CSC Dumbrăvița continuă transferurile de jucători originari din Africa. Timișenii, ”încântați” că au luat un jucător care n-a primit nicio șansă la CFR și nici la Minaur Baia Mare

Anda DELIU 20 Jan. 2023, 21:28 Liga 2

CSC Dumbrăvița a anunțat vineri, 20 ianuarie, al doilea transfer al său oficializat din această iarnă, după ce cu o zi înainte a fost parafată aducerea lui Salhi M’hammed Ouadie, practic primul jucător străin din istoria clubului.

După marocan, echipa antrenată de Cosmin Stan l-a împrumutat pe Abdoulaye Niakate, jucător ivorian care în vară era anunțat ca achiziție de Minaur Baia Mare, însă apoi se pulveriza.

Astfel, Niakate devine al doilea jucător străin din istoria echipei din Dumbrăvița.

Abdoulaye Niakate n-a mai rămas la Minaur, s-a întors la CFR Cluj și a jucat în Liga 3

Abdoulaye Niakate evoluează pe postul de fundaș central și are în prezent 22 de ani. El s-a format ca fotbalist la clubul Ivoire Academie FC, în Coasta de Fildeș, țara sa natală. Apoi, între 2019-2022 a jucat la FC San Pedro. Vara anului trecut l-a adus pentru prima dată în Europa și, totodată, în România, la CFR Cluj. La doar o săptămână după ce a fost anunțat de gruparea ardeleană, fotbalistul a fost cedat sub formă de împrumut la Minaur Baia Mare, nou-promovată în Liga 2.

A fost prezentat de maramureșeni, însă la scurt timp a dispărut din lotul condus atunci de Ciprian Danciu. S-a întors la CFR, unde a fost trimis la echipa secundă a alb-vișiniilor, care evoluează în Liga 3. Acum, jucătorul e împins din nou în față, în Liga 2, la Dumbrăvița.

Dumbrăvița e încântată că a luat un jucător care a prins o singură dată banca CFR-ului, chiar în jocul contra ei

Formația din Timiș se declară încântată de această nouă achiziție, după ce Cosmin Stan a avut prilejul să-l vadă pe Niakate pe banca primei echipa a CFR-ului în meciul direct din Cupa României! Ivorianul nu a evoluat și la acel joc câștigat cu 5-0 a fost pentru prima dată când a fost inclus în lot.

”Suntem încântați să anunțăm o altă noutate din lotul nostru pentru sezonul de primăvară: Abdoulaye Niakaté
Născut la 18 iunie 2000 la Bouaké (Coasta de Fildeș), noul nostru fotbalist e un fundaș central masiv (1,85 m). El sosește sub formă de împrumut de la campioana României, Fotbal Club CFR 1907 CLUJ, până la finalul sezonului. A mai evoluat în trecut la următoarele echipe: Ivoire Académie – Compte Officiel (L2, Coasta de Fildeș), FC SAN PEDRO (L1, Coasta de Fildeș), Fotbal Club CFR 1907 CLUJ.
Mulțumim pe această cale clubului Fotbal Club CFR 1907 CLUJ pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat în realizarea acestei mutări!
Bienvenue à Dumbrăvița, Abdoulaye! Bonne chance dans la chemise blanc-vert!”, anunță CSC Dumbrăvița.

Alte transferuri mai așteaptă strict chichițe birocratice

Astfel, CSC Dumbrăvița a ajuns la al doilea transfer al iernii, însă vor mai fi înregimentări. Adrian Zaluschi și Alexandru Piftor sunt ca și făcuți, dar politica clubului alb-verde e să anunțe transferurile abia după ce le înregistrează la FRF.

De asemenea, va mai semna și un vârf de careu. Deși Cosmin Stan l-a dorit foarte mult pe Cristian Gavra de la Ripensia, se pare că negocierile sunt împotmolite, iar arădeanul are șanse mari să rămână la roș-galbeni, unde are un salairu foarte bun. Astfel, dumbrăvițenii au fost nevoiți să se reorienteze.

Primele două amicale le joacă la Arad, pe Motorul

CSC Dumbrăvița va juca sâmbătă, 21 ianuarie, primul amical, în contextul în care s-a reunit luni.

Partida va fi cu juniorii U19 ai clubului UTA, pe sinteticul de la ”Motorul”, de la ora 12:00, nu 11:00, cum fusese anunțat inițial.

De asemenea, marți, de la ora 16:30, de Mica Unire, tot la Arad, pe același stadion, Dumbrăvița se întâlnește cu Gloria Lunca Teuz Cermei pentru alt joc de verificare. Inițial, amicalul era anunțat pentru miercuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-marocan-prima-achizitie-oficiala-in-acest-an-a-dumbravitei-dar-si-primul-jucator-strain-din-istoria-clubului-19258242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lista-plecarilor-de-la-csc-dumbravita-publicata-de-liga2-ro-confirmata-total-ultimii-doi-jucatori-plecati-de-la-echipa-din-timis-19258140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-s-a-reunit-cu-jucatori-de-la-timisorenele-poli-si-ripensia-dar-si-cu-alte-noutati-cosmin-stan-saptamana-aceasta-va-fi-atipica-pentru-fotbalul-din-romania-19258046

Anda DELIU 20 Jan. 2023, 21:28 Liga 2
Pe aceeași temă