CSC Dumbrăvița a anunțat și achiziționarea lui Alexandru Piftor, cu o zi înainte de intrarea în cantonament

Anda DELIU 26 Jan. 2023, 19:09 Liga 2
CSC Dumbrăvița a anunțat și achiziționarea lui Alexandru Piftor, cu o zi înainte de intrarea în cantonament

Încet-încet, CSC Dumbrăvița aproape că a izbutit să își anunțe toate cele cine transferuri ale iernii, oricum deja cunoscute. Joi, 26 ianuarie, s-au rezolvat chichițele birocratice și cu înregimentarea lui Alexandru Piftor și clubul mai are de ”trudit” până va anunța că și Adrian Zaluschi e jucătorul echipei.

De vineri, într-un efectiv de 25 de jucători, echipa va fi în cantonament pe plan local.

Alexandru Piftor e, oficial, jucătorul echipei CSC Dumbrăvița

Alexandru Piftor are în prezent 23 de ani și este un jucător de profil ofensiv, care joacă cel mai bine în benzi. Are nouă meciuri jucate în Liga 1, pentru FC Botoșani, formația din orașul său natal, dar și Chindia Târgoviște. El a fost la cele două echipe în perioada 2017-2020. Ulterior, jucătorul a ajuns în Liga 2, la Buzău, unde a stat jumătate de sezon. Acum doi ani a ajuns la Ripensia Timișoara, de unde a plecat și el deodată cu un ”contingent” de alți opt jucători. În 48 de meciuri în roș-galben, Piftor a marcat cinci goluri. Din informațiile noastre, el nu era tocmai prin favoriții patronului, astfel că este posibil ca la Dumbrăvița să aibă evoluții mai bune, dacă se va ”aclimatiza” favorabil.

Dumbrăvița i-a anunțat până acum pe transferații M’hammed Ouadie (Șoimii Lipova), Abdoulaye Niakate (CFR Cluj 2), Alexandru Capătă (Progresul Pecica) și, acum, Alexandru Piftor.

Adrian Zaluschi nu e încă înregistrat în Football Connect, deși e liber declarat de comisii de peste 10 zile. Astfel, dumbrăvițenii evită, fricoși, să anunțe o mutare care nu are cum să mai cadă.

  • În această primă parte a sezonului, Piftor a evoluat în 13 meciuri din 16 pentru Ripensia, de 7 ori a fost titular, de cinci ori a fost înlocuit și a marcat 2 goluri, cu Unirea Slobozia (1-2) și Progresul Spartac (1-1).

De vineri, în cantonament

Timp de nouă zile, CSC Dumbrăvița va fi în cantonament la o pensiune din comuna de la marginea Timișoarei. Se intră în pregătire centralizată cu 25 de fotbaliști, dintre care trei portari, inclusiv Alexandru Ciui, cel care e și profesor, plus 22 de jucători de câmp.

”E un cantonament în care se pune foarte mult accent pe pregătirea fizică, pe care până acum noi nu am făcut-o decât prin intermediul unor jocuri din cadrul antrenamentelor. Vor fi două antrenamente pe zi. Cel de după-amiază va consta de fiecare dată în alergări la Pădurea Verde. La cel de dimineață, vom alterna, adică o zi se va desfășura pe teren, iar o zi la sala de forță. Antrenamentele pe teren vor avea loc la Covaci, dar acest lucru depinde și de vreme. Dacă vor fi precipitații, iar terenul va fi foarte moale, probabil ne vom orienta spre un teren sintetic. Cred că aveam nevoie de cantonamentul acesta. În ultimul an și jumătate, de când sunt la echipă, nu am făcut niciun cantonament și cred că era nevoie de un asemenea stagiu. Pe lângă partea de pregătire fizică, ne ajută și la sudarea relațiilor dintre noi”, a declarat despre cantonament Cosmin Stan.

Cantonamentul va fi din 27 ianuarie până la 4 februarie. Următorul amical al dumbrăvițenilor va fi în data de 1 februarie, cu Șoimii Lipova. Până acum au jucat cu UTA U18 (scor 4-1) și Gloria Lunca Teuz Cermei (scor 3-2).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fost-atacant-la-uta-si-slatina-cea-mai-recenta-achizitie-a-csc-dumbravita-jucatorul-s-a-despartit-de-ultima-sa-echipa-cu-intentia-de-a-se-lasa-de-fotbal-19258705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-jucator-de-la-fk-miercurea-ciuc-si-altul-plecat-in-aceasta-iarna-de-la-csc-dumbravita-variante-de-under-la-uta-19258684

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-la-al-doilea-succes-in-amicale-pe-motorul-din-arad-noua-achizitie-piftor-din-nou-omul-meciului-pentru-timiseni-si-contra-cermeiului-19258664

Anda DELIU 26 Jan. 2023, 19:09 Liga 2
Pe aceeași temă