CSC Dumbrăvița a câștigat clar primul test al iernii, contra juniorilor mari ai clubului UTA. Cosmin Stan are un nou atacant în lot, care a debutat cu gol

Călin MNERIE 21 Jan. 2023, 17:50 Liga 2
CSC Dumbrăvița a câștigat clar primul test al iernii, contra juniorilor mari ai clubului UTA. Cosmin Stan are un nou atacant în lot, care a debutat cu gol

Echipa U18 a clubului UTA, primă clasată în seria de Vest a Ligii de Tineret, și CSC Dumbrăvița, cea mai bine clasată în Liga 2 dintre cele trei formații din Timiș prezente în acest sezon (locul 14, cu 19 puncte), s-au ”dezghețat” cu un prim amical al iernii, disputat pe durata a două reprize de câte 50 de minute.

Tinerii jucători pregătiți de Sandu Gaica au încheiat a doua săptămână de pregătire din noul an, în timp ce ”alb-verzii” lui Cosmin Stan s-au reunit de abia luni și azi s-au impus fără mari probleme cu 4-1 (3-0) pe terenul sintetic ”Motorul” din Arad.

Alexandru Capătă a fost convins de Dumbrăvița să nu se lase de fotbal! E ultima achiziție a timișenilor

La pauză, Dumbrăvița conducea deja cu 3-0, grație reușitelor lui Alexandru Martinov (minutul 25) și Alexandru Piftor, autor al unei ”duble” (35 și 49). Fragezii utiști au răspuns doar cu două ocazii importante, irosite de Bădău și Mitu.

În partea secundă, ambele echipe au schimbat ”garniturile”, iar în minutul 67 diferența a fost mărită de Alexandru Capătă. Fostul atacant al echipei UTA în urmă cu un deceniu s-a despărțit în această iarnă de Progresul Pecica, pentru că a dorit să-și câștige existența în alt domeniu, dar – până la urmă – a ajuns la gruparea timișeană, care îl va și legitima săptămâna viitoare.

Scorul final a fost stabilit de juniorii în roșu și alb, prin Ahmet Ekmekci, în minutul 82.

Pe lângă cele cinci goluri marcate, ambele formații au avut câte o bară: Dumbrăvița prin ex-ul Simon (care a lucrat chiar cu Gaica și Ungur timp de sezoane bune), la faza ce a precedat golul de 0-3, iar UTA, în minutul 96, când mingea centrată de Anișorac a căzut pe transversală.

Cosmin Stan: ”S-a văzut că băieții au avut chef de fotbal”

Antrenorul Dumbrăviței, Cosmin Stan, a rulat întregul lot avut la dispoziție, cu excepția lui Zurbagiu și Zaluschi, menajați. În schimb, au debutat și primele două achiziții oficiale, fundașul Niakate (CFR Cluj 2) și mijlocașul Salhi (Șoimii Lipova).

”A fost un prim joc de verificare cu care am încheiat prima săptămână de pregătiri. Din fericire, nu avem nicio accidentare, acesta e lucrul cel mai important, pentru că ne asigură continuitatea în pregătire. A fost un joc în care am avut poftă de fotbal. A trecut mult timp de la ultimul meci oficial, cel de la Alexandria, de la începutul lunii decembrie. S-a văzut că băieții au avut plăcere de a juca, au avut chef de fotbal, iar acesta e al doilea lucru pozitiv după faptul că am ieșit sănătoși de pe teren după meciul de astăzi. Cei nou-veniți nu au fost aduși doar pentru a-i suplini pe cei plecați, ci pentru a întări echipa. Am adus jucători cu experiență și sunt mulțumit de toți în momentul de față. Azi am fost 26 de jucători și de aceea unii au evoluat mai puțin, cum a fost cazul lui Salhi sau Capătă. Încetul cu încetul, ne vom stabiliza la un lot de 25 de jucători – 22 de câmp și trei portari. Cu cât vom avansa spre reluarea campionatului, jucătorii vor primi tot mai multe minute în meciurile de verificare”, a spus Cosmin Stan la finalul disputei cu echipa sub18 a ”Bătrânei Doamne”.

Sandu Gaica: ”Diferența de scor a fost puțin cam mare, altfel am făcut față”

La dispoziția staffului tehnic utist s-au aflat și Malița (portar împrumutat la Crișul), Mihai (mijlocaș împrumutat la Pecica), care au primit acceptul antrenorilor lor de la divizionarele terțe arădene să-și înceapă pregătirea cu juniorii ”roș-albi” și să joace azi. Totodată, pentru Darius Iurasciuc a fost primul meci după mai bine de o jumătate de an de absență pe motive medicale.

”Pentru primul meci de pregătire cu o echipă de Liga a 2-a eu zic că ne-am prezentat destul de bine. Doar diferența de scor a fost puțin mare, dar ca joc, atitudine și din punct de vedere fizic eu zic că am reușit să facem față. În repriza a doua am dominat jocul, dar și în prima parte am avut trei ocazii mari, dacă am fi fost mai atenți…Până la urmă, greșelile la vârsta asta sunt inerente, atât în atac, cât și în apărare, avem numai de învățat după astfel de meciuri. Am aliniat azi o echipă foarte tânără, cu doar trei jucători de 2004, restul de la 2005 în jos, până la 2007. Sper ca Dumbrăvița să se salveze de la retrogradare, iar noi să promovăm cât mai mulți jucători la prima echipă sau spre eșaloanele superioare ale fotbalului românesc”, a precizat Sandu Gaica, ”principalul” echipei UTA U18.

UTA U18 (prima repriză): L. Roșu – Bota, Iurasciuc, Bokse, Maxim – Cibi, Ristin – Mitu, Țintaș, Bădău – Stanciu.
UTA 18 (repriza a doua): Malița – Manoilă, Bota (L. Mircea 85), Bokse, Anișorac – Fukenhauzen, Cr. Mihai – Popa, Ekmekci, Ronai – Andreaș

CSC Dumbrăvița (prima repriză): R. Mikloș (Trifon 30) – Tismonar, Bura-Koț, Moțiu, Ghinescu (cpt.) -Tănase (Neag 25), Curea – Paulevici, Martinov, Piftor – Simon
CSC Dumbrăvița (repriza a doua): Trifon (Ciui 60) – Amariei, Gîsă, Niakate, C. Toma (cpt.) – Olaru, Salhi (Sima 70) – T. Bodri, Grancea, L. Bodri – Capătă (Hitian 70)

Marți, de la ora 16:30, CSC Dumbrăvița revine pe ”Motorul” pentru testul cu Gloria Lunca Teuz Cermei (locul 10 din C8), în timp ce UTA U18 joacă din nou pe același teren, dar miercuri, de la ora 11:00, contra celor de la Șoimii Lipova.

Călin MNERIE 21 Jan. 2023, 17:50 Liga 2
Pe aceeași temă