CSC Dumbrăvița, la al doilea succes în amicale pe ”Motorul” din Arad. Noua achiziție Piftor, din nou omul meciului pentru timișeni și contra Cermeiului

Călin MNERIE 24 Jan. 2023, 20:41 Liga 2
CSC Dumbrăvița, la al doilea succes în amicale pe ”Motorul” din Arad. Noua achiziție Piftor, din nou omul meciului pentru timișeni și contra Cermeiului

La doar trei zile de la succesul cu 4-1 împotriva juniorilor sub 18 ani ai clubului UTA, CSC Dumbrăvița s-a întors pe sinteticul ”Motorul” din Arad pentru al doilea amical al iernii.

De această dată, în fața trupei lui Cosmin Stan au stat cei de la Gloria Lunca Teuz Cermei, clasați pe ultimul loc al Seria a 8-a a Ligii 3 după primele 15 runde stagionale.

În cele din urmă, divizionara secundă s-a impus cu 3-2, după ce conducea și la pauză cu 2-1.

Michel Vlad și Alexandru Piftor au reușit ”duble” în amicalul dintre Dumbrăvița și Cermei, unul cu trei penalty-uri

La lumina reflectoarelor, deoarece amicalul a început de la ora 16:30, primii au punctat cermeianii. Era minutul 13, când Călin Toma a comis henț în careu și Michel Vlad a marcat de la punctul cu var.

Până la pauză, CSC Dumbrăvița avea să întoarcă rezultatul, având chiar șansa desprinderii. Egalarea a venit în minutul 22, atunci când Alexandru Martinov a șutat din lateral stânga, la colțul lung, Bodea a respins, iar Alexandru Piftor, pe fază, a trimis balonul în plasă. În minutul 35, Deta a fost și el penalizat cu henț în careu și Călin Toma a trimis de la punctul cu var în dreapta portarului, care a reușit să respingă, însă același Alexandru Piftor a împins balonul în plasă.

Între cele două reușite ale timișenilor, Zaluschi a lovit bara cu un șut de la marginea careului.

Repriza a doua a fost abordată într-o alcătuire complet diferită de Cosmin Stan, dar jocul a rămas la fel de spectaculos. În minutul 61, Gloria Lunca Teuz a restabilit egalitatea, prin același Michel Vlad, care beneficiat de o acțiune a lui Șimandăn și o centrare perfectă în fața porții.

În minutul 70, Răzvan Ghinescu a marcat pentru echipa din Liga 2, dintr-un penalty dictat tot pentru un henț comis de această dată de Paul Varga, deși mingea l-a lovit inițial în față și apoi în mână pe tânărul mijlocaș al lui Cristi Todea.

Meciul se putea termina la egalitate dacă Andrieș nu ar fi finalizat slab o acțiune unu la unu cu Mikloș.

Cristian Todea: ”Mulțumit de implicare și efort, dar și jocul a fost destul de consistent”

Și pentru divizionara terță arădeană a fost deja al doilea test al iernii, după cel câștigat cu 7-0, sâmbătă, cu UTA U17.

”Ca și efort depus și implicare sunt foarte mulțumit de băieți, în condițiile în care noi am contat pe 18 jucători, iar adversarul de aproape 30. S-a văzut faptul că jucătorii de la Dumbrăvița au avut un plus la calitatea și rapiditatea paselor, dar cred că și noi am făcut un joc destul de consistent. Scorul a fost și el unul strâns, ba chiar am avut o ocazie de 3-3. Oricum, rezultatul nu contează acum, ci cum răspund băieții la ceea ce le cerem în acest punct al pregătirii”, a menționat Cristian Todea, antrenorul ”sămădăilor”, care nu a contat pe portarul Zamfir și mijlocașul Piț.

În această iarnă, la Cermei au sosit mijlocașii Alex Hațegan (ex. Lipova), Mario Andrieș (ex. Pecica, via UTA), atacantul Rafael Hrudei (ex. Buziaș), dar și tânărul fundaș, Sergiu Stamorean (UTA 2007).

Cosmin Stan: ”Foarte multe faze reușite, din păcate, și foarte multe ratări. Avem mare nevoie de Piftor și în campionat”

Jocul cu Cermeiul a fost singurul test programat pentru săptămâna aceasta de echipa din Dumbrăvița. De vineri, ”alb-verzii” vor intra într-un cantonament pe plan local, la Pensiunea Genesa, care se va încheia la data de 4 februarie.

”Concluziile sunt aceleași ca și după meciul de sâmbătă. A fost un joc bun, cu plăcere de a juca fotbal și cu implicare din partea tuturor jucătorilor. Am avut foarte multe faze reușite, din păcate și foarte multe ratări, inclusiv o bară a lui Zaluschi la scorul de 1-1. Dar, una peste alta, un meci super-reușit!”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.

Printre jucătorii care s-au remarcat în primele două teste se numără, fără îndoială, nou-venitul Alexandru Piftor. Ex-ripensistul a marcat patru din cele șapte goluri reușite de echipa timișeană până acum în pregătiri. ”E un jucător foarte bun, de care avem mare nevoie și în campionat. Sper să îl țină această formă și când încep meciurile oficiale și să marcheze meci de meci”, a adăugat Stan.

Contra ”roș-albilor” din Cermei, CSC Dumbrăvița i-a testat pe David Jorz (fundaș stânga) și Andrei Torok (mijlocaș central), ambii proveniți de la echipa U17 a clubului, antrenată de Silviu Bălace.

Dintre cei trei juniori ai aceleiași grupe care au început pregătirea continuă antrenamentele cu prima echipă doar Bogdan Sima, introdus la rândul său pe teren în repriza a doua a amicalului de astăzi.

Gloria Lunca Teuz Cermei: Bodea – Balazs, D. Lazăr, Clipotă, Deta – Salka, Vlad – P. Varga, Șimăndan, Gruiescu – Hrudei
Au mai jucat: Creța – Mateucă, Hațegan Novac, Cleuța, Țurcanu, Andrieș

CSC Dumbrăvița (prima repriză): Ciui (Trifon 30) – Moțiu, Niakate, Zurbagiu (cpt.)(Amariei 20), C. Toma – Curea, Salhi – Martinov, Zaluschi (Torok 30), Piftor – Capătă
CSC Dumbrăvița (repriza a doua): Trifon (Mikloș 60) – Tismonar, Bura-Koț (cpt.), Gîsă, Jorz (Ghinescu 65) – T. Bodri (Bg. Sima 70), I. Tănase – Paulevici, Olaru (Grancea 70), L. Bodri – Simon

Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Vlăduț Stanciu

Următorul joc amical al Dumbrăviței are loc miercuri, 1 februarie, cu Șoimii Lipova.

Călin MNERIE 24 Jan. 2023, 20:41 Liga 2
Pe aceeași temă