Arădeanul Cristian Gavra vrea să o ajute pe Poli Timișoara să scape de o a doua retrogradare sportivă din Liga 2. Motivul despărțirii de Ripensia și cum a fost convins să semneze cu alb-violeții

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 24 Jan. 2023, 15:46 Liga 2
Arădeanul Cristian Gavra vrea să o ajute pe Poli Timișoara să scape de o a doua retrogradare sportivă din Liga 2. Motivul despărțirii de Ripensia și cum a fost convins să semneze cu alb-violeții

Chiar dacă juniorul Patrick Pașcalău, ultima dată la CSC Dumbrăvița, nu a rămas la Poli Timișoara, marea rivală a clubului UTA va avea un atacant din Arad.

Este vorba de mult mai experimentatul Cristian Gavra (29 de ani), care s-a despărțit de Ripensia, o altă divizionară secundă timișoreană ceva mai bine clasată decât ”alb-violeții”, și a ajuns la Poli, după cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

Totodată, ”vârful” arădean recunoaște că a fost în discuție, așa cum a scris Liga2.ro, și cu CSC Dumbrăvița, care reprezintă și ea județul Timiș în anti-camera fotbalului românesc.

Cristian Gavra, despre despărțirea de Ripensia și trecerea sa la Poli Timișoara

Luni, de la ora 16:00, Cristian Gavra a răspuns pentru prima oară la comenzile lui Octavian Benga la Poli Timișoara și a explicat de ce a ales formația ”alb-violetă” în detrimentul celorlalte grupări timișene, incluzând motivul despărțirii de Ripensia.

”După cum se știe și s-a scris și în presă, la Ripensia s-a ales un proiect bazat pe tineri, care nu mă mai includea și pe mine. Așadar, după o discuție cu domnul Dumitru Mihu (n.r. – patronul-președinte al Ripensiei) am decis să ne despărțim de comun acord, eu chiar le mulțumesc pentru colaborare și le urez baftă mai departe.

Nu ascund faptul că am fost în negocieri și cu Dumbrăvița, dar pur și simplu am optat pentru Poli. Cei de aici m-au dorit mult, domnul Benga și stafful administrativ m-au asigurat că nu vor fi nici probleme financiare, așa că sunt gata să dau 100 la sută pentru noua mea echipă. Nu are nicio legătură că sunt arădean și joc la Poli, eu chiar sunt plecat de acasă de aproape 15 ani și peste tot mi-am făcut treaba pe unde am jucat. Asta vreau și la Poli, sunt profesionist, vreau să-mi ajut echipa să iasă din situația grea. Sigur, fiind atacant, principala mea misiune ar fi să dau goluri, sper să reușesc cât mai multe, dar cel mai important este ca Poli să-și îndeplinească obiectivele”, a declarat noul atacant al Politehnicii.

În actualul sezon de Liga 2, Gavra a evoluat în 15 din cele 16 meciuri disputate de Ripensia, în toate a fost titular și doar în două a fost înlocuit. A marcat două goluri, ambele în succesul cu 2-1 cu Metaloglobus.

Cristian Gavra a început fotbalul la CSȘ Gloria, a mai trecut pe Romvest și FC Sânleani, iar în 2011 a devenit fotbalistul Academiei Gheorghe Hagi. A evoluat cu Viitorul în primele două ligi ale României, dar și la Gaz Metan Mediaș, Universitatea Cluj, Academia Clinceni și, ultima oară, la Ripensia. În această iarnă a avut o ofertă și de la Șoimii Lipova, dar a dorit să continue să evolueze în Liga a 2-a și încă aproape de casă. În prima parte a sezonului a marcat de două ori în contul celor de la Ripensia.

Ovidiu Cuc a reapărut în peisaj!

A doua zi după ce Gavra a semnat cu Poli, clubul timișorean a realizat o fotografie, în care s-au aflat alte trei persoane, prin care a făcut o legătură între prezent și trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat.

”Cu ocazia celui mai important transfer (cel puțin până acum) al Politehnicii în această iarnă, s-au reunit patru vârfuri de atac pe care echipele alb-violete le-au avut de-a lungul anilor. Este vorba de Mircea Axente (cel care intermediat acest transfer), Cristian Gavra și conducătorii lui Poli de azi, Ovidiu Cuc și Doru Plăvițu.

De la stânga: Axente (atacant polist la granița primelor decade ale acestui secol, revenit în alb-violet pentru a-și încheia cariera, acum un an și jumătate), Gavra (noul vârf al echipei), Cuc (marcatorul golului din legendarul Poli – Real Madrid 1-1, în Cupa UFA 1992), Plăvițu (debut la Poli la începutul anilor ’80, în perioada imediat de după cucerirea Cupei României și eliminarea lui Celtic)”, a scris Poli Timișoara pe site-ul său.

Tindem să credem că această fotografie a fost făcută în mod special pentru a-l arăta public pe Ovidiu Cuc, președintele despre care Liga2.ro a scris că a dispărut din peisaj în ultima perioadă, în momente în care clubul are probleme financiare și are nevoie mai mult ca oricând de implicarea lui. Cuc ar fi mai util în a atrage finanțatori la club, decât să se fotografieze cu jucătorii sau să se dea cu părerea despre echipă înaintea meciurilor oficiale. Reamintim, el este singurul președinte din Liga 2, și nu numai, care de la instalarea sa în funcție nu a lipsit de la conferințele de presă de dinaintea jocurilor, cu toate că treaba lui nu este să vorbească despre adversari.

Foto: Politehnica Timișoara

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gavra-a-noua-plecare-de-la-ripensia-in-aceasta-iarna-atacantul-aradean-a-refuzat-dumbravita-si-merge-la-poli-timisoara-exclusiv-19258556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-prezentat-ca-achizitie-un-finlandez-ultima-data-fost-in-liga-3-din-romania-muncim-impreuna-ca-o-familie-construim-ceva-nou-19258542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-invingatoare-in-primul-amical-al-iernii-octavian-benga-continua-sa-testeze-jucatori-si-multumeste-celor-care-au-semnat-deja-19258380

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 24 Jan. 2023, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă