CSC Dumbrăvița, ciuca bătăilor în Liga 2? Nou-promovata a remizat într-un amical cu modesta Avântul Periam. Cosmin Stan: ”Nu avem cum să fim la un nivel foarte bun în momentul de față”

Anda DELIU 30 Jul. 2022, 16:17 Liga 2
CSC Dumbrăvița, ciuca bătăilor în Liga 2? Nou-promovata a remizat într-un amical cu modesta Avântul Periam. Cosmin Stan: ”Nu avem cum să fim la un nivel foarte bun în momentul de față”

Nou-promovata în Liga 2 CSC Dumbrăvița a disputat sâmbătă un amical în deplasare la Avântul Periam, formație care rămâne în Liga 3 fiindcă s-au retras din campionat alte echipe, iar rezultatul final a fost doar o remiză, scor 1-1.

Cosmin Stan recunoaște că echipa sa încă nu e prea bine rodată, cu toată că peste fix o săptămână va debuta în premieră Liga 2 și prea mult timp de ”reparații” nu mai e.

CSC Dumbrăvița, doar o remiză cu modesta Avântul Periam

Din motive de indisponobilitate medicală, au lipst pentru Dumbrăvița de la acest meci David Popa, Dragan Paulevici, Denis Blickling și Alexandru Tismonar.

În minutul 35, Dumbrăvița a deschis scorul la Periam. Alexandru Bain a marcat cu capul, după un corner bătut de Toma. În minutul 44, Raul Gălățan a egalat pentru Periam, după o eroare a defensivei alb-verzilor.

Avântul Periam: Voinea – Siminiceanu, B. David, Mureșan, Bot, Oancia, Mitre, Sîntean, Kuhn, Popa, Gălățan
Au mai intrat: Burtic, Filip, Telecican, Viașu, Gașpar, Toma
Antrenor: Sorin Bălu

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Sg. Sabău, Bain, C. Toma – Amariei, Olaru, Ilan, L. Bodri, Grancea – Grigoriu, Ungureanu
Au mai intrat: Curea, Simon, T. Bodri, Bura-Koț, P. Pașcalău
Antrenor: Cosmin Stan

Sorin Bălu, mulțumit de cum au jucat elevii săi

Antrenorul Periamului, Sorin Bălu, spune că e foarte mulțumit de cum a arătat echipa sa.

”Am reluat pregătirea de două săptămâni și săptămâna aceasta am fost într-un regim de semi-cantonament. A fost un meci foarte bun, excelent. Nu am fost cu nimic mai prejos de Dumbrăvița, desigur, cu un ușor plus pentru ei, sunt echipa de Liga 2. Rezultatul este echitabil. A fost un test util și pentru Dumbrăvița, și pentru noi”, a declarat Sorin Bălu.

Cosmin Stan spune că Dumbrăvița a luat gol ca la Liga 3

Antrenorul Dumbrăviței, Cosmin Stan, spune că a fost mulțumit de joc, dar totuși, admite că elevii săi au primit gol ușor.

”Un joc tipic pentru această perioadă în care ne aflăm, cu o săptămână înainte de a începe campionatului. Per ansamblu, a fost un joc bun, chiar dacă ne-am menajat un pic în dueluri, deoarece am încercat să evităm accidentările. Consider că suntem pe un drum ascendent, dar îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm. După ultima săptămână, în care nu ne-au ieșit rezultatele, aveam nevoie de o victorie pentru moral. Totuși, suntem o echipă tânără, sunt mulți jucători noi și ne-ar fi prins bine o victorie, pe care o puteam obține foarte ușor. Din păcate, soluțiile la finalizare au lăsat de dorit, am avut câteva șanse foarte mari de a marca însă ne-am pripit. În schimb, am primit un gol chiar în ultimul minut din prima repriză. După cum le-am spus la pauză, a fost un gol ca la Liga a 3-a. O echipă de eșalon secund niciodată nu are voie să primească un asemenea gol, într-un moment în care aveam superioritate pe faza defensivă, atacantul lor a primit mingea între fundașii centrali, iar noi dormim și visăm în loc să anticipăm ce face adversarul”, a spus antrenorul Dumbrăviței despre joc.

CSC Dumbrăvița nu va fi 100 la sută în prima etapă a Ligii 2

Altfel, CSC Dumbrăvița ar fi deocamdată doar la 50 la sută din potențial, potrivit planului de pregătire, conform spuselor lui Stan. Campionatul începe într-o săptămâna, iar echipa din comuna timișeană cu același nume riscă să se facă de râs cel puțin în primele etape.

”Nu avem cum să fim la un nivel foarte bun în momentul de față, e clar, ținând cont de toate aspectele din această perioadă. A fost o pregătire dură, chiar spartană, antrenamente foarte tari. Consider că suntem undeva la 50 la sută din potențial în momentul de față. Sper ca până sâmbăta viitoare să mai creștem cu 10, poate 20 de procente. Ar fi perfect să ajungem la 70 la sută. Probabil că, în două-trei etape, vom fi la nivelul maximal, dar asta depinde și de rezultate. Dacă am avea rezultate bune în începutul de sezon, probabil că ar grăbi procesul de intrare în formă bună”, a spus Stan.

  • În primele cinci etape din Liga 2, Dumbrăvița va juca cu Viitorul Pandurii (deplasare), Unirea Dej (acasă), Concordia Chiajna (deplasare), Steaua (acasă) și Gloria Buzău (deplasare).

Stan se consolează cu ce fac alții în amicale

Antrenorul nou-promovatei în Liga 2 spune că nu e neapărat îngrijorat de rezultatele din amicale, pentru că nici alte formații nu au avut rezultate grozave, cu excepția Iașiului, crede el.

”Nu ne putem plânge de acest start, mai ales de primele două meciuri. Viitorul Târgu Jiu și Unirea Dej sunt echipe bune, dar anul trecut au jucat în play-out. Cred că acest program reprezintă o oportunitate pentru noi și sper să începem bine. Până la urmă, rezultatele din amicale au fost contradictorii la marea majoritate a echipelor. Cred că singura echipă care a avut constant rezultate bune în pregătire e Poli Iași. Inclusiv prima noastră adversară, Viitorul Pandurii, a avut la început rezultate un pic mai bune, iar pe final lucrurile s-au îmbunătățit. Totul a culminat cu victoria cu 6-1 de ieri cu CSM Slatina, tot o echipă de Liga 2”, a punctat Stan.

CSC Dumbrăvița va mai juca un amical miercuri dimineață, pe ”Dan Păltinișanu”, cu juniorii mari ai clubului UTA. Anterior, în amicalele din această vară, Dumbrăvița a trecut cu 5-1 de echipa U18 a clubului UTA, a învins cu 2-1 Unirea Dej, a câștigat cu 5-4 cu Unirea Sânnicolau Mare, a pierdut cu 0-1 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii și s-a înclinat și în fața Ripensiei (scor 2-4).

Debutul în Liga 2 îl va avea sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-oficializat-primele-patru-achizitii-pentru-participarea-in-premiera-in-liga-2-doi-dintre-ei-au-jucat-la-ripensia-iar-ceilalti-doi-au-fost-la-uta-19238771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-dispus-de-csc-dumbravita-intr-un-amical-jucat-pe-stadionul-dan-paltinisanu-ambele-staffuri-optimiste-per-ansamblu-desi-nu-au-de-ce-19238667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/liga-3/slab-sa-fii-noroc-sa-ai-frf-a-anuntat-echipele-care-continua-in-liga-3-desi-retrogradasera-dupa-ce-au-aparut-cinci-locuri-vacante-pentru-sezonul-2022-2023-rapid-si-fc-hermannstadt-au-renuntat-la-19237961

Anda DELIU 30 Jul. 2022, 16:17 Liga 2
Pe aceeași temă