Campionii FC Argeș și-a prezentat ultimele achiziții și e pregătită pentru reluarea Ligii 2. Ionuț Badea: „Îmi e greu să aleg un prim 18, nu neapărat primul 11”

Cu două zile înainte de primul meci oficial din acest an, Campionii FC Argeș și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, și restul transferuri efectuate în această iarnă, după ce pe francezul Sylvain Boris Nabil Deslandes l-a adus în fața ziariștilor la finalul lunii ianuarie, la magazinul clubului. Nedo Turkovic, Andrei Mirică, Ovidiu Rasoveanu și Mihai Leca au fost prezentați la stadionul „Nicolae Dobrin” de antrenorul Ionuț Badea și directorul sportiv Bogdan Stoica.

Atacantul bosniac Nedo Turkovic (30 de ani) vine de la Turris Oltul Turnu Măgurele, mijlocașul Andrei Mirică (18 ani) a fost la Sportul Snagov, Ovidiu Rasoveanu (17 ani, mijlocaș) a evoluat ultima dată la Pandurii Târgu Jiu, iar fundașul Mihai Leca (27 de ani) s-a despărțit de curând de Chindia Târgoviște.

Ce au spus cei patru jucători prezentați în această conferință de presă:

„Am ales cu inima clubul FC Argeș, o echipă de tradiție, cu două titluri de campioană în palmares, șansele de promovare sunt foarte mari, sper ca în acest retur să-mi ajut echipa cât pot de mult. Echipa e foarte iubită de suporteri multi, sper să vină la stadion să ne susțină”
Ovidiu Rasoveanu

„FC Argeș este o echipă de tradiție, îmi doresc să joc, să ajut echipa cu calitățile mele, să repet ce am făcut la Târgoviște, să promovăm și să ducem echipa în Liga 1”
Mihai Leca

„Am ales FC Argeș pentru că este un club de tradiție, aici se face performanță, sper să ne atingem obiectivul, acela de a promova, și să ducem Argeșul acolo unde-i este locul”
Andrei Mirică

„Când am ales FC Argeș am avut recomandări bune despre acest club. FC Argeș este o echipă de tradiție, acest club este foarte mare în această țară și sunt fericit că am oportunitatea să joc în culorile alb-violete. Vrem să ne atingem obiectivul. În tur am jucat la Turris Turnu Măgurele și am pierdut la Pitești. Sper ca în retur să câștige tot Argeșul”
Nedo Turkovic

Ionuț Badea: „Am încercat să punem la punct toate automatismele ce țin de partea tactică”

Antrenorul principal Ionuț Badea a vorbit despre perioada de pregătire din această iarnă și despre potențialul jucătorilor săi.

„A fost o perioadă de pregătire foarte lungă, am început pe 8 ianuarie, sunt șase săptămâni și patru zile de atunci. O perioadă în care am încercat să punem la punct toate automatismele ce țin de partea tactică. Am lucrat foarte intens. Jucătorii au răspuns bine, chiar foarte bine. A fost important să punem la punct anumite lucruri. Lucrurile au continuat în creștere, exceptând rezultatele negative pe care le-am avut în Antalya. Și nu mă aștept decât să finisăm această creștere și să putem fi o echipă competritivă, nu neapărat care nu pierde cu nimeni, ci care poate câștiga cu oricine. Achizițiile au venit pentru a îmbunătăți lotul, nu neapărat ca să acopere niște poziții deficitare. Nou-veniți au adus un plus de valoare”, a spus Ionuț Badea.

Argeșul a desfășurat patru amicale în cantonamentul din Turcia și le-a pierdut pe toate: 0-1 cu PFK Montana (liga 2 Bulgaria), 0-1 cu Bregalnica Stip (liga 2 Macedonia de Nord), 0-1 cu Kabel Novi Sad (liga 2 Serbia) și 1-4 cu Chikhura Sachkhere (liga 1 Georgia). În țară, formația piteșteană a disputat două jocuri cu echipe din Liga 3, pe care le-a câștigat: 1-0 cu Unirea Bascov și 3-1 cu U Craiova II.

„Îmi e greu să aleg un prim 18, nu neapărat primul 11”

Ionuț Badea a explicat care a fost strategia de transferuri și de ce a optat pentru jucătorii aduși. „A fost o listă lungă cu jucători pe care i-am evaluat. Pe unii nu i-am putut lua deoarece erau sub contract cu alte cluburi. Toate transferuri au fost făcute țintă. Cu Mihai Leca am mai lucrat la Chiajna și ne cunoaștem foarte bine. Am avut norocul să-l putem lua. Pentru că o bună perioadă de timp a fost indisponibil. Ovidiu Rasoveanu vine să completeze lotul în ideea în care va exista întotdeauna o nevoie de mijlocași laterali, pe 2002. Mirică vine ca să dubleze poziția lui Matiș, cei doi sunt cu potențial foarte mare. Nedo vine să blocheze poziția lui Vasile Buhăescu și va fi o concurență loială. Îmi e greu să aleg un prim 18, nu neapărat primul 11”, a explicat Badea.

Bogdan Stoica: „Cred că o să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus”

Directorul executiv Bogdan Stoica are așteptări mari de la echipă în acest retur.

„Pregătirea pe care echipa a efectuat-o a fost foarte bună, urmează un mini-retur destul de încins. Să sperăm că cele două echipe, Pandurii și Snagovul, continuă și în acest retur de campionat. În caz contrar, vor fi 14 meciuri grele și foarte importante. În această iarnă s-au adus jucătorii pe care Ionuț Badea i-a dorit pentru acoperirea posturilor considerate deficitare. Avem încredere în cei care au venit și cred că o să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus”, a spus Stoica.

Campionii FC Argeș are primul meci oficial din 2020 vineri, de la ora 20:00, la Cluj-Napoca, împotriva Universității Cluj, în etapa a 22-a a Ligii 2. Trupa piteșteană se află în acest moment pe locul 4 și luptă pentur promovarea în Liga 1.

Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești

Pe aceeași temă