Argeșul, victorie la limită cu o echipă de Liga 3 în primul amical disputat în 2020. Ultimele noutăți aflate sub comanda lui Ionuț Badea

Marius ANGHEL 29 Jan. 2020, 23:16 Pregătiri, amicale

Campionii FC Argeș a început cu dreptul seria meciurilor amicale din această iarnă. Echipa piteșteană s-a impus cu 1-0, miercuri, pe propriul teren, cu Unirea Bascov, formație clasată pe locul 7 în Seria a 3-a a Ligii 3. Golul victoriei i-a aparținut lui Alin Popa.

Antrenorii celor două echipe, Ionuț Badea și Adrian Dulcea, au convenit ca partida de la Pitești să se dispute pe durata a două reprize de câte 55 de minute fiecare. În prima parte, alb-violeții și-au trecut în cont câteva ocazii mari de gol prin Robert Grecu, francezul Deslandes și Fundătureanu. Golul l-a reușit după pauză, prin mijlocașul Alin Popa, care a reluat în plasă o centrare de pe stânga. Replica echipei din Liga 3 a venit prin Coman, care i-a pus la grea încercare pe portarii Ducan și Micle. Turda și Nini Popescu, acesta din urmă luând bara la țintă, au mai avut situații bune de a înscrie.

În acest test, Ionuț Badea l-a utilizat încă din primul minut și pe Sylvain Boris Nabil Deslandes, un fundaș stânga camerunez, cu cetățenie franceză, despre care Liga2.ro a anunțat în exclusivitate că va fi prima achiziție din această iarnă a trupei piteștene.

Alte noutăți au fost Fundătureanu, Dicu și Rasoveanu.

Argeșul va mai desfășura un amical în această săptămână, vineri, de la ora 14:00, tot pe stadionul „Nicolae Dobrin”, cu U Craiova 2. În perioada 2-14 februarie, trupa alb-violetă se află în cantonament în Turcia.

Ionuț Badea: „Nu sunt interesat de o echipă standard”

La finalul partidei cu Unirea Bascov, Ionuț Badea s-a declarat mulțumit de ceea ce a arătat echipa sa, având în vedere nivelul de pregătire la care se află în acest moment.

„Concluziile sunt doar de început, nu putem vorbi acum de echipe definite ca joc sau ca ansamblu. În general, încep primele meciuri amicale cu echipe mixte. Nu sunt interesat de o echipă standard, ci să-mi propag foarte bine minutele de efort pentru fiecare jucător astfel încât să avem și un echilibru, după care lucrurile trec ușor-ușor către zonele de procentaj mai mare, 70-80 la sută dintr-un singur meci pentru un jucător. La final vom avea o certitudine pentru începutul campionatului. Noi acum suntem cam la jumătatea pregătirii. În cantonamentul din Antalya, începe o nouă etapă, unde vom insista mai mult pe intensitate și pe lucrul cu mingea pe spații reduse”, a spus Ionuț Badea după meci.

Campionii FC Argeș: Agachi – Dănescu, Motroc, Deslandes, Mușat – Prepeliță, Moihedja, Matiș, Fundătureanu – Grecu, Buhăescu
Au mai fost utilizați: Ducan, Micle – Tofan, Oancea, Turda, Dicu, Oprescu, Șerbanică, Șerban, Panait, Brînzan, Rasoveanu, N. Popescu, Grecu, Blejdea, A. Popa

Unirea Bascov: Călinoiu – Ciocîrlan, Din, Dumitrache, Constantin – Piscanu, Butoiu, Iamandi, Iordache – Neacșu, Ivan
Au mai fost utilizați: Niță, Crăciun, Comănescu, Draganoaea, Cristian, Bălteanu, Coman. Antrenor: Adrian Dulcea

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 29 Jan. 2020, 23:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă