Eugen Neagoe, la prima victorie ca antrenor al CFC Argeș, însă nu pe deplin mulțumit: ”Trebuia să-i pasăm, să avem o posesie foarte bună, să nu intrăm în panică. Vreau să arătăm mult-mult mai bine”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 09:31 Liga 2

Campionii FC Argeș s-a întors cu toate punctele de la Buzău, duminică, în urma jocului cu Gloria, în fața unei echipe antrenată din vară de fostul său jucător și apoi antrenor Andrei Prepeliță, sub comanda căruia reușea în urmă cu două sezoane să evolueze în play-off-ul primei ligi.

Cu 2-0 s-a impus trupa piteșteană în Crâng, reușind, astfel, primul succes sub comanda noului său antrenor Eugen Neagoe, aflat pe bancă la a doua partidă, după ce la debut se înregistrase remiza in extremis cu CSM Slatina (scor 1-1).

Eugen Neagoe, după ce CFC Argeș a câștigat la Buzău: ”Am reușit să luăm cele trei puncte în urma unui joc să spun mai mult tactic”

CFC Argeș a câștigat la Buzău cu scorul de 2-0, după ce a marcat câte un gol pe repriză, într-un meci nu foarte spectaculos, destul de tacticizat, cu puține situații de poartă, mai ales în dreptul gazdelor de la Gloria. După joc, antrenorul Eugen Neagoe a spus că nu l-a mulțumit evoluția fotbaliștilor săi, fiindcă a văzut panică pe teren, deși conduceau și adversarii aveau și altă presiune, nu numai cea a rezultatului.

”Sunt foarte importante cele trei puncte. Cred că este cel mai mare câștig în această zi. Am reușit să luăm cele trei puncte în urma unui joc să spun mai mult tactic, pe care l-am pregătit destul de bine. Băieții au făcut o muncă foarte bună, dar, sincer, nu sunt mulțumit de joc, chiar dacă am câștigat cu 2-0. Sigur, vreau să arătăm altfel, să arătăm mult mai bine, și le-am spus și acum, în vestiar, băieților, să se bucure în această zi, iar de mâine să se concentreze și să se gândească la lucrurile mai puțin bune pe care le-am făcut, pentru că, așa cum am spus, vreau să arătăm mult mai bine și să ne gândim la următorul joc. Aș vrea să nu intrăm în panică niciun moment când conduci cu 1-0, cu o echipă care era presată și de rezultat și de public, trebuia să-i pasăm, să avem o posesie foarte bună, să nu intrăm în panică, să ținem de minge, să ne creăm alte și alte situații. Sigur, sunt de puțin timp la echipă, dar vreau să arătăm mult-mult mai bine.

Nu sunt mulțumit de rezultat, dar sunt mulțumit de rezultat, de faptul că nu am primit gol. Suntem departe de play-off în acest moment. Știam încă de când am venit aici, la FC Argeș, că va fi o muncă foarte grea, foarte complicată, dar asta este, am plecat la drum. Cu oamenii care conduc acest club sper să reușim. Acum nu aș putea să spun când. Îmi doresc cât mai rapid ca FC Argeș să revină în prima ligă”, a spus Neagoe.

”Nu am văzut nicio echipă în Liga a 2-a care să practice un joc extraordinar”

Ambele goluri ale meciului au fost marcate din lovituri de pedeapsă. În prima repriză a înscris Milcho Angelov (29′ – penalty), după ce arbitrul Cătălin Buși a sancționat abia la consultarea asistentului Sebastian Păduraru un henț în careul mic al lui Pashov, iar în minutele de final a punctat și Bogdan Rusu (89′ – penalty), după ce Patapis l-a lovit pe Tofan la o încercare de a ajunge primul la minge și a o respinge.

Gloria Buzău nu a pus mari probleme în acest joc, deși a evoluat pe teren propriu, însă a încercat în mare parte să desfacă apărarea Argeșului, lucru pe care nu l-a reușit. A avut câteva șuturi din afara careului, cele mai importante avându-le Dumitrache, în minutul 21, când portarul a scăpat mingea în față și Dumitru, intrat prin alunecare, l-a faultat, și Brîncoveanu, la prima atingere după ce a fost introdus pe teren, în minutul 58, când a șutat din fața careului puțin pe lângă poartă.

”Nici celelalte echipe nu practică vreun joc spectaculos. Nu, Liga a 2-a este foarte grea, foarte dificilă, toate echipele încearcă să câștige puncte, toate echipele se bat. Este o luptă, sincer, la fiecare partidă. Inclusiv dacă joci cu echipele mai slab cotate, din subsolul clasamentului. Nu cred că este nicio echipă în acest moment… eu, cel puțin, nu am văzut nicio echipă în Liga a 2-a care să practice un joc extraordinar și să spui că, da, echipa respectivă… Nu, nu am văzut”, a spus Neagoe, întrebat dacă Gloria Buzău și CFC Argeș ”au față” de echipe care să lupte pentru play-off și promovare, în condițiile în care în meciul direct n-au oferit un meci bun, cursiv, cu ocazii.

Antrenorul piteștenilor a fost întrebat și ce crede că va face diferența între echipele aflate în lupta pentru promovare. ”În primul rând punctele. Asta va face diferența. Noi avem multe puncte de recuperat. Am spus, le-am spus și jucătorilor. Nu trebuie să fie o presiune în plus. Noi suntem cei care putem să îndreptăm lucrurile. Sigur, mai avem opt jocuri. Dacă vom reuși să le câștigăm pe toate, intrăm în play-off. Dacă nu vom reuși să le câștigăm, nu știu ce se va întâmpla în următoarele jocuri. Și atunci va fi, probabil, destul de greu să ajungem acolo”, a răspuns Eugen Neagoe.

”Vreau să arătăm ca o echipă matură, cu personalitate, care știe ce are de făcut”

În final, antrenorul echipei Campionii FC Argeș a transmis din nou că are mari pretenții de la jucătorii săi și vrea o cu totul altă evoluție din partea lor, un joc solid. Chiar dacă a spus că jocul prestat contra Gloriei Buzău nu l-a mulțumit, Neagoe a punctat și aspecta pozitive remarcate la elevii săi, nu numai negative.

”Este al doilea joc oficial (n.r. – cu el antrenor principal). Ok. Clișeul ăsta îl știți: nu se construiește o echipă în două săptămâni, este foarte greu. Nu, eu vreau și le-am spus băieților, am pretenții mari de la ei, sunt unii jucători cu experiență mare, unii care au jucat în Liga 1 și vreau să arătăm alt fotbal, vreau să arătăm un joc mult mai bun. Atât am putut, sincer, astăzi. Jucătorii și-au dorit, au făcut un efort fantastic, au alergat foarte mult, pe o vreme superbă, dar atât au putut. Nu au putut să țină de minge, au făcut greșeli foarte mari. Probabil m-ați văzut și pe mine destul de agitat, nu nervos, pentru că nu vreau să arătăm așa, ca o echipă care intră în panică, care pierde ușor mingea, care vinde ușor mingea adversarilor. Nu, vreau să arătăm ca o echipă matură, cu personalitate, care știe ce are de făcut”, a mai declarat Neagoe.

Campionii FC Argeș, în victoria cu Gloria Buzău: Andr. Bucur – Scarlatache (Balaur 74′), M. Tudose, Turda (cpt.), Tofan – Andr. Panait, Rob. Boboc – Bertrand (Haită 46′), Buhăcianu, Rădescu (Zătreanu 90+1′) – M. Angelov (Bg. Rusu 59′). Rezerve neutilizate: Straton – Grigore-Huideș, R. Ciuciulete, Mitoi, P. Dulcea.

Campionii FC Argeș, la două puncte de ultimul loc calificabil în play-off

Campionii FC Argeș a acumulat 15 puncte în 11 etape și a urcat pe locul 12, între Steaua și Ceahlăul ca golaveraj, și ele cu același număr de puncte, și s-a apropiat la două lungimi de CS Mioveni, clasată pe locul 6, ultimul care duce în play-off.

În etapa a 12-a, CFC Argeș joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la Concordia Chiajna (locul 8, 16 puncte).

Declarațiile lui Eugen Neagoe după Gloria Buzău – Campionii FC Argeș 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=HYRnwRqT90g

 

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures
Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-vasile-miriuta-dupa-chindia-csm-resita-4-1-19290591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-1-0-contra-progresul-spartac-in-etapa-11-din-liga-2-19290543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-esec-cu-corvinul-hunedoara-in-etapa-11-din-liga-2-19290501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cfc-arges-meci-din-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290467

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 09:31 Liga 2
Pe aceeași temă