Revoluția de la CFC Argeș? Dănuț Coman s-a întâlnit cu sponsorul Tudose, dar nu a acceptat pe loc oferta. Culise incredibile: Nicolae Dică ar putea fi noul antrenor, dacă Eugen Neagoe va fi dat afară! EXCLUSIV

Marius ANGHEL 29 Dec. 2023, 13:26 Liga 2
Revoluția de la CFC Argeș? Dănuț Coman s-a întâlnit cu sponsorul Tudose, dar nu a acceptat pe loc oferta. Culise incredibile: Nicolae Dică ar putea fi noul antrenor, dacă Eugen Neagoe va fi dat afară! EXCLUSIV

Campionii FC Argeș e pregătită pentru o adevărată revoluție în această iarnă, după o primă parte a sezonului de Liga 2 complet ratată. Sponsorul Viorel Tudose l-a ales pe Dănuț Coman pentru noul proiect al echipei piteștene care din vară își dispută meciurile de acasă la Mioveni.

Sursele ProSport dezvăluie culisele incredibile de la echipa alb-violetă, care l-ar putea aduce pe banca tehnică pe Nicolae Dică, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din Pitești din ultimii 30 de ani.

Din informațiile ProSport, șansele ca Eugen Neagoe să rămână pe banca CFC Argeș sunt în acest moment 50-50 la sută și totul se va decide în zilele următoare.

Dănuț Coman s-a întâlnit cu Viorel Tudose și a primit oferta oficială și definitivă: probleme cu funcția de președinte

Dănuț Coman, președinte la FC Hermannstadt din 2021, e omul care poate readuce Campionii FC Argeș în prima ligă. Aceasta este părerea lui Viorel Tudose, omul care finanțează, alături de Primăria Pitești, echipa retrogradată din SuperLigă în vară.

După tatonări de mai bine de un an, Tudose a reușit să poarte cu Dănuț Coman o discuție finală, cu o ofertă clară pe masă. Joi ar putea fi ziua care să schimbe destinul clubului.

Sursele ProSport susțin că sponsorul și oficialul echipei FC Hermannstadt au dialogat, dar nu au bătut palma definitiv.

Din informațiile noastre, există două probleme majore. Prima ține de titulatura pe care Coman ar urma să o dețină la CFC Argeș. Rolul de președinte, în structura organizatorică actuală, nu există. Există un președinte al Comitetului Director, acolo unde se află numiți trei oameni de către acționarii clubului, societățile de salubrizare, apă și canalizare ale primăriei. Singura variantă ar fi ca fostul portar să vină ca om numit de primărie, dar pentru asta el trebuie să treacă de votul Consiliului Local și întreaga procedură este mai complicată, existând, la limită, și unele semne de întrebare legate de legalitatea trecerii sale prin această formulă. În acest moment, președintele Consiliului Director este Mihai Foamete.

Cealaltă opțiune în privința funcției ar fi cea de director executiv, doar că Dănuț Coman consideră că este un pic sub nivelul la care a ajuns.

”Mi s-a cam luat de discuții, că merge Dani Coman, că face, că-l așteptăm. Nu trebuie să ascundem lipsa rezultatelor prin numele meu. Nu îmi place, eu sunt bărbat. Eu când greșesc, îmi asum. Ies și spun că am greșit. Nu sunt nici eu cel mai bun, și eu fac greșeli. Nu sunt cel mai bun, dar nici altul mai bun ca mine nu e”, declara Viorel Tudose în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Vine cu Nicolae Dică și îl dă afară pe Eugen Neagoe? Cum se împart taberele la CFC Argeș

Al doilea element care blochează temporar luarea unei decizii și semnarea actelor între Dănuț Coman și Campionii FC Argeș ține de cel care va fi antrenorul echipei.

În acest moment, sursele ProSport susțin că există două variante: se continuă cu Eugen Neagoe sau acesta este demis și este înlocuit cu Nicolae Dică.

În momentul în care Neagoe a fost adus la club, Coman, chiar dacă nu avea o funcție oficială, a fost întrebat ce părere are despre capacitatea antrenorului. Mai mult, a fost întrebat dacă ar putea lucra cu el în cazul în care ar veni în iarnă alături de gruparea piteșteană. Atunci, Coman a dat undă verde.

Acum, însă, lucrurile s-au schimbat. Nicolae Dică se bucură de sprijinul autorităților locale și persoane cu influență în Pitești au făcut lobby pe lângă Coman să apeleze la fostul antrenor de la FCSB. În acest context, dacă se va angrena în noul proiect, fostul goalkeeper ia în serios varianta aducerii lui Dică, mai ales că acesta din urmă e considerat un simbol pentru fanii piteșteni.

O problemă în calea demiterii lui Neagoe o reprezintă contractul ”blindat” pe care îl are, la care nu va renunța cu siguranță fără compensații financiare importante.

”Deocamdată sunt la Sibiu, mă simt bine aici, mai avem multe lucruri de realizat la Hermannstadt, dar probabil vrei să mă întrebi de FC Argeș. Despre FC Argeș pot spune doar ca sunt atent la rezultatele pe care le au. E echipa la care m-am format ca om și ca fotbalist, știu tot ce se întâmplă acolo, mă interesează, îmi doresc să își rezolve problemele și să îi vedem în primul eșalon.
Îmi doresc sa promoveze, știu că au stabilitate din punct de vedere financiar. Îl au pe Tudose care e alături de echipă, tot ce face e din pasiune. E printre puținii oameni care sponsorizează echipele, nu le creditează.
Îl au și pe domnul primar Gentea, care iubește FC Argeș, e foarte important că e alături de sportul piteștean. Au un antrenor bun, pe Neagoe, eu le doresc succes și, dacă va fi vreodată ocazia să revin, o voi face cu tot dragul” – Dani Coman, pentru DigiSport.

Decizia finală se va lua în zilele următoare și este posibil să se producă o adevărată revoluție la Pitești, mai ales că schimbarea de președinte și de antrenor ar veni la pachet cu remanierea totală a lotului de jucători.

Tudose spunea că pleacă de la CFC Argeș, clubul transmitea că nu va mai colabora cu Dică ”din poziția de antrenor”

Dacă Dică va fi adus la Campionii FC Argeș, atunci declarațiile lui Tudose, făcute nu cu mult timp în urmă, vor deveni vorbe în vânt.

”Am un mesaj de făcut, iar eu sper că cine trebuie să îl vadă, îl va vedea. Dacă se reușește așa cum am auzit că se încearcă de câtre un fost bun fotbalist al lui FC Argeș, glorie nu o pot numi, că nu a câștigat nimic pentru FC Argeș, ci a câștigat prin alte părți, îndepărtarea lui Neagoe și numirea sa în locul acestuia, atunci eu voi pleca de la echipă în următoarea secundă și îmi voi retrage sprijinul financiar. I-am spus chiar și acestui fost fotbalist al lui FC Argeș, care acum e antrenor, să își vadă de treaba lui și să nu mai încerce pe la spatele meu prin diferite canale îndepărtarea lui Neagoe și numirea sa în funcția de antrenor principal. Tot încearcă o lovitură de palat ca să îmi demonstreze el mie ce mare și tare este el. Deci, mă repet, dacă reușește cumva pe la spatele meu acest lucru, atunci eu voi pleca imediat de la FC Argeș. Nu îi voi da numele, dar sunt sigur că o să vă dați voi seama la cine mă refer”, spunea Tudose, referindu-se la Dică. Ulterior, Dică ieșea public și spunea că nu ține supărare pe afirmații făcute mai demult de Tudose la adresa sa, sau de către club, atunci când a comunicat public că nu se va mai apela niciodată la el ca antrenor, și că este dispus să preia echipa!

”În încheiere, ne exprimam regretul pentru decizia lui Nicolae Dică, iar poziția oficială a clubului este identică cu a dlui Viorel Tudose, principalul sponsor al echipei, de nu mai colabora cu acesta din poziția de antrenor”, anunțul clubului Campionii FC Argeș, la 30 august 2023.

”Eu merg în continuare pe mâna lui Eugen Neagoe. Eu am mare încredere în Eugen Neagoe și îmi declar susținerea pentru el până la capăt. Eu, unul, chiar sunt convins că Eugen Neagoe ne poate readuce în prima ligă chiar la sfârșitul acestui campionat de Liga 2. Vom încerca să îndreptăm unele lucruri la echipă în iarna asta, iar apoi vom încerca să profităm și de unele lucruri legate de vreo trei echipe care ar putea să intre în play-off, dar nu au drept de promovare. Sunt niște lucruri legate și de ocupanta locului 7. S-ar putea să se dea un baraj. Vom vedea”, spunea Viorel Tudose în urmă cu două săptămâni.

CFC Argeș iernează pe locul 15 în Liga 2 după 15 etape, cu 18 puncte acumulate, la fel ca Metaloglobus (locul 16). Accederea în play-off ține de un miracol!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-acuza-dupa-ce-cs-mioveni-nu-i-a-achitat-nici-acum-restantele-19296596

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casele-de-pariuri-au-invadat-fenomenul-sportiv-19296580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-comentat-reactia-lui-nicolae-dica-antrenor-dispus-sa-vina-la-campionii-fc-arges-19296520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-vrea-cantonament-extern-cu-campionii-fc-arges-19296509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-prea-o-curatenie-generala-la-cfc-arges-19296492

https://liga2.prosport.ro/seria-1/domagoj-babin-si-josip-mihalic-nu-mai-continua-cu-campionii-fc-arges-19296419

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-raspuns-transant-pentru-sponsorul-de-la-cfc-arges-19296266

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-ameninta-ca-se-retrage-de-la-cfc-arges-daca-eugen-neagoe-va-fi-demis-19295980

Marius ANGHEL 29 Dec. 2023, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă