Jucător pus pe liber de Chindia, a cincea achiziție din acest an a echipei Campionii FC Argeș. Mihai Leca a semnat cu trupa lui Ionuț Badea

Campionii FC Argeș a făcut încă o achiziție pe ultima sută de metri înainte de reluarea campionatului Ligii 2, profitând de deciziile luate de prim-divizionara Chindia Târgoviște la începutul acestei săptămâni, luni, în ultima zi de transferuri de iarnă. Dâmbovițenii au renunțat la doi jucători, la fundașul Mihai Leca și atacantul Andrei Burlacu, iar trupa piteșteană a bătut palma cu unul dintre ei. E vorba despre Mihai Leca, fotbalist care a semnat un contract cu Argeșul cel puțin până la finalul acestui sezon, cu drept de prelungire.

Noua achiziție a clubului piteștean, Mihai Daniel Leca (27 de ani), a semnat cu Chindia în urmă cu un an, a evoluat în 13 meciuri în partea a doua a sezonului trecut, când a contribuit la promovarea în Liga 1, iar în acest campionat a fost folosit de Viorel Moldovan în 19 meciuri, în 18 ca titular, și a marcat un gol, cu Dinamo (scor 3-2).

În cariera sa de seniori, fundașul bucureștean a evoluat pentru Concordia Chiajna (Liga 2 și 1), Oțelul Galați (L1), Zakho (Irak), FC Brașov (L2), The New Saints (Țara Galilor), Zimbru Chișinău (Moldova), Juventus București (L1) și Chindia Târgoviște (L2 și L1).

„FC Argeș a perfectat astăzi cel de-al cincilea transfer din această iarnă. Echipa noastră a ajuns la o înțelegere până la finalul acestui sezon, cu drept de prelungire, cu fundașul Mihai Daniel Leca.

Fotbalistul care peste două luni va împlini 28 de ani vine de la Chindia Târgoviște, formație de primă ligă, pentru care a evoluat în acest sezon competițional în 19 partide. Leca nu este la prima experiență în Liga I, el mai trecând pe la Oțelul Galați, Juventus București și Concordia Chiajna. Noua achiziție a grupării din Trivale a avut și două experiențe în străinătate, Mihai evoluând în sezonul 2016-2017 în Țara Galilor, la echipa de primă ligă, The New Saints și în Republica Moldova, la Zimbrul Chișinău. În cei aproape zece ani de activitate fotbalistică, Mihai a bifat 153 de partide, reușind să marcheze 8 goluri.

Clubul FC Argeș îi transmite „Bun venit!” lui Mihai Leca și îi dorește evoluții cât mai bune în tricoul alb-violet”, a anunțat Campionii FC Argeș pe pagina sa de Facebook, intitulată Fotbal Club Argeș Pitești.

În această iarnă, pentru partea a doua a sezonului, Campionii FC Argeș i-a mai legitimat Sylvain Boris Nabil Deslandes (22 de ani, fundaș central francez de origine cameruneză, ex ), Nedo Turkovic (30 de ani, atacant bosniac, ex Turris Oltul), Andrei Mirică (18 ani, mijlocaș, ex Sportul Snagov) și Ovidiu Rasoveanu (17 ani, mijlocaș, ex Pandurii).

Campionii FC Argeș are primul meci oficial din 2020 vineri, de la ora 20:00, la Cluj-Napoca, împotriva Universității Cluj, în etapa a 22-a a Ligii 2. Trupa piteșteană se află în acest moment pe locul 4 și luptă pentur promovarea în Liga 1.

Pe aceeași temă