Argeșul a înregistrat a doua înfrângere în Antalya. Ionuț Badea are în probe un fundaș leton, dar l-a recâștigat și pe Prepeliță

Marius ANGHEL 09 Feb. 2020, 12:27 Pregătiri, amicale

Campionii FC Argeș continuă cu stângul în față în meciurile amicale disputate în cantonamentul din Turcia. După eșecul cu bulgarii de la PFK Montana (scor 0-1), echipa antrenată de Ionuț Badea a pierdut și al doilea test desfășurat în Antalya, cu Bregalnica Stip (scor 0-1), formație aflată pe locul 2 în Seria Est din liga secundă a Macedoniei de Nord.

Unicul gol al amicalului desfășurat la Belek, sâmbătă, a fost marcat de Ivan Nastevski, în minutul 57, în urma unei degajări neinspirate a portarului Agachi.

Argeșul și-a trecut în cont trei ocazii mari de gol în prima repriză, prin Deslandes, Motroc și Fundătureanu, iar, în actul secund, Blejdea a avut două situații clare de a marca, însă a fost neinspirat la finalizare.

Campionii FC Argeș: Agachi – Oancea (Tofan 70), Motroc (Turda 60), Deslandes (Kolesovs 60), Mușat (Șerbănică 70) – Andr. Panait (I. Șerban 70), Brînzan (Moihedja 70), Rasoveanu (Mirică 30, Rob. Grecu 60), Fundătureanu (Ant. Stan 30, Blejdea 60), A. Popa (I. Năstăsie 45, Matiș 65), Turkovic (Buhăescu 60)

Următorul amical al echipei piteștene e programat luni, cu Kabel Novi Sad, locul 5 din liga secundă din Serbia.

Badea a testat un fundaș leton ultima dată fost la FC Botoșani

În acest amical în care Ionuț Badea le-a dat jucătorilor șansa să joace 90, 70, 60, 45, 35, 30 și chiar 20 de minute, antrenorul Argeșului a folosit în ultima jumătate de oră a partidei și un fundaș leton venit în probe.

Este vorba de Nikita Kolesovs, fotbalist în vârstă de 23 de ani, care în turul campionatului a evoluat la FC Botoșani în 136 de minute în două jocuri de Liga 1. În cariera sa a mai evoluat în țara natală, la Ventspils.

Fundașul va primi mai multe minute în ultimele două amicale din Antalya, cele cu Kabel Novi Sad (L2 Serbia – 10 februarie) și Chikhura Sachkhere(L1 Georgia – 13 februarie).

Andrei Prepeliță a ajuns și el în Turcia

Totodată, lotul echipei Campionii FC Argeș l-a recâștigat pe Andrei Prepeliță. Mijlocașul s-a alăturat și el de sâmbătă pregătirii din Antalya, după ce a ratat primele zile de antrenamente din cauza unei accidentări suferite la amicalul cu U Craiova II, desfășurat înainte de plecarea în Turcia.

Căpitanul Argeșului a făcut un RMN, iar medicii i-au recomandat o pauză de cinci zile. Prepeliță nu este la capacitate maximă și va face antrenamente mai ușoare față de restul lotului.

Ionuț Badea: „Am încercat să dau șanse tuturor jucătorilor”

Despre testul pierdut cu Bregalnica Stip, Ionuț Badea a dat vina pe condițiile de joc și pe ratările jucătorilor săi.

„Meciul s-a disputat pe un vânt destul de puternic, care ne-a pus în dificultate. M-a interesat în primul rând să văd cum gândesc jucătorii, cum se adaptează acestei situații și ritmul de joc. Am luat gol pe o degajare greșită a portarului nostru. Am încercat să dau șansă tuturor jucătorilor. Unii dintre ei au evoluat mai mult, iar alții mai puțin. În ultimele două partide voi folosi o formulă cât mai apropiată de cea cu care vom începe campionatul”, ar fi spus, Ionuț Badea, potrivit paginii de Facebook a echipei argeșene.

Foto: Bregalnika

Marius ANGHEL 09 Feb. 2020, 12:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă