Argeșul, pusă la punct și în ultimul amical din Turcia, de o echipă din Georgia! Palmares dezastruos al trupei lui Ionuț Badea. Piteștenii au anunțat încă un transfer

Marius ANGHEL 13 Feb. 2020, 18:35 Pregătiri, amicale

Campionii FC Argeș și-a încheiat meciurile amicale din cantonamentul din Antalya cu un palmares dezastruos: patru înfrângeri în tot atâtea meciuri disputate, deși adversarii întâlniți nu au fost deloc unii imposibili. Ultimul test desfășurat de echipa antrenată de Ionuț Badea a avut loc joi, cu Chikhura Sachkhere, ocupanta locului 5 în sezonul trecut al primei ligi din Georgia, în fața căreia a pierdut cu 4-1.

Echipa piteșteană a avut o primă repriză destul de slabă, în care a primit trei goluri, în minutele 9, 32 și 35. Unul a fost din penalty, iar altele două au fost autogoluri. După pauză, alb-violeții au reușit să marcheze imediat, în minutul 47, prin Andrei Blejdea, însă n-au avut puterea de a tensiona meciul și mai mult cu încă un gol. Pe final, în minutul 88, georgienii au mai înscris o dată și au stabilit rezultatul final al jocului.

Campionii FC Argeș: Ducan – Tofan, Turda, Motroc, Mușat – Prepeliță – I. Șerban, Moihedja – Matiș, Rob. Grecu, Buhăescu
După pauză au mai intrat: Oancea, Andr. Panait, Șerbănică, Brînzan, Mirică, Turkovik și Blejdea.

Argeșul încheie, astfel cantonamentul din Turcia cu patru înfrângeri în tot atâtea meciuri: 0-1 cu PFK Montana (liga 2 Bulgaria), 0-1 cu Bregalnica Stip (liga 2 Macedonia de Nord), 0-1 cu Kabel Novi Sad (liga 2 Serbia), și 1-4 cu Chikhura Sachkhere (liga 1 Georgia). În țară, formația piteșteană a disputat două jocuri cu echipe din Liga 3, pe care le-a câștigat: 1-0 cu Unirea Bascov și 3-1 cu U Craiova II.

Ovidiu Rasoveanu l-a convins pe Ionuț Badea să fie păstrat în lot

Altfel, Campionii FC Argeș a anunțat achiziționarea lui Ovidiu Rasoveanu, mijlocaș pe care l-a luat de la Pandurii Târgu Jiu și l-a testat în ultima perioadă. Jucătorul a semnat un contract pe un an și jumătate cu echipa piteșteană.

Originar din Târgu Jiu, Rasoveanu are 17 ani și a fost jucător de bază la Pandurii în prima parte a acestui sezon. Dacă în ediția trecută a prins 30 de minute pe teren în trei meciuri, în acest sezon a fost utilizat în 19 meciuri, în 18 ca titular, și a înscris și două goluri.

„Fotbalistul în vârstă de 17 ani s-a antrenat cu FC Argeș în această iarnă și l-a convins pe antrenorul Ionuț Badea că merită să îmbrace tricoul alb-violet. În prima parte a acestei ediții de campionat, Rasoveanu a evoluat la Pandurii Târgu Jiu. Ovidiu a debutat la echipa mare a gorjenilor în 2018 când avea doar 16 ani. În turul campionatului a fost folosit în 19 partide, marcând și 2 goluri. Tânărul mijlocaș este o prezență constantă și la loturile de juniori ale României, în decembrie 2019, fiind chemat de selecționerul Dan Oprescu la Naționala Under 18 la un turneu internațional la care România a avut ca adversari Spania, Turcia și Portugalia. Rasoveanu se încadrează în noua regulă impusă de FRF care prevede ca în sezonul 2020-2021, echipele de liga a doua să aibă permanent în teren un jucător născut începând cu anul 2000 și unul născut începând cu 2002.
Clubul FC Argeș îi transmite lui Ovidiu Rasoveanu, „Bun venit!” și îi dorește evoluții cât mai bune în tricoul alb-violet”
, a anunțat clubul piteștean.

Campionii FC Argeș i-a mai achiziționat în această iarnă pe fundașul central francez de origine cameruneză Sylvain Boris Nabil Deslandes (22 de ani), atacantul bosniac Nedo Turkovic (30 de ani) și mijlocașul Andrei Mirică (18 ani).

Marius ANGHEL 13 Feb. 2020, 18:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă