Argeșul și-a început amicalele din Turcia cu o înfrângere în fața unei echipe bulgare. Ionuț Badea și-ar dori ca meciurile să fie transmise live

Marius ANGHEL 07 Feb. 2020, 14:20 Pregătiri, amicale

Campionii FC Argeș a început cu stângul seria meciurilor amicale programate în cantonamentul din Turcia. Echipa antrenată de Ionuț Badea a cedat cu 0-1 testul desfășurat joi cu PFK Montana, ocupanta locului 3 în liga a doua din Bulgaria. Tot în Antalya, în această iarnă, aceeași echipă care a bătut Argeșul acum a remizat cu Concordia Chiajna (2-2) și a învins CSM Reșița (3-0).

În primul amical jucat în Antalya, Argeșul a pierdut, joi după-amiază, cu 1-0 în fața ocupantei locului 3 în liga secundă din Bulgaria, PFK Montana. Testul a avut condiții speciale față de un meci normal, fiindcă prima repriză a durat 45 de minute, iar a doua a avut 60 de minute, conform informațiilor oferite de echipa piteșteană.

Buhăescu a înscris, însă golul a fost anulat

Unicul gol al partidei a fost marcat în prima repriză, în minutul 14, când în poarta alb-violeților se afla Ducan. Toni Tasev a înaintat în flancul stânga, a trimis în careu la fundașul Vladimir Aytov, care a înscris. Tot în această parte, Buhăescu a reușit și el să înscrie, însă golul a fost anulat pentru poziția de offside în care se afla. Blejdea, Grecu, cât și Deslandes au avut situații de a egala, însă n-au fost inspirați în fața porții, fie pentru că au ratat ei sau a parat goalkeeperul advers.

În partea secundă a întâlnirii, cele mai mari ocazii de gol ale argeșenilor i-au aparținut noii achiziții Nedo Turkovic. Atacantul bosniac a scăpat singur cu portarul și a încercat să-l lobeze, însă a trimis în brațele acestuia, iar a doua oară a tras, însă mingea a fost respins de goalkeper.

Campionii FC Argeș, prima repriză: Ducan – Tofan, Turda, Deslandes, Mușat – I. Șerban, Moihedja – Rob. Grecu, Matiș, Blejdea – Buhăescu
Campionii FC Argeș, a doua repriză: Agachi – Oancea, Motroc, Deslandes, Șerbănică – Andr. Panait – Brînzan, Rasoveanu, A. Popa, Fundătureanu – Turkovic. Au mai intrat: Oprescu și Ant. Stan.

Ionuț Badea: „A fost un meci dominat, un meci pe care l-am avut la îndemână”

După jocul cu Montana, antrenorul Ionuț Badea a spus că elevii săi au controlat în mare măsură desfășurarea partidei, au avut-o la îndemână, însă au irosit ocaziile avute. Acesta a găsit și scuze, dar și-a spus și nemulțumirea legată de faptul că clubul nu oferă condiții ca meciurile să fie filmate, pentru ca suporterii echipei să poată vedea și ei modul în care se exprimă jucătorii.

„A fost o partidă pe care am controlat-o în foarte mare măsură. Pentru noi este primul meci, pentru adversar a fost ultimul meci din pregătire. Contează mai puțin avansul lor, dar pentru mine e mai important să vedem în două reprize distincte toți jucătorii la lucru. Cei care nu au văzut partida și, aici e o chestiune care poate ne lipsește, pentru că mi-aș dori ca tot timpul să putem să filmăm aceste partide poate în mod direct, în mod live.
Sunt, în parte, mulțumit de modul cum decurge pregătirea. Trebuie să fim, însă, atenți și la aceste meciuri amicale, pentru că odată cu ele devine și o conotație de concentrare mai mare, ne apropiem de campionat și mă interesează să aduc câți mai mulți jucători într-un grad foarte bun de pregătire. Odată cu următoarele amicale, procentele se vor schimba. Asta înseamnă că unii dintre ei înseamnă că vor juca 70 de minute, alții 20, și invers. După care, spre finalul jocurilor, voi cristaliza, poate, un prim 11 pentru prima etapă. Dar lucrurile astea se pot schimba între timp. Important este să avem o constanță în joc și, chiar dacă astăzi am avut șase situații clare de a marca, de unu la unu cu portarul, sper ca aceste situații să le avem în continuare și să reușim să și marcăm.
A fost un meci dominat, un meci pe care l-am avut la îndemână. A fost ca obiectiv aceste principii ofensive să fie foarte bine puse la punct. Mai sunt retușuri de făcut. Nu am în continuare o siguranță că lucrurile vor rămâne așa, dar este important că jocul funcționează și sper să aducem și rezultate”
, a spus Ionuț Badea la finalul întâlnirii.

Următorul amical în Antalya al echipei Campionii FC Argeș este programat sâmbătă, 8 februarie, cu FK Bregalnica Stip, echipă din liga secundă din Macedonia de Nord.

În țară, Campionii FC Argeș a disputat două amicale, ambele câștigate cu echipe din Liga 3: 1-0 cu Unirea Bascov și 3-1 cu U Craiova II.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 07 Feb. 2020, 14:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă