CA Oradea și AFC Unirea 1924 au primit acceptul FRF, iar demersurile le-au fost aprobate. Formația din Bihor și-a schimbat numele, iar clubul din Alba Iulia și-a cesionat locul din Liga 3

Andrei PASCU 22 Aug. 2022, 16:37 Liga 3
CA Oradea și AFC Unirea 1924 au primit acceptul FRF, iar demersurile le-au fost aprobate. Formația din Bihor și-a schimbat numele, iar clubul din Alba Iulia și-a cesionat locul din Liga 3

Liga 3 va începe în curând, în weekendul următor, la 27 august, iar Federația Română de Fotbal a supus la vot, în cele din urmă, anumite schimbări și demersuri solicitate de anumite cluburi, cum ar fi, de exemplu, modificarea numelui sau cesionarea locului din campionat.

În astfel de situații se regăsesc CA Oradea și AFC Unirea 1924.

CA Oradea va evolua în Liga 3 sub numele de FC Bihor Oradea

După cum Liga2.ro a scris încă de săptămânile trecute, CA Oradea va lua startul în noul campionat sub denumirea de FC Bihor Oradea, decizia fiind una oficială acum, ca urmare a comunicatului emis de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, în urma ședinței care a avut loc la 18 august.

CA Oradea a primit acceptul de a începe noul sezon de Liga 3 sub numele FC Bihor Oradea, marca fiind înregistrată și clubul având drept de folosită asupra ei, dar pe perioadă determinată de timp.

Astfel, FC Bihor Oradea va fi componentă a Seriei 10 din Liga 3, dar brandul CA Oradea nu dispare, pentru că va lua startul în Liga 4 Bihor, pe locul echipei secunde a CA Oradea din sezonul trecut.

Aprobă cu unanimitate de voturi participarea în competițiile organizate de FRF a Asociației Club Sportiv CAO 1910 sub denumirea mărcii înregistrate FC Bihor Oradea, asupra căreia clubul deține dreptul de folosință, pe o perioadă determinată”, se precizează pe site-ul FRF.

CSM Unirea Alba Iulia a luat locul echipei AFC Unirea 1924 în Liga 3

AFC Unirea 1924 a cesionat locul din Liga 3, din Seria 9, către CSM Unirea Alba Iulia, iar de noua structură se va ocupa Primăria Alba Iulia, care a decis să se implice, dar are de gestionat o situație foarte complicată din mai multe puncte de vedere.

CSM Unirea Alba Iulia, chiar dacă a luat locul AFC Unirea 1924 în Liga 3, trage după ea și datoriile și minusul de puncte cu care va începe campionatul. În ceea ce privește situația sportivă, CSM Unirea Alba Iulia va debuta în noul sezon aflat într-o situație foarte grea dacă nu imposibilă, pentru că va avea în clasament, înaintea primei etape, -20 de puncte!

CSM Unirea Alba Iulia trage după ea datoriile și minusul de puncte

Contextul financiar este și el foarte grav, pentru că, pe lângă datoriile foarte mari, bugetul pentru 2022-2023 va fi, se pare, în jur de 500.000 de lei din fonduri publice. Astfel, din acești bani CSM Unirea Alba Iulia trebuie să trăiască în campionat și trebuie să găsească variante și pentru plata datoriilor existente.

Anunțul FRF în privința cesionării locului:

Aprobă cu majoritate de voturi (o abținere) cesionarea activității fotbalistice și a dreptului de participare în competițiile organizate de FRF de la Asociația Fotbal Club Unirea 1924 din Alba Iulia, persoană juridică de drept privat către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, persoană juridică de drept public. Dispune afilierea clubului de drept public și dezafilierea clubului de drept privat”.

Nou-promovata CS Dunărea Turris Turnu Măgurele a devenit CSM Cetatea Turnu Măgurele

Un club promovat în această vară din Liga 4 în Liga 3, CS Dunărea Turris Turnu Măgurele, și-a schimbat numele în CSM Cetatea Turnu Măgurele. Formația nou-promovată va fi ajutată mai mult de Primăria Turnu Măgurele, chiar dacă și în divizia a 4-a a mizat pe sprijin din bani publici.

Schimbarea denumirii nu a fost comunicată către FRF, iar Comitetul Executiv al FRF a luat act de acest lucru care încalcă regulamentul. Clubul riscă inclusiv excluderea din competiție din această cauză, însă o astfel de situație s-a mai întâmplat în trecut cu Energeticianul, actuala Viitorul Pandurii, când își schimba numele din ACS Șirineasa. Clubul lui Nicolae Sarcină, care la acel moment promova din Liga 3, era pârât la FRF de contracandidate, în speranța excluderii din competiție, însă Comisia de Disciplină și Etică a FRF l-a iertat și i-a acordat doar o amendă pentru această încălcare a regulamentului.

Ia act de schimbare denumirii structurii sportive Clubul Sportiv Dunărea Turris Turnu Măgurele, în Clubul Sportiv Municipal Cetatea Turnu Măgurele, fără solicitarea și obținerea avizului scris prealabil al FRF”, a anunțat FRF.

FC Pucioasa, CS Păulești și Lotus Băile Felix, asocieri cu cluburi de juniori

În același timp, anumite cluburi din Liga 3 s-au asociat cu echipe de juniori, detaliu prin care își ajută propriile centre de copii de juniori. Este vorba de FC Pucioasa, CS Păulești, Lotus Băile Felix.

Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa, participantă în Liga 3 cu Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, club cu activitate exclusivă de juniori.

Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea Clubului Sportiv Păulești, participantă în Liga 3 cu Asociația Club Sportiv MX Pro Academy, club cu activitate exclusivă de juniori.

Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea Clubului Sportiv Lotus Băile Felix, participantă în Liga 3 cu Liceul cu Program Sportiv Bihorull, club cu activitate exclusivă de juniori”, a precizat FRF.

Foto: Dor de Bihor

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 22 Aug. 2022, 16:37 Liga 3
Pe aceeași temă