CSC Dumbrăvița împrumută din nou de la UTA. Un jucător de origine turcă ajunge sub comanda lui Cosmin Stan

Călin MNERIE 12 Jan. 2024, 13:37 Liga 2
CSC Dumbrăvița împrumută din nou de la UTA. Un jucător de origine turcă ajunge sub comanda lui Cosmin Stan

CSC Dumbrăvița s-a despărțit în această iarnă de Paul Mercioiu (20 de ani), dar este pe cale să rezolve împrumutul unui alt tânăr fotbalist de la UTA.

Este vorba despre Ahmet Ercan Ekmekci, mijlocaș ofensiv născut în anul 2004, vicecampion național al Ligii de Tineret cu clubul arădean.

Ahmet Ekmekci, împrumutat de la UTA de CSC Dumbrăvița

De altfel, fotbalistul de origine turcă a fost singurul marcator al echipei UTA în finala pierdută cu 1-3, la Târgoviște, în luna mai, cu Universitatea Craiova, dar și golgheterul stagional al echipei pregătită până în vară de Sandu Gaica, Adi Ungur și Costel Bogoșel. În amicalele din vară, Ekmekci l-a impresionat pe Mircea Rednic cu câteva prestații bune și un gol de kinogramă cu Socodorul, iar clubul arădean i-a prelungit imediat contractul fotbalistului până în 2026.

În luna septembrie, însă, o problemă la inimă l-a scos din circuit pe talentatul mijlocaș timp de două luni, iar acum Rednic consideră că cel mai bine pentru fotbalistul său este să joace constant la o altă formație. Iar CSC Dumbrăvița a intrat rapid pe fir, Cosmin Stan îl cunoaște pe Ahmet din desele amicale disputate de ”alb-verzi” cu juniorii utiști și, din informațiile noastre, l-a chemat la reunirea programată luni, 15 ianuarie.

CSC Dumbrăvița are o achiziție și șase despărțiri în iarna aceasta

Ahmet Ekmekci este coleg de generație cu Cristian Mihai și și-a mai trecut în cont un titlu de campion național, în 2015, când evolua pentru Atletico Arad, dar și o medalie de argint în 2018 la categoria de vârstă U15.

La divizionara secundă din județul Timiș, UTA mai are împrumutați alți trei jucători tineri, pe mijlocașii centrali Răzvan Ristin și Fabiano Cibi (ambii născuți în anul 2005) și ”aripa” Bruce Nortey (2004).

Ar fi a doua achiziție a iernii pentru CSC Dumbrăvița, după Răzvan Morariu. Până acum, echipa timișeană s-a despărțit de Mykhailo Plokhotnyuk, Alexandru Ciui, Paul Mercioiu, Ionuț Tănase, Vlad Gîsă și Eduard Amariei.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-amariei-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-19297007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecarile-de-la-csc-dumbravita-au-intrat-in-stand-by-19296880

Călin MNERIE 12 Jan. 2024, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă