Viitorul Pandurii și-a stabilit obiectivul pentru noul sezon și începe seria amicalelor cu CSM Slatina. În cantonamentul din Bulgaria va disputa alte trei teste

Mircea OGLINDOIU 24 Jun. 2021, 11:11 Liga 2
Viitorul Pandurii și-a stabilit obiectivul pentru noul sezon și începe seria amicalelor cu CSM Slatina. În cantonamentul din Bulgaria va disputa alte trei teste

Deși a pierdut foarte mulți dintre componenții de bază, iar la capitonul achiziții n-a anunțat niciun transfer, Viitorul Pandurii Târgu Jiu speră să prindă play-off-ul în noul sezon.

Team-managerul Gabriel Răscol crede că antrenorul Cristian Lupuț poate duce echipa gorjeană în primele șase locuri, obiectiv ratat sezonul trecut, în mandatul lui Flavius Stoican. După eșecul din ultima etapă a sezonului regular, scor 1-2 la Călărași, Stoican și-a anunțat demisia, iar în locul său a fost readus Cristian Lupuț, antrenor care pregătise Viitorul Pandurii pe tot parcursul sezonului 2019-2020.

”Au plecat jucători importanți de la clubul nostru, încercăm să aducem alți jucători la fel de importanți ca Dragu, Cioiu, Paraschiv, Buia. Sunt jucători care și-au adus aportul la jocul nostru. Suntem într-o perioadă de căutări, ne contactează o grămadă de jucători care vor să vină la Viitorul și suntem în discuții avansate cu trei-patru fotbaliști. Sunt sportivi care au cochetat și cu echipe de Liga 1. Vom face o echipă la fel de competitivă ca în sezonul trecut. Obiectivul va fi să prindem play-off-ul. Am încredere în lotul pe care îl vom forma și în antrenorul Cristi Lupuț. El a format în proporție de 80 la sută și lotul din sezonul trecut. Și anul acesta ne vom baza pe jucători tineri și foarte tineri”, a declarat Răscol la Radio Infinit.

Din informațiile Liga2.ro, la Viitorul Pandurii au ajuns doi jucători de la CSM Ceahlăul, din Liga 3. Este vorba despre fundașul central Maxim Cojocaru și mijlocașul lateral Alexandru Crap. Acesta din urmă a plecat între timp și a ajuns la Poli Iași.

”Dublă” amicală pentru Viitorul Pandurii, cu CSM Slatina

Sâmbătă, Viitorul Pandurii începe seria partidelor amicale, în deplasare, cu CSM Slatina, iar peste o săptămână va juca la Târgu Jiu, tot cu fosta colegă de serie din sezonul trecut.

Alte trei partide de verificare vor avea loc în cantonamentul din Bulgaria.

Echipa gorjeană a renunțat, în această vară, la tradiționalul cantonament de la Sânmartin, lângă Oradea.

”Ne-am reunit pe 17 iulie, cu jucătorii care și-au dorit să mai rămână la echipă. Ne pregătim pe terenul trei din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu, iar sâmbătă o să avem un joc amical, la Slatina. Săptămâna viitoare, ei se întorc la Târgu Jiu ca oaspeți. După data de 4 iulie, pentru o perioadă de 10 zile, o să plecăm în cantonament cu echipa, în afara țării, în Bulgaria, unde vom avea și trei partide amicale”, a precizat Răscol.

Viitorul Pandurii i-a pierdut în această vară pe Daniel Paraschiv (plecat, gratis, la CFR Cluj), Andrei Dragu (FC Botoșani), Marius Cioiu (Academica Clinceni), Andrei Sin (Academica Clinceni), Denis Rusu (Universitatea Craiova) și Darius Buia (Petrolul Ploiești), în timp ce lui Mihai Lixandru i-a expirat împrumutul și a revenit, cel puțin momentan, la FCSB, iar Andrei Ludușan se află în probe la ASU Politehnica Timișoara. Cătălin Bădăuță nu mai pare nici el tentat să rămână la Târgu Jiu.

Andriucă și Marghidan au părăsit stafful

Viitorul Pandurii Târgu Jiu n-a pierdut doar jucători în această vară. Șeful Centrului de Copii și Juniori, Constantin Andriucă, și-a dat demisia, iar Radu Marghidan nu va mai fi director sportiv.

”Când mi s-a propus să mă duc la Viitorul, m-am dus cu deschidere, cu altă viziune, am vrut să fac mult mai multe, dar mi-am dat seama că nu se poate. Mai bine mă concentrez pe clubul meu de copii Pandurașul și am decis să-mi dau demisia de la Viitorul Pandurii”, a spus Andriucă la Radio Accent.

Acesta nu crede că echipa gorjeană mai poate lupta pentru promovare, după ce a pierdut jucătorii de bază și a acuzat managementul defectuos al conducerii, care n-a reușit să-i determine pe Paraschiv, Dragu sau Cioiu să semneze prelungirea contractelor. Deși jucătorii au ajuns la echipe de Liga 1, clubul gorjean n-a încasat niciun leu.

”Până la urmă, nu aveai voie să pierzi acești jucători. Cu un an înainte, trebuia să îi chemi la negocieri, ca să semneze alte contracte. Te trezești în ultimele șase luni că jucătorilor le expiră contractele și că nu mai vor să semneze prelungirea. Deja aveau oferte mai bune și tu nu puteai să te ridici cu salariul la nivelul unei echipe de Liga 1. Greșeala a fost făcută de conducerea clubului. Dacă anul trecut jucătorii nu voiau să semneze, trebuia să-i vinzi de atunci. Anul acesta, va fi foarte greu pentru Viitorul Pandurii să intre în play-off, fiindcă sunt multe echipe care își propun promovarea”, a precizat Andriucă.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 24 Jun. 2021, 11:11 Liga 2
Pe aceeași temă