Marius Cioiu s-a despărțit de Viitorul Pandurii și a semnat cu un club din play-off-ul Ligii 1: ”Îmi doream foarte mult să fac acest pas”

Marius ANGHEL 16 May. 2021, 15:48 Liga 2
Marius Cioiu s-a despărțit de Viitorul Pandurii și a semnat cu un club din play-off-ul Ligii 1: ”Îmi doream foarte mult să fac acest pas”

Marius Cioiu (21 de ani), unul dintre jucătorii care au impresionat la Viitorul Pandurii Târgu Jiu și care la finalul acestui sezon și-a încheiat contractul cu gorjenii, va evolua în noua ediție de campionat a Ligii 1. Mijlocașul a semnat un contract valabil pe trei ani cu Academica Clinceni, echipă din play-off.

Achiziționarea lui Cioiu a fost anunțată chiar de către echipa ilfoveană antrenată de Ilie Poenaru.

”Academica Clinceni a realizat primul transfer pentru noul sezon. Este vorba de Marius Cioiu, care a evoluat până acum pentru Viitorul Pandurii Tg. Jiu. În sezonul precedent a jucat în 20 de meciuri şi a marcat de trei ori. Mijlocaşul, în vârstă de 21 de ani, a semnat cu Academica Clinceni un contract valabil pe trei ani”, a transmis clubul din Clinceni pe site-ul oficial.

Marius Cioiu a semnat cu Academica Clinceni: ”Sunt foarte bucuros că am reușit să fac acest pas”

Marius Iulian Cioiu este originar din Târgu Jiu, joacă în special la mijlocul terenului și are 64 de meciuri în Liga 2 și 7 goluri în trei sezoane în tricoul echipei Viitorul Pandurii, fostă ACS Șirineasa, fostă ACS Energeticianul. A evoluat la echipă și când se numea Energeticianul și juca acasă la Petroșani.

În trecutul său a mai activat pentru Pandurii Târgu Jiu și Luceafărul Oradea, aceasta din urmă controlată din umbră tot de Nicolae Sarcină, cel care e și patronul celor de la Viitorul Pandurii.

Pentru Viitorul Pandurii, Cioiu a evoluat în acest sezon de Liga 2 în 20 de meciuri și a marcat 3 goluri (2-1 la CS Mioveni, 2-1 cu CSM Reșița și 5-1 la Aerostar Bacău). Are și 5 meciuri disputate în această ediție a Cupei României în care a ajuns până în semifinală și a marcat 1 gol (1-0 cu Campionii FC Argeș).

”Sunt foarte bucuros că am reușit să fac acest pas. Îmi doream foarte mult acest lucru. Într-adevăr, există o diferenţă între Liga 1 și Liga 2. Ritmul este mult mai mare, un plus de calitate al jucătorilor. Am remarcat acest lucru când am jucat împotriva echipelor FC Argeș şi Gaz Metan, în Cupa României, unde a fost un alt ritm față de meciurile din Liga 2”, a spus Cioiu după ce a semnat cu Academica.

”Vreau să demonstrez că pot juca la un nivel cât mai înalt”

Marius Cioiu spune și ce l-a convins să semneze cu echipa ilfoveană.

”Am urmărit acest sezon al echipei şi am observat acolo un grup foarte frumos, o echipă bună care a practicat un fotbal plăcut. Au demonstrat asta prin intrarea în play-off.

Pe plan personal îmi doresc, ca în primul rând, să fiu sănătos, ca să pot evolua cât mai mult. Apoi să demonstrez că pot juca la un nivel cât mai înalt. La nivel de echipă mi-aş dori să reuşim un sezon la fel de bun şi să ajugen din nou în playoff”, a mai spus Marius Cioiu, care nu va fi jucător ”Under 21” în noul sezon de Liga 1.

Academica Clinceni ocupă ultimul loc în play-off-ul Ligii 1, 6, cu 29 de puncte, cu două etape înainte de final. Accederea în play-off este oricum o mare performanță realizată de micuța echipă ilfoveană promovată în prima ligă în 2019, alături de Chindia Târgoviște.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/daniel-paraschiv-pregatit-sa-faca-un-salt-spectaculos-de-la-viitorul-pandurii-la-cfr-cluj-faptul-ca-sunt-asociat-cu-echipa-campioana-a-romaniei-ma-bucura-19184481

Marius ANGHEL 16 May. 2021, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă