Nici Andrei Sin nu continuă cu Viitorul Pandurii! Fundașul s-a prezentat la reunirea unei echipe din Liga 1

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 14 Jun. 2021, 12:45 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a pierdut încă un jucător important din lot, printre cei mai experimentați, pentru noua ediție a Ligii 2. Andrei Sin (29 de ani) s-a prezentat astăzi, 14 iunie 2021, la reunirea echipei de Liga 1 Academica Clinceni, iar contractul urmează să-l semneze în perioada următoare.

Andrei Sin s-a despărțit de Viitorul Pandurii și a ajuns la Academica Clinceni

Fundașul bucureștean semnase la mijlocul lunii februarie 2021 cu Viitorul Pandurii, după ce se despărțise de Dinamo. La trupa gorjeană a apucat să joace în 7 meciuri, timp de 550 de minute.

Stoican îl adusese pe Sin în speranța că echipa va prinde play-off-ul de promovare, obiectiv care a fost însă ratat în utlima etapă a sezonului regular, când s-a pierdut cu 1-2 meciul de la Dunărea Călărași. După acel joc, Flavius Stoican a și plecat de la echipă, în locul său fiind readus Cristian Lupuț.

Sin încă se mai gândește și acum la modul în care a fost nevoit să plece de la Dinamo, după ce antrenor Cosmin Contra nu l-a mai dorit.

”Sper ca față de perioada de la Dinamo să am un trai mai liniștit. Îmi doresc să ajut această echipă să repete performanța din sezonul trecut. A fost destul de greu la Dinamo, pentru că nu mă așteptam să plec în condițiile în care am plecat, dar însă las totul în urmă. Dinamo va rămâne în sufletul meu indiferent și le doresc multă baftă colegilor de acolo. Pentru mine a fost o experiență benefică, chiar dacă am fost accidentat într-o perioadă îndelungată de timp, apoi, când mi-am revenit, a venit acea pandemie. Apoi, când am început să joc, am fost tratat cum am fost tratat de o anumită persoană din echipa domnului Contra, și când mă refer la o anumită persoană mă refer la domnul Contra. Însă nu mai are rost să vorbesc. Sunt aici, la Clinceni, și îmi doresc din tot sufletul să revin la forma pe care am avut-o la Iași și puțin la Dinamo și sper să ajut această echipă”, a declarat, la microfonul ProSport, Andrei Sin (foto jos, al doilea din stânga).

Andrei Sin a mai evoluat în cariera sa pentru Viitorul Constanța, CS Otopeni, Callatis Mangalia, Delta Tulcea, CS U Craiova, Unirea Tărlungeni (pentru toate în Liga 2), ASA Târgu Mureș, Poli Iași și Dinamo (pentru cele trei a jucat în Liga 1).

Marius Cioiu a plecat și el de la Viitorul Pandurii tot la Clinceni

Academica Clinceni a terminat sezonul recent de Liga 1 pe locul 5 din 6 în play-off, devansând FC Botoșani. Accederea în play-off este cea mai mare performanță realizată de micuța echipă ilfoveană promovată în prima ligă în 2019, alături de Chindia Târgoviște.

Echipa antrenată de Ilie Poenaru s-a reunit astăzi, 14 iunie, iar în 28 iunie merge în cantonament în Bulgaria, la Bansko, de unde va revenit în data de 9 iulie. Un prim amical stabilit este cu nou-promovata în Liga 2 Steaua, în data de 26 iunie.

Tot de la Viitorul Pandurii, Academica Clinceni l-a achiziționat în această perioadă de pauză competițională și pe Marius Cioiu (21 de ani). Mijlocașul devenise liber de contract și a semnat pe trei ani cu ilfovenii.

De la gorjeni au mai plecat Daniel Paraschiv, la CFR Cluj, și Darius Buia, la Petrolul, iar Andrei Dragu a semnat cu FC Botoșani.

Foto și video: Carmen Mandiș

 

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 14 Jun. 2021, 12:45 Liga 2
Pe aceeași temă