ASU Poli a avut la reunire șase jucători de la ACS Poli. Rus a fost întors din drum de antrenorul Dorin Toma, Ivanovici și Cioinac s-au despărțit și ei de echipa timișoreană

Anda DELIU 23 Jun. 2021, 13:27 Liga 2

ASU Poli a sunat astăzi, 23 iunie, adunarea sub comanda noului antrenor al echipei, Dorin Toma. La reunire a fost prezent un lot numeros, dar nu și multe noutăți sonore. Culmea e că Romariu Rus, anunțat de către club printre jucătorii de care se desparte, a fost prezent la reunire și este posibil să rămână.

Zaluschi, Ludușan, dar și mai mulți jucători de la ACS Poli, la reunirea echipei ASU Poli

Concret, singurele nume noi cunoscute la acest nivel fotbalistic sunt Adrian Zaluschi, ultima dată la Minaur Baia Mare, și Andrei Ludușan, de la Viitorul Pandurii.

Au venit să-i vadă noul antrenor Toma și tinerii care erau împrumutați sezonul trecut în Liga 3, dar și tineri din centrul de copii al clubului.

De asemenea, cum Petre Mușat, administrator special la ”AC Recaș nu e Poli”, angajat al Politehnicii Timișoara de ani de zile și ”împins” în față în ultima perioadă în viața echipei de Liga 2 de președintele Viorel Șerban, numeroși jucători de la ACS Poli au venit în probe la ASU Poli.

A fost prezent și portarul Robert Popeț, acum două zile la antrenament la Ripensia.

Puține amicale stabilite deocamdată la ASU Poli. Cantonamentul are loc pe plan local

ASU Poli și-a stabilit până acum patru meciuri amicale, cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (30 iunie), Pobeda Star Bîsnov (10 iulie), Kikinda (Serbia, 17 iulie) şi Ripensia (24 iulie). Programul va fi completat şi nu e exclus să mai sufere modificări, anunță clubul.

Sâmbătă, componenții lotului vor disputa un joc test în familie. Asta după ce în zilele de joi și vineri este programată vizita medicală.

”Atmosfera este una pozitivă. Încercăm în aceste zile să luăm cele mai bune decizii asupra unor jucători. Primele zile sunt dedicate jucătorilor din centrul de copii și juniori pentru a alege cele mai bune soluții pentru U2001 și U2003. Sâmbătă se va face un joc-școală în care vom lua niște decizii asupra unor jucători pentru a continua cu noi pregătirea. Vor fi trei zile mai grele în care vom reuși să ne adaptăm și la căldura care era afară, și la numărul de jucători”, a declarat antrenorul Dorin Toma.

Cantonamentul a fost stabilit între 5 şi 14 iulie, pe plan local.

Au plecat și Ivanovici și Cioinac, rămâne Romariu Rus

Dintre cei prezenți la reunire, mai sunt jucători la final de contract, precum Ionuț Cioinac, care are șanse mari să plece, sau Alexandru Munteanu.

Romariu Rus se pare că va rămâne la insistențele lui Dorin Toma, deși zilele trecute era anunțat plecat, alături de Ionuț Coadă și Jose Casado.

”Suntem numeric un lot mai mic față de sezonul trecut, au plecat mulți jucători. Încercăm în următoarele zile să aducem jucători la valoarea lotului care a fost. A plecat și Ivanovici ieri și deja numărul lor a crescut. Sperăm să numai plece, să rămână un nucleu de bază cât de cât, pe care să reușim să completăm lotul. Cioinac și Munteanu s-au prezentat la lot. Jucătorii au contract până în 30 iunie. Se mai poartă discuții cu ei, și cu Claudiu Pamfile, și Romario Rus, care mai are contract. Se poartă discuții și cu el. A fost o discuție, eu am venit doar de două zile, am cerut să fie prezenți jucătorii la lot. Să ne pripim și să luăm deciziile bune cu jucătorii care au fost aici un an și care se cunosc foarte bine”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Ulterior, după reunirea echipei, clubul a anunțat că s-a despărțit și de Ionuț Cioinac și Petre Ivanovici, mărind lista celor care pleacă de la ASU Poli.

Din lotul cu care ASU Poli a încheiat sezonul trecut de Liga 2 nu mai fac parte: Pavle Radunovic, Stjepan Plazonja, Otto Hindrich, Sergiu Popovici, Jose Casado, Ionuţ Coadă, Ionuţ Cioinac şi Petre Ivanovici. ”Pe această cale le mulţumim tuturor pentru aportul adus la rezultatele alb-violeţilor în ediţia 2020-21 a Ligii 2”, a comunicat echipa timișoreană.

Lotul de jucători pe care l-a avut la reunire ASU Poli:

sub contract: George Păduraru, Călin Jurj, Nicolae Sofran, Denis Radu, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Cristian Bocșan, Claudiu Pamfile, Alexandru Munteanu, Dorin Codrea, Romariu Rus, Doru Andrei, Alin Ignea, Alin Manea, Mircea Axente;

împrumutați reveniți: Dragoş Coroiu (Dumbrăviţa), Fabio Trip (Lipova), Răzvan Piţigoi (Ghiroda), Raul Vidrăsan (Ungheni), Vlad Bîte (Fortuna);

de la academie: Tudor Motiu, Robert Ehling, Lucian Gologan, Alexandru Gașpar;

în probe: Adrian Zaluschi (Minaur), Andrei Luduşan (Viitorul Pandurii), Bogdan Pop (CFR Cluj, sezonul trecut la Unirea Dej), Stefan Grimmer (Fortuna), Robert Popeț, Raul Popa, Sinişa Sporin, Alexandru Dincă, Sergiu Românu, Robert Stoia (toţi de la ACS Poli).

Foto: Anda Deliu și ASU Politehnica Timișoara

Anda DELIU 23 Jun. 2021, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă