Florin Stîngă, optimist înaintea debutului la Viitorul Pandurii. Primul joc, cu nou-promovata CSC Dumbrăvița: ”Am mare încredere în grupul de jucători. Consider că suntem favoriți”

Mircea OGLINDOIU 05 Aug. 2022, 15:18 Liga 2
Florin Stîngă, optimist înaintea debutului la Viitorul Pandurii. Primul joc, cu nou-promovata CSC Dumbrăvița: ”Am mare încredere în grupul de jucători. Consider că suntem favoriți”

În prima etapă a sezonului 2022-2023 din Liga 2, Viitorul Pandurii întâlnește, la Târgu Jiu, nou-promovata CSC Dumbrăvița, iar noul antrenor al echipei gorjene, Florin Stîngă, nici nu concepe să nu debuteze cu dreptul.

Florin Stîngă, înainte de debutul oficial la Viitorul Pandurii: ”O victorie la debut ar fi un lucru fantastic”

Antrenorul de 44 de ani pare să fi studiat bine adversara, pe care o consideră o echipă bine organizată și agresivă, însă mizează pe experiența lotului pe care-l are la dispoziție.

Partida se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal. ”Am mare încredere în grupul de jucători și vom face tot ce depinde de noi. Începem campionatul cu o echipă care nu are presiunea rezultatului și pentru noi este necesar să câștigăm cele trei puncte. Este o echipă foarte bine organizată, care joacă foarte bine cartea contraatacului, o echipă agresivă. Trebuie să abordăm fiecare joc la victorie, să încercăm să dăm ce avem mai bun în fiecare meci și să strângem cât mai multe puncte. O victorie la debut ar fi un lucru fantastic. Consider că suntem favoriți, jucăm acasă și avem fotbaliști cu experiență”, a declarat Florin Stângă, la conferința de presă, la care au participat și doi dintre jucătorii cu experiență din lotul său.

Stîngă era idolul lui Gabriel Dodoi!

Gorjean la origine, atacantul Gabriel Dodoi îl admira pe Stîngă din perioada în care aceasta evolua pe postul de mijlocaș la Pandurii, în Liga 1, în intervalul 2006-2010.

”Pe plan personal, îmi doresc să marchez cât mai multe goluri, iar pe plan colectiv vreau ca echipa să facă un joc bun și să aducem puncte. Ne-am obișnuit cu Florin Stîngă, îl cunoaștem de la Pandurii, a fost un idol pentru noi când eram copii. Cred că suntem mai puternici de când a venit Mister, a format un grup bun și se vede și la antrenamente”, a afirmat Dodoi.

În schimb, mijlocașul Denis Brînzan speră să devină jucător de bază în sistemul implementat de noul antrenor și să pătrundă cu Viitorul Pandurii în play-off.

”Îmi propun să joc cât mai mult, pentru că în ultimele două sezoane nu am făcut-o foarte des. Sper să avem rezultate bune și să adunăm cât mai multe victorii. Jucătorii gorjeni au o ambiție mai mare să demonstreze la echipele din orașul natal. Va fi un sezon interesant, cu multe echipe care se bat la promovare. Nu este imposibil să ne clasăm în play-off. Avem o echipă destul de experimentată, suntem o echipă mai unită, o familie, și cred că putem să câștigăm cu orice formație”, a precizat Brînzan.

Gabriel Răscol: ”Să ne calificăm în play-off”

Încrezător s-a declarat și directorul sportiv Gabriel Răscol, cel care a pregătit echipa în ultimele trei etape din sezonul precedent, după ce Viitorul Pandurii se despărțise, cu cântec, de Eugen Trică.

”Am adus un antrenor tânăr, care și-a făcut treaba cu prisosință, pe la echipele la care a fost. Avem încredere în el. Au fost făcute câteva schimbări în lot, am adus și jucători cu experiență, care sper să ne ajute în acest sezon. Cred că rezultatele vor apărea, atâta timp cât există și o stabilitate la echipă. Ca să poți să ai rezultate, trebuie să ai un lot omogen. Noi am schimbat aproape jumătate de echipă, dar sper ca Florin, prin ceea ce face la antrenament, să-i ducă la un nivel destul de bun și să ne calificăm în play-off”, a afirmat Răscol.

Viitorul Pandurii are la dispoziție următorul lot la debutul sezonului 2022-2023 de Liga 2:

portari: Raul Opric (născut în 2002, ex Metalurgiscul Cugir), Robert Geantă (născut în 1997), Alexandru Krupenschi (născut în 2003), Bogdan Eftimie (născut în 2003, accidentat);
fundași: Robert Dănescu (născut în 2000), Ionuț Sîrbu (născut în 2001, ex Metaloglobus), Alexandru Băican (născut în 1998), Adrian Stoian (născut în 1997, ex SR Brașov), Alexandru Core (născut în 2000), Alexandru Misarăș (născut în 1997), Adrian Godja (născut în 2004), Sebastian Chelariu (născut în 2000), Adelin Pîrcălabu (născut în 1996), Radu Rogac (născut în 1995, ex Ripensia);
mijlocași: Alin Țegle (născut în 1996), Denis Brînzan (născut în 1996), Florin Răsdan (născut în 1995, ex Steaua), Paulian Banu (născut în 2000, ex Astra), Laurențiu Caba (născut în 2004), Paul Mitrică (născut în 1999), Alexandru Dulca (născut în 1997), Alexandru Gîrbiță (născut în 2000), Răzvan Vulpe (născut în 2002), Alex Micle (născut în 2004), Vlad Buțurcă (născut în 2002), Nicholas Geană (născut în 2005), Ovidiu Rasoveanu (născut în 2002, ex Pandurii);
atacanți: Gabriel Dodoi (născut în 1998), Claudiu Dragu (născut în 1992, ex Steaua), Răzvan Vespe (născut în 2002), Vlad Toma (născut în 2004).

Au plecat: Ciprian Rus (Unirea Slobozia), Paul Copaci (Gloria Bistrița Năsăud), Marian Stoenac (Viitorul Șimian), Ricardas Sveikauskas (FK Banga Gargzdai, Lituania), Felipe Acosta și George Tudoran.

Noutățile sunt reprezentate de: Raul Opric (ex Metalurgiscul Cugir) – Ionuț Sîrbu (Metaloglobus), Adrian Stoian (ex SR Brașov), Radu Rogac (ex Ripensia) – Florin Răsdan (ex Steaua), Paulian Banu (ex Astra), Ovidiu Rasoveanu (ex Pandurii) și Claudiu Dragu (Steaua).

  • Meciul dintre Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSC Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlea,

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-incepe-iar-lupa-e-pusa-pe-cei-mai-interesanti-tineri-ai-campionatului-frf-analiza-celor-mai-de-perspectiva-nume-pe-cine-propun-steaua-si-dinamo-si-cine-sunt-numiti-din-ran-19239311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-castigat-la-scor-de-tenis-ultimul-amical-al-verii-adversara-csm-slatina-a-menajat-o-parte-dintre-jucatorii-pentru-un-alt-test-19238848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-steaua-va-juca-la-echipa-careia-i-a-dat-doua-goluri-in-sezonul-trecut-19238705

Mircea OGLINDOIU 05 Aug. 2022, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă