Viitorul Pandurii se pregătește în Serbia pentru partea a doua a sezonului. Lotul deplasat în țara vecină de Călin Cojocaru și adversarii din amicale

Marius ANGHEL 29 Jan. 2024, 12:19 Liga 2
Viitorul Pandurii se pregătește în Serbia pentru partea a doua a sezonului. Lotul deplasat în țara vecină de Călin Cojocaru și adversarii din amicale

Viitorul Pandurii Târgu Jiu este una dintre echipele din Liga 2 care începând de astăzi, 29 ianuarie, dă start cantonamentului de iarnă. Trupa gorjeană se numără, de asemenea, printre cele puține care ies din România pentru o perioadă de timp.

Echipa antrenată de Călin Cojocaru a preferat din nou Serbia, ca în vară, înainte de startul actualului sezon. Dacă atunci a făcut cantonamentul la Zrenjanin (Becicherecu Mare), acum se va pregăti la Novi Becej (Becșa), tot o localitate din Districtul Banatul Central, Voivodina.

Viitorul Pandurii începe cantonamentul din Serbia cu 24 de jucători în lot

Viitorul Pandurii va efectua un stagiu de pregătire în Serbia, la Novi Becej, din 29 ianuarie până în 8 februarie, perioadă în care va disputa cinci partide amicale numai cu adversari din țara gazdă: OFK Vrsac (locul 9 din 16 în liga a doua / 31 ianuarie), Zeleznicar Pancevo (locul 14 din 16 în prima ligă / 3 februarie), OFK Becej (locul 11 din 16 în seria Vojvodina din liga a treia / 4 februarie), FK Vozdovac (locul 6 din prima ligă / 6 februarie) și FK Naftagas (locul 5 din 16 în seria Vojvodina din liga a treia / 7 februarie).

Antrenorul Călin Cojocaru are în lot 24 de jucători, după cum urmează, potrivit anunțului clubului pe rețele sociale:

  • portari: Robert Geantă, Dragoș Lupescu, Alexandru Krupenschi, Bogdan Eftimie,
  • fundași: Adrian Godja, David Savu, Arian Mrsulja, Claudiu Moisie, Raul Cojocaru, Eduard Croitoru, Davide Jozic, Ramzi Toure Idrissou,
  • mijlocași: Denis Brînzan, Charles Acolatse, Onni Tiihonen, Emanuel Nikpalj, Nicholas Geană, Mario Lupulescu, Răzvan Vulpe, Alexandru Gîrbiță,
  • atacanți: Patrick Andreaș, Dragoș Popa, Albert Voinea, Aziz Njifakue.

”În cantonamentul din Serbia vreau să ne pregătim foarte bine, venim după o perioadă în care am pus accent pe partea fizică, iar acum vom lucra mai mult cu mingea și prin jocurile pe care le avem încercăm să eliminăm erorile pe care le făceam în trecut și să devenim mai puternici”, a spus Călin Cojocaru, pentru Liga2.ro, despre așteptările pe care le are de la acest stagiu.

Un amical jucat în prima parte a pregătirii și patru plecări din lotul cu care s-a încheiat anul 2023

Reamintim că Viiitorul Pandurii, reunită din data de 8 ianuarie, s-a pregătit pe plan local până acum și a disputat un singur joc amical în această perioadă, miercurea trecută, cu CSO Turceni (Liga 3), pe care a învins-o cu scorul de 3-0 la Târgu Jiu.

După revenirea în țară din Servia, echipa antrenată de Călin Cojocaru mai are programate două amicale, cu CSC Dumbrăvița (locul 14 în Liga 2), pentru 14 februarie, și CSM Deva (locul 1 în Seria 7 a Ligii 3), la data de 17 februarie. Viitorul Pandurii iernează pe locul 6 în Liga 2, ultimul care asigură accederea în play-off-ul de promovare și începe campania de primăvară, pe 24 februarie, cu un meci pe teren propriu cu liderul CSC Șelimbăr.

La capitolul schimbări în lot, trupa gorjeană l-a pierdut pe Alexandru Core, plecat liber de contract la Poli Iași, club care l-a dat împrumut la Ceahlăul, l-a lăsat liber pe Adelin Pîrcălabu, ajuns la Gilortul Târgu Cărbunești, și i-a împrumutat pe Vlăduț Buțurcă și Răzvan Vespe la CSO Turceni. Antrenorul spunea că vrea să cedeze sub formă de împrumut și unul dintre cei patru portari.

Ca noutăți, echipa din Târgu Jiu are în acest moment un singur nume, pe Ramzi Toure Idrissou, un fundaș central născut în Norvegia, la Oslo, dar de origine togoleză, în vârstă de 27 de ani, ultima dată la AB Argir, în prima ligă din Insulele Feroe.

  • Viitorul Pandurii are interdicție la transferuri din partea FIFA, din cauza unui litigiu cu fostul său jucător Felipe Acosta, astfel că trebuie să stingă acest proces înainte să poată face legitimări de noi fotbaliști.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-testat-doi-jucatori-in-amicalul-cu-turceni-19298064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-are-interdictie-la-transferuri-19298052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-danescu-a-ajuns-la-gilortul-targu-carbunesti-19297998

Marius ANGHEL 29 Jan. 2024, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă