Alexandru Core, prezentat oficial de Poli Iași. Antrenorul Leo Grovazu, despre șansele fostului fundaș al echipei Viitorul Pandurii să joace în prima ligă

Narcis POHOAȚĂ 08 Jan. 2024, 15:07 Liga 2
Alexandru Core, prezentat oficial de Poli Iași. Antrenorul Leo Grovazu, despre șansele fostului fundaș al echipei Viitorul Pandurii să joace în prima ligă

Anunțată în exclusivitate de Liga2.ro încă de la mijlocul lunii decembrie, trecerea fundașului Alexandru Core de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu la Politehnica Iași a fost oficializată, luni, 7 ianuarie 2023, de către clubul din Copou.

Aflat la final de contract cu trupa gorjeană din Liga 2, jucătorul în vârstă de 23 de ani va fi jucătorul Politehnicii Iași pentru următorii 4 ani.

Alexandru Core, prezentat de Poli Iași

Clubul Politehnica Iași și-a prezentat oficial, luni, noua achiziție, prima din această iarnă. În vârstă de 23 de ani, Alexandru Core a semnat pe 4 sezoane cu prim-divizionara și va fi la prima sa experiență în prima ligă.

”Fundașul central Alexandru Core a semnat contractul cu Poli Iași. În vârstă de 23 de ani, jucătorul cu o talie de 1,98m a fost legitimat în actualul sezon la Pandurii Tg. Jiu. Mult succes la Poli, Alex!”, a anunțat clubul ieșean pe pagina sa de Facebook.

Născut la Târgu Mureș, Alexandru Core și-a încheiat în această iarnă acordul cu Viitorul Pandurii și a ajuns la Iași din postura de liber de contract. În actuala ediție de campionat de Liga 2, Core a fost utilizat în 8 partide din cele 15, de patru ori ca titular, pe acestea terminându-le ca integralist.

Leo Grozavu, despre achiziționarea lui Core: ”Doar de el depinde dacă se va integra”

Core s-a prezentat încă de miercuri la reunirea lotului Politehnicii Iași, iar antrenorul Leo Grozavu a declarat atunci că doar de jucător depinde dacă va reuși să se integreze rapid în noul grup.

”E un jucător tânăr, cu o anumită perspectivă, dar va trebui să îl vedem. Nu prea a jucat în ultima perioadă, va trebui să vedem în ce măsură poate să se ridice el la nivelul așteptărilor și dacă noi putem să îl integrăm cât mai rapid. Dar de el depinde”, a precizat Leo Grozavu.

La scurt timp după anunțul achiziționării lui Core, președintele Cornel Șfaițer spunea despre tânărul stoper că și l-a dorit încă din perioada în care activa ca oficial la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

”Core este un tânăr jucător, de doar 23 de ani, în care eu cred foarte mult, un fundaș central de picior stâng cu calități fizice foarte bune. Îl știu de 3-4 ani, l-am urmărit la Liga 2 și am mai avut o tentativă să-l iau acum 3 ani, când eram la Sfântul Gheorghe. Acum a devenit liber de contract și l-am cooptat în lotul Politehnicii, după ce m-am consultat și cu stafful. Am crezut mereu în jucătorii tineri din eșalonul doi și după ce am vorbit cu Leo și cu stafful am decis să-l aducem la Politehnica. Este un jucător cu calități fizice foarte bune, o să aibă șansa să-l vedem la un nivel mult mai bun, la Liga 1.
Mereu am crezut în jucătorii tineri, Burcă (n.r. – Andrei Burcă, fost la FC Botoșani și CFR Cluj) este doar un exemplu de urmat, dar au fost și alți jucători pe care i-am promovat la prima ligă de la Liga a 2-a sau chiar a 3-a. Nu rămâne decât ca Alexandru Core să se pregătească foarte bine, să lupte și să joace la Liga 1. Nu-mi fac probleme că nu va face față din punct de vedere fizic în prima ligă, pentru că are calități din acest punct de vedere”, a declarat Cornel Șfaițer pentru Liga2.ro.

45 de meciuri în Liga 2 pentru Core, pentru Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Alexandru Core a ajuns la Viitorul Pandurii în februarie 2020, de la Luceafărul Oradea. Cu excepția a jumătate de sezon, februarie-iulie 2021, în care a fost împrumutat în Liga 3, la Minaur Baia Mare, Core a evoluat pentru trupa gorjeană.

A prins, în total, 44 de partide în Liga 2 și a înscris 4 goluri, toate golurile marcându-le în sezonul 2021-2022, și ar fi evoluat mai mult dacă nu ar fi suferit accidentări care l-au ținut mult timp pe tușă. De asta, de exemplu, a prins doar 10 meciuri în sezonul trecut al ligii secunde.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-si-razvan-tincu-sunt-aproape-de-trecerea-de-la-poli-iasi-la-ceahlaul-19296842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-antrenor-secund-la-petrolul-19296755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-l-a-pierdut-pe-alexandru-core-19296209

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-printre-echipele-grabite-din-liga-2-si-cu-cantonament-in-afara-romaniei-gorjenii-isi-cunosc-cinci-adversari-din-cele-opt-amicale-dorite-19296184

Narcis POHOAȚĂ 08 Jan. 2024, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă