Viitorul Pandurii a câștigat la scor de neprezentare amicalul cu CSO Turceni. Călin Cojocaru a testat doi jucători, însă rămâne doar unul, un fundaș togolez

Marius ANGHEL, Călin MNERIE 24 Jan. 2024, 16:35 Liga 2
Viitorul Pandurii a câștigat la scor de neprezentare amicalul cu CSO Turceni. Călin Cojocaru a testat doi jucători, însă rămâne doar unul, un fundaș togolez

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a început cu dreptul seria amicalelor pe care le va disputa în această perioadă de pregătire de iarnă, însă a și întâlnit un adversar modest.

Trupa antrenată de Călin Cojocaru a trecut, miercuri, 24 ianuarie 2024, cu scorul de 3-0 de CSO Turceni, ultima clasată din Seria 7 a Ligii 3, cea mai slabă formație din toată Liga 3, cu doar 2 puncte acumulate în primele 15 etape!

Viitorul Pandurii, victorie la scor cu CSO Turceni, în primul amical din 2024

Viitorul Pandurii a sunat adunarea în 2024 în data de 8 ianuarie și s-a pregătit până acum pe plan local. Primul amical l-a avut programat după două săptămâni și jumătate de la reunire.

Meciul test cu CSO Turceni a avut loc pe terenul sintetic din Complexul Municipal din Târgu Jiu, iar jucătorii lui Călin Cojocaru s-au impus cu scorul de 3-0. Au marcat Nicholas Geană, cu un șut din interiorul careului, în minutul 18, Patrick Andreaș, cu un lob de la 25 de metri peste portar, în minutul 60, și Dragoș Popa, cu o lovitură de cap din centrarea lui Andreaș, în minutul 73.

”A fost un test util. Venim după o perioadă de acumulări fizice, antrenamente grele și pot să spun că sunt mulțumit de ce am văzut la jucătorii. Sunt bucuros că toți sunt bine din punct de vedere medical și pregătiți de cantonamentul din Serbia, unde avem stabilite cinci meciuri”, a spus Cojocaru pentru Liga2.ro.

Viitorul Pandurii, prima repriză: Dragoș Lupescu – Alexandru Mitulețu, David Savu, Arian Mrsulja, Mario Lupulescu – Claudiu Moisie, Nicholas Geană – Răzvan Vulpe, Emanuel Nikpalj, Alexandru Gîrbiță, Albert Voinea.
Viitorul Pandurii, a doua repriză:
Robert Geantă – Eduard Croitoru, David Savu (Raul Cojocaru 70′), Ramzi Idrissou, Adrian Godja – Denis Brînzan, Onni Tiihonen – Charles Acolatse, Patrick Andreaș, Emanuel Nikpalj (Davide Jozic 70′) – Dragoș Popa.

Doi jucători în probe. Ramzi Toure Idrissou rămâne!

Călin Cojocaru a împărțit lotul în două și a folosit câte o echipă per repriză, cu excepția lui Savu și Nikpalj, care au evoluat până în minutul 70.

În prima repriză, antrenorul l-a utilizat și pe Alexandru Mitulețu, un fundaș de 20 de ani care aparține de Farul și care în prima parte a sezonului a fost la CSM Alexandria, unde nu a jucat în niciun meci din Liga 2.

În schimb, în partea secundă l-a folosit pe Ramzi Toure Idrissou, un fundaș central născut în Norvegia, la Oslo, dar de origine togoleză, în vârstă de 27 de ani, care ultima dată a evoluat la AB Argir, în prima ligă din Insulele Feroe, în 2022 și 2023. Și-a început cariera în Norvegia, la Oppsal IF Fotball, după care a ajuns în SUA și a jucat timp de cinci sezoane pentru Tampa Spartans, Lakeland Tropics și Atlanta SC. A revenit în Europa în iarna lui 2020, tot în Norvegia și a evoluat pentru Hødd și Levanger FK. În prima jumătate a anului 2022, fundașul a evoluat în Slovenia, pentru NK Fuzinar, iar la Viitorul Pandurii vine din Insulele Feroe, de la AB Argir.

”E un fundaș puternic, experimentat, care ne va ajuta, sunt sigur. E prima noastră achiziție din această iarnă, probabil vom mai face doar una, în atac. L-am mai avut în probe și pe tânărul Alexandru Mitulețu, de la Farul, dar nu l-am reținut în lotul cu care vom pleca de luni în cantonamentul din Serbia”, spune Cojocaru.

Vlăduț Buțurcă și Răzvan Vespe au fost împrumutați la CSO Turceni

Altfel, după ce l-a pierdut pe Alexandru Core, plecat liber de contract la Poli Iași, club care îl dă împrumut la Ceahlăul, și l-a lăsat liber pe Adelin Pîrcălabu, ajuns la Gilortul Târgu Cărbunești, Viitorul Pandurii a împrumutat alți doi jucători. Vlăduț Buțurcă și Răzvan Vespe au fost împrumutați chiar la CSO Turceni, cei doi evoluând astăzi împotriva fostei lor echipe.

Portarii Alexandru Krupenschi și Bogdan Eftimie s-au antrenat separat sau și-au antrenat ceilalți coechipieri în prima repriză, iar la pauză, potrivit informațiilor Liga2.ro, au fost trimiși acasă alături de jucătorii folosiți în prima parte a meciului! În ceea ce-l privește pe Eftimie, acesta a reclamat clubul la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF și în ședința din 18 ianuarie a primit termen de judecată pentru 25 ianuarie. El a solicitat plata salariilor restante.

Contra Turceniului nu a jucat nici Aziz Njifakue, care încă nu s-a întors din vacanță!

Viitorul Pandurii se mută în Serbia de luni

De săptămâna viitoare, din 29 ianuarie, trupa gorjeană se mută la sud de Dunăre, la Novi Becej, în Serbia. Stagiul de pregătire se va încheia pe 8 februarie, perioadă în care ”alb-albaștrii” vor disputa cinci amicale cu adversari din zonă: OFK Vrsac (locul 9 din 16 în liga a doua / 31 ianuarie), Zeleznicar Pancevo (locul 14 din 16 în prima ligă / 3 februarie), Becej (locul 11 din 16 în seria Vojvodina din liga a treia / 4 februarie), FK Vozdovac (locul 6 din prima ligă / 6 februarie) și Naftagas (locul 5 din 16 în seria Vojvodina din liga a treia / 7 februarie).

După revenirea în țară, Viitorul Pandurii mai are programate două amicale, cu CSC Dumbrăvița (locul 14 în Liga 2), pentru 14 februarie, și CSM Deva (locul 1 în Seria 7 a Ligii 3), la data de 17 februarie.

Viitorul Pandurii iernează pe locul 6 în Liga 2, ultimul care asigură accederea în play-off-ul de promovare și începe campania de primăvară, pe 24 februarie, cu un meci pe teren propriu cu liderul CSC Șelimbăr. Gorjenii au un program complicat până la finalul sezonului regular, cu deplasare la București, cu Steaua, meci acasă cu CSM Slatina și din nou afară, la Gloria Buzău.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-are-interdictie-la-transferuri-19298052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-imprumuta-la-ceahlaul-si-unirea-slobozia-19298042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-danescu-a-ajuns-la-gilortul-targu-carbunesti-19297998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adelin-pircalabu-nu-mai-continua-cu-viitorul-pandurii-19297314

Marius ANGHEL, Călin MNERIE 24 Jan. 2024, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă