Unirea Ungheni a anunțat a doua achiziție a verii. Nou-promovata în Liga 2 a luat un fundaș legitimat la o echipă din SuperLigă

Andrei PASCU 28 Jun. 2024, 14:51 Liga 2
Unirea Ungheni a anunțat a doua achiziție a verii. Nou-promovata în Liga 2 a luat un fundaș legitimat la o echipă din SuperLigă

Unirea Ungheni a mai anunțat o achiziție, a doua din această vară. Nou-promovata în Liga 2 și-a luat un fundaș lateral tânăr, care până acum a fost legitimat în prima ligă, la Universitatea Cluj.

Alin Chinteș, în vârstă de 18 ani, apărător de bandă dreaptă, a semnat cu Unirea Ungheni, clubul din Liga 2 neprecizând nimic despre detaliile contractuale.

Alin Chinteș, a doua achiziție a verii pentru Unirea Ungheni

Este a doua mutare pe care o face Unirea Ungheni la nivelul achizițiilor, după aducerea mijlocașului Dragoș Gheorghe, care ultima dată a evoluat la retrogradata în Liga 3 CS Tunari.

Alin Chinteș a jucat sezonul trecut șase meciuri în SuperLiga României, fiind chiar singurele sale apariții la nivel profesionist. În vara trecută a făcut noul fotbalist al Unirii Ungheni pasul la echipa mare a Universității Cluj, de la formația U19 a clubului.

Noutăți în vestiarul celei mai titrate echipe de fotbal a județului Mureș!

ALIN CHINTEȘ, este noul jucător al C.S.UNIREA UNGHENI 2018, care din postura de fundaș dreapta va întări lotul echipei noastre!

La cei 18 ani ai săi, Alin Marian Chinteș a sosit la roș-albaștrii de la FC Universitatea Cluj marcând de asemenea prezențe în naționala României la tineret, Super Liga, Liga de Tineret Finals, Cupa României și Playoff-ul Conference League!

Bine ai venit și mult succes sub stindardul Unirea Ungheni!”, a transmis Unirea Ungheni.

Cu o zi înainte, Chinteș semna un contract valabil până în 2030 cu ”U” Cluj!

Anunțul celor de la Ungheni a venit la o zi distanță după ce ”U” Cluj a transmis că a semnat o înțelegere cu Alin Chinteș până în 2030, deci pe șase ani!

Cel mai probabil, aceasta a fost o condiție impusă de club jucătorului pentru a fi lăsat să meargă la Unirea Ungheni, în Liga 2, la o echipă unde să aibă șansa să evolueze mai mult.

”Alin Chinteș (18 ani), unul dintre juniorii care au făcut pasul la prima echipă în sezonul trecut, a semnat o nouă înțelegere cu FC Universitatea Cluj. Tânărul fundaș dreapta va juca în alb și negru cel puțin până în 2030.

Alin Chinteș a debutat pentru prima echipă a Universității Cluj în remiza cu Universitatea Craiova de pe „Ion Olbemenco” de la începutul lunii februarie, intrând la pauza meciului. În total a strâns cinci prezențe pentru ”U” în Superliga.

Pe lângă debutul la nivel de seniori, acesta a avut parte de un sezon excelent alături de echipa de tineret, câștigând Cupa de Tineret.

De asemenea, pe parcursul sezonului a evoluat sub tricolor la mai multe acțiuni ale naționalei U18, dar și pentru naționala U19 a României la Turneul de Elită al Campionatului European care a avut loc în luna martie.

Chinteș este al patrulea junior din academie care a semnat un nou contract cu clubul nostru în această vară, după Iustin Chirilă, Antonio Suciu și Matei Moraru”, a transmis ”U” Cluj cu o zi înainte ca Chinteș să fie anunțat ca achiziție nouă de Unirea Ungheni.

Unirea Ungheni se pregătește să plece în Slovacia

Unirea Ungheni s-a reunit în data de 24 iunie, iar pentru câteva zile se pregătește pe plan local. Va merge ulterior în Slovacia, pentru un cantonament de 10 zile, pentru ca apoi, după revenirea în România, să pregătească pe plan local debutul în campionat. Inițial era planificat un cantonament în Austria, însă s-a mers pe varianta Slovacia.

Deocamdată, nou-promovata nu a anunțat nimic în ceea ce privește plecările de jucători, ci doar cele două achiziții.

Echipa a promovat în premieră în Liga 2 în această vară sub conducerea lui Florentin Petre, s-a despărțit de acesta, fostul internațional preferând să accepte oferta de a fi antrenor secund la Dinamo, iar în locul său a fost numit ca antrenor principal Eusebiu Tudor.

Andrei PASCU 28 Jun. 2024, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă