Dragoș Balauru continuă în Liga 2 după despărțirea de CSM Alexandria. A semnat cu o nou-promovată

Marius ANGHEL 10 Jul. 2024, 14:50 Liga 2
Dragoș Balauru continuă în Liga 2 după despărțirea de CSM Alexandria. A semnat cu o nou-promovată

Unirea Ungheni și-a anunțat a cincea achiziție pentru prima participare în Liga 2, sezonul 2024-2025.

Trupa din județul Mureș și-a luat un portar cu experiență, pe Dragoș Balauru, bifând, astfel, cel mai important transfer de până acum, în această vară.

Dragoș Balauru a semnat cu Unirea Ungheni

Cu doi portari tineri în lot promovată din Liga 3, Paul Ganea (19 ani) și Mark Lupu (20 de ani), Unirea Ungheni a căutat să aducă pe acest post și un goalkeeper experimentat. S-a gândit la Florin Iacob, după despărțirea rapidă a acestuia de Corvinul, însă l-a ales, în cele din urmă, pe Dragoș Balauru, alt fost portar la UTA și pregătit de Gabriel Vasiliu, noul antrenor cu portarii al Unirii.

Balauru, în vârstă de 34 de ani, a activat ultima dată la CSM Alexandria, cu care a semnat la finalul anului 2023, la începutul lunii noiembrie, și de care s-a despărțit înainte de încheierea sezonului de Liga 2, după ce retrogradarea în Liga 3 a devenit o certitudine.

Teleormăneanul Balauru a mai jucat în cariera sa pentru AFC Filipeștii de Pădure, Petrolul Videle, FC Snagov, FCM Târgu Mureș (în două rânduri), Universitatea Cluj, Rapid, Viitorul Constanța, FC Voluntari, Daco-Getica București, Levadiakos (Grecia), SCM Gloria Buzău și UTA Arad.

  • În sezonul 2023-2024, Dragoș Balauru a evoluat în 10 meciuri de Liga 2 și în 2 din Cupa României, toate pentru CSM Alexandria.

”Vești proaspete din vestiarul roș-albaștrilor!
Noi ‘întăriri’ ajung între buturile porții noastre, odată cu sosirea lui DRAGOȘ BALAURU în rândurile echipei!
Profil jucător: 1,89m, 34 ani, portar
Performanțe:
2 Campionate în Liga a II-a, câștigate (cu UTA Arad și FC Voluntari)
1 Cupă a României, câștigată (cu FC Voluntari)
1 Super Cupă a României, câștigată (cu FC Voluntari)
Echipe la care a mai performat:
FC Snagov, FCM Târgu Mureș, U Cluj, Rapid București, FC Viitorul, FC Voluntari, Daci-Getica, APO Levadiakos (GRE), SCM Gloria Buzău, UTA Arad, CSM Alexandria.
În cariera sa a activat în meciuri de Liga 1, Liga a 2-a, Cupa României și Super Cupa României!
Bine ai venit Dragoș Balauru, la cât mai multe parade reușite în tricoul C. S. Unirea Ungheni 2018!”, sună anunțul clubului din Ungheni.

Balauru, a cincea achiziție a Ungheniului în această vară

În această vară, după promovarea în Liga 2, clubul din Ungheni i-a mai anunțat ca achiziții pe Dragoș Gheorghe (ex CS Tunari, mijlocaș), Alin Chinteș (împrumutat de la Universitatea Cluj, fundașul lateral), Cosmin Bîrnoi (ex Unirea Dej, mijlocaș) și Antonio Cruceru (ex Metaloglobus, mijlocaș), cât și faptul că a prelungit împrumutul lui Ioan Barstan de la CFR Cluj.

Echipa antrenată de Eusebiu Tudor pleacă astăzi în cantonament în Slovacia, la Dunajska Streda, la baza celor de la DAC.

Pe timpul perioadei de pregătire efectuat până acum pe plan local, Unirea a disputat două amicale, înregistrând următoarele rezultate: 13-1 cu ASF Pogăceaua, deținătoarea Cupei României în Mureș și clasata pe locul 3 în Liga a 4-a Mureș, și 1-3 cu FC Hermannstadt, din prima ligă.

Marius ANGHEL 10 Jul. 2024, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă