Cosmin Bîrnoi schimbă din nou Unirea! După Slobozia și Dej, mijlocașul continuă în Liga 2 la Ungheni. Mureșenii își știu adversarii din stagiul din Slovacia

Marius ANGHEL 29 Jun. 2024, 16:50 Liga 2
Cosmin Bîrnoi schimbă din nou Unirea! După Slobozia și Dej, mijlocașul continuă în Liga 2 la Ungheni. Mureșenii își știu adversarii din stagiul din Slovacia

Unirea Ungheni și-a anunțat a treia achiziție perfectată pentru prima participare în Liga 2.

Cosmin Bîrnoi, mijlocaș ofensiv în vârstă de 26 de ani, ultima dată la Unirea Dej, a semnat cu trupa din județul Mureș nou-promovată în eșalonul secund.

Cosmin Bîrnoi a schimbat din nou echipa în Liga 2! Va continua cu Unirea Ungheni

Bîrnoi a retrogradat în primăvară cu Unirea Dej în Liga 3, însă continuă în Liga 2, de această dată semnând cu nou-promovata Unirea Ungheni.

Sezonul recent încheiat l-a început la Unirea Slobozia, pentru care a evoluat în prima parte a campionatului Ligii 2 în doar 6 meciuri, totalizând 197 de minute, deoarece doar într-un joc a început ca titular. A înscris un gol pentru ialomițenii care aveau să promoveze în prima ligă la finalul sezonului. În iarnă a trecut la Unirea Dej, unde a evoluat în toate cele 10 meciuri disputate de echipa care avea să retrogradeze. A strâns 733 de minute pe teren, în nouă jocuri începând ca titular. Pentru dejeni a înscris două goluri.

Jucătorul născut la Hunedoara a debutat la seniori în prima ligă, în mai 2016, pentru ACS Poli Timișoara, la care a evoluat atât în Liga 1, cât și în Liga 2. A mai jucat pentru Poli Iași (Liga 1), Viitorul Constanța (Liga 1), SSC Farul Constanța (Liga 2) și SSU Politehnica Timișoara (Liga 2).

”BUN VENIT, COSMIN BÎRNOI!
Noul nostru jucător vine de la Unirea Dej, unde a jucat ca titular meci de meci!
Mijlocașul ofensiv în vârstă de 26 de ani, a mai jucat la echipe precum: Poli Timișoara, Viitorul Constanța, Farul Constanța, Poli Iași , SSU Poli Timișoara și Unirea Slobozia.
Noi ii urăm multă baftă și la cât mai multe reușite în tricoul roș-albastru!”, sună anunțul Unirii Ungheni.

  • Unirea Ungheni va fi a treia echipă cu numele de Unirea pentru care va evolua Bîrnoi, chiar consecutivă, după Slobozia și Dej.

Bîrnoi, a treia achiziție pentru Liga 2 a Unirii Ungheni

Până acum, după promovarea în Liga 2, echipa din Ungheni a perfectat trei achiziții, pe care le-a și prezentat.

După acordul cu antrenorul Eusebiu Tudor, primul jucător semnat a fost mijlocașului Dragoș Gheorghe, ultima dată la retrogradata în Liga 3 CS Tunari.

Apoi a fost adus fundașul lateral Alin Chinteș, împrumutat de la Universitatea Cluj.

ASF Pogăceaua, primul adversar din amicale. Unirea Ungheni își știe adversarii din stagiul de pregătire din Slovacia

Altfel, reunită din 24 iunie, Unirea Ungheni continuă să se pregătească pe plan local și săptămâna viitoare va juca două amicale. Miercuri va întâlni ASF Pogăceaua, deținătoarea Cupei României în Mureș și clasata pe locul 3 în Liga a 4-a Mureș. Pentru sâmbătă încă se caută un adversar.

Din 10 iulie și până în 20 iulie se va afla într-un cantonament în Slovacia, la Dunajska Streda, la baza celor de la DAC. În acest stagiu va disputa patru amicale, cu adversarii: FK Slovan Duslo Šaľa (Slovacia, 11 iulie), FC ŠTK 1914 Šamorín (Slovacia, 13 iulie), Nové Zámky (Slovacia 17 iulie) și Gyirmót SE (Ungaria, 20 iulie), acesta din urmă urmând să fie disputat la revenirea acasă, pe terenul maghiarilor.

Marius ANGHEL 29 Jun. 2024, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă