CSC Șelimbăr, prima și în topul celor mai buni tineri marcatori din Liga 2! Opt jucători din divizia secundă, în clasamentul golgheterilor ”under” din primele două ligi

Andrei PASCU 11 Dec. 2023, 16:00 Liga 2
CSC Șelimbăr, prima și în topul celor mai buni tineri marcatori din Liga 2! Opt jucători din divizia secundă, în clasamentul golgheterilor ”under” din primele două ligi

Tinerii au avut un cuvânt important de spus pentru anumite formații din Liga 2. Ei și-au pus amprenta pe evoluțiile echipelor în anumite etape și au reușit să aducă puncte importante prin golurile marcate.

În topul celor mai buni marcatori din SuperLiga României și Liga 2, opt sunt din divizia secundă.

Raul Rotund, de la CSC Șelimbăr, cel mai bun tânăr marcator din Liga 2

Federația Română de Fotbal a realizat bilanțul la final de an, după primă parte de campionat atât în SuperLiga României, cât și în întrecerea din Liga 2. Cel mai bun tânăr marcator este Ianis Stoica (20 ani, Universitatea Cluj), cu cinci reușite.

În rândul celor cu patru goluri intră patru tineri, iar unul dintre ei este Raul Rotund (18 ani, CSC Șelimbăr, foto principal). Fotbalistul sibienilor este la egalitate cu alți trei jucători din prima divizie, Louis Munteanu (21 ani, Farul), Claudiu Petrila (22 ani, Rapid), Jovan Markovic (22 de ani, Universitatea Craiova).

Rotund a punctat în patru meciuri, în duelurile cu Unirea Dej (etapa a 2-a, scor 2-0), Steaua (etapa 5, scor 3-2), FK Miercurea Ciuc (etapa 12, scor 2-1) și Progresul Spartac (etapa 13, scor 2-1).

Opt tineri jucători din Liga 2, în topul celor mai buni marcatori din primele două divizii

Ceilalți șapte tineri jucători din Liga 2 care au prins clasamentul sunt Alin Raicu (18 ani, Steaua), Andreas Burcea (18 ani, Concordia Chiajna, foto articol), David Maftei (19 ani, Steaua), Valentin Dumitrache (20 ani, Gloria Buzău), Cristian Dumitru (21 ani, Gloria Buzău), Denis Hrezdac (22 ani, Corvinul Hunedoara) și Petre Simon (22 ani, CSM Alexandria), cu câte trei goluri.

O ierarhie agregată a golgheterilor Under 23 din L1 și Liga 2 Casa Pariurilor ne oferă la acest moment al sezonului tabloul unor talente promițătoare pentru fotbalul românesc.

Care sunt cei mai buni tineri marcatori din fotbalul nostru la nivelul primelor două eșaloane? Analiza noastră vizează toți fotbaliștii care și-au pus numele pe tabelă în acest sezon 2023/2024 până acum și care se încadrează în categoria de vârstă Under 23, indiferent de postul lor de bază.

15 din top 17 sunt jucători români

Liderul ierarhiei vine din L1 și este vorba de Ianis Stoica, tânărul atacant al Universității Cluj care a bifat deja 5 reușite până azi.

Interesant este că, pe poziția secundă în top, pe lângă atacanții clasici de tipul Markovic sau Louis Munteanu, întâlnim și o extremă, pe rapidistul Petrila!

Și pe ultima treaptă a podiumului sunt jucători pe care postul de bază nu i-ar recomanda între golgheteri, dar care s-au remarcat în planul eficienței ofensive. Spre exemplu, fundașul dreapta Maftei de la CSA Steaua ori închizătorul Hrezdac de la Corvinul!”, a notat FRF.

Petre Simon a marcat un sfert din golurile echipei CSM Alexandria și a adus jumătate din puncte

Este de remarcat prezența lui Petre Simon în acest top, legitimat la penultima clasată din Liga 2, CSM Alexandria. Trupa din Teleorman a marcat doar nouă goluri, astfel că reușitele lui Simon, trei la număr, reprezintă un sfert din totalul echipei.

De altfel, cu golurile lui Simon, CSM Alexandria a reușit să ia patru din cele opt puncte adunate până acum, în cele 15 meciuri scurse din Liga 2. A punctat în confruntările cu Concordia Chiajna (etapa 2, scor 1-0), CSM Ceahlăul (etapa 9, scor 2-2) și CSM Reșița (etapa 14, scor 1-3).

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-a-stabilit-ziua-reunirii-si-5-adversari-pentru-amicale-19295926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-reia-pregatirea-la-11-ianuarie-2024-19295930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-plin-de-ironii-la-adresa-jucatorilor-de-la-cfc-arges-19295923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-stablit-cinci-amicale-19295919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-izata-nu-mai-continua-cu-gloria-buzau-19295913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-parcurs-foarte-bun-in-prima-parte-a-sezonului-de-liga-2-19295908

Andrei PASCU 11 Dec. 2023, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă