Dacă în privința noului antrenor nu se grăbește, Șelimbărul a început să ia decizii în privința jucătorilor. Primii plecați, cui i s-a activat clauza de prelungire și altora li s-a propus să rămână

Ovidiu BOICA 18 May. 2024, 23:32 Liga 2
Dacă în privința noului antrenor nu se grăbește, Șelimbărul a început să ia decizii în privința jucătorilor. Primii plecați, cui i s-a activat clauza de prelungire și altora li s-a propus să rămână

În așteptarea momentului în care va fi anunțat noul antrenor al CSC Șelimbăr, conducătorii clubului au început să lucreze la conturarea lotului pentru sezonul viitor de Liga 2, al patrulea la rând de când s-a reușit promovare.

Mijlocașul Gabriel Deac și atacantul Alexandru Darius Pop, doi jucători aduși în iarnă de Claudiu Niculescu, nu vor mai rămâne la echipă, iar lui Raul Rotund îi expiră împrumutul de la ”U” Cluj. În schimb, în lotul pentru viitoarea ediție de campionat s-ar putea regăsi portarul Alexandru Roșca, Raul Palmeș și Tudor Călin, jucători care au confirmat în sezonul recent încheiat.

Tudor Călin și Raul Palmeș au convins la Șelimbăr și li se prelungește contractul. Roșca e dorit definitiv de la UTA

Nici nu s-a încheiat bine sezonul 2023/2024 al Ligii 2 că oficialii Șelimbărului, echipă care s-a clasat la final pe podium, pe locul 3 în play-off, lucrează deja la conturarea lotului pentru ediția viitoare de campionat. Cei din stafful administrativ au activat opțiunea automată de prelungire cu încă un an a înțelegerilor cu doi jucători care au dus greul în sezonul recent terminat, iar celor aflați la final de contract li s-a propus prelungirea.

”În cazul lui Tudor Călin și a lui Palmeș, am activat deja opțiunea pentru a le prelungi contractele cu încă un an. Sunt doi jucători care s-au ridicat la nivelul așteptărilor în acest sezon foarte bun făcut de echipa noastră. Pe ei îi veți vedea și la anul în tricourile alb cu roșu”, spune directorul CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă.

Oficialul ”călăreților roșii” susține că va încerca să îl păstreze în lot și pe Alexandru Roșca, portarul care s-a aflat între buturi la 28 din cele 29 de partide de Liga 2 în ediția 2023/24. Roșca a fost împrumutat până în această vară de la UTA Arad și Șelimbărul îi va activa opțiunea de transfer definitiv din acordul cu ”Bătrâna Doamnă”, astfel că va deveni definitiv jucătorul grupării sibiene.

  • Fundașul Raul Palmeș (27 ani) a ajuns la echipa din Șelimbăr în ianuarie 2023, iar în sezonul recent încheiat a prins 28 de meciuri în Liga 2, 27 ca titular, și a înscris 1 gol.
  • Mijlocașul Tudor Călin (23 ani) a semnat cu echipa sibiană în iunie 2023 și a fost utilizat în 24 din cele 29 de meciuri din campionat, de 22 de ori ca titular. A înscris și 1 gol.
Raul Palmeș și Alexandru Roșca, aici, în meciul de la Buftea cu CS Tunari, sunt doriți în continuare la CSC Șelimbăr. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Florinel Mitrea ezită, Raul Rotund e la finalul împrumutului

Golgheterul echipei în acest sezon, Raul Rotund, a ajuns la Șelimbăr sub formă de împrumut de la Universitatea Cluj și a anunțat conducerea clubului că își caută o nouă destinație. El era în litigiu cu clubul clujean, fiindcă nu a acceptat oferta pentru contractul de senior.

Șelimbărenii le-au pus pe masă altor trei jucători care sunt la final de contract noi înțelegeri, iar în momentul de față așteaptă un răspuns în special din partea titularului postului de fundaș stânga, Florinel Mitrea.

Nu în ultimul rând, și ghanezului Emanuel Baba Ayine îi expiră împrumutul de la FC Hermannstadt. Mijlocașul este dorit în continuare în lot și rămâne de văzut ce planuri are cu el antrenorul echipei de pe ”Municipal”, Marius Măldărășanu.

  • Atacantul Raul Rotund (19 ani) a evoluat în 27 de meciuri pentru CSC Șelimbăr, 14 ca titular, de 13 ori a fost înlocuit și a înscris 5 goluri.
  • Fundașul Florinel Mitrea (30 ani) era din sezonul trecut la echipa sibiană și în campionatul recent încheiat a prins 25 de meciuri sub comanda lui Claudiu Niculescu.
  • Mijlocașul ghanez Emmanuel Ayine (20 ani) a fost cooptat în lot în iarnă, după ce ultima dată jucase în Liga 3, la ACS Mediaș, iar în 2024 a prins 10 meciuri pentru Șelimbăr, doar trei începute ca titular.
Paul Rotund a crescut mare la CSC Șelimbăr și acum își caută o nouă echipă unde să-și continue cariera. Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Șelimbărul renunță la Gabriel Deac și Alexandru Pop

În schimb, doi dintre jucătorii sosiți în iarnă, Gabriel Deac și Alexandru Darius Pop, nu au convins și li s-a pus în vedere că sunt liberi să-și caute echipă. Cei doi fuseseră aduși la recomandarea antrenorului Claudiu Niculescu.

În vârstă de 29 de ani, Deac a ajuns la Șelimbăr din Liga 3, ultima dată evoluând pentru Gloria Bistrița Năsăud. A fost folosit în 10 meciuri, înscriind un gol, unicul al echipei sale în înfrângerea de la Cisnădie cu campioana Ligii 2, Unirea Slobozia (1-2).

Alexandru Pop (30 ani) a evoluat în 12 meciuri pentru CSC Șelimbăr, însă deși evoluează pe cel mai avansat post din echipă, n-a reușit să înscrie niciun gol.

Alexandru Darius Pop a evoluat pentru CSC Șelimbăr în 12 din cele 14 meciuri din 2024, însă nu a înscris niciun gol, deși este atacant. Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Scaunul de antrenor principal mai așteaptă la Șelimbăr!

Oficialii grupării din Șelimbăr nu au luat încă nicio decizie în privința antrenorului principal. În continuare, celor din stafful administrativ al ”călăreților roșii” le sunt propuși antrenori care, în ultimii ani, au pregătit formații din primele două eșaloane, dar pentru moment n-a fost luată nicio decizie în acest sens.

Printre cei care ar putea-o pregăti de CSC Șelimbăr în sezonul viitor se numără Mihai Teja, Erik Lincar, Bruno Vienescu, Marius Baciu sau Alexandru Pelici, însă n-ar fi de mirare ca alesul să fie altul decât cei amintiți. Ca de exemplu, Eugen Trică sau Eugen Beza.

”Nu ne grăbim, așa cum am mai spus-o, căutăm un anumit profil de antrenor. Cântărim bine, pentru a face alegerea cea mai bună. Nu cred că veți avea vreun nume ca înlocuitor până la începutul lunii viitoare. Reunirea e programată pe 17 iunie, așa că este suficient timp”, a mai spus Stănilă.

Despărțirea de Claudiu Niculescu s-a produs la finalul sezonului, după ce antrenorul a luat decizia să nu mai continue și restul de an de contract pe care îl mai avea, anunțându-și decizia în ziua penultimului joc din play-off, acasă cu CS Mioveni.

Foto principal: George Ilinca / Sport Pictures

Ovidiu BOICA 18 May. 2024, 23:32 Liga 2
Pe aceeași temă