SC Oțelul nu se oprește și a anunțat trei schimbări de lot și o prelungire contractuală într-o zi. Dorinel Munteanu a primit un atacant de la FCSB sub formă de împrumut

Andrei PASCU 14 Jan. 2023, 17:08 Liga 2
SC Oțelul nu se oprește și a anunțat trei schimbări de lot și o prelungire contractuală într-o zi. Dorinel Munteanu a primit un atacant de la FCSB sub formă de împrumut

Aflată în cantonament de câteva zile, SC Oțelul continuă să facă schimbări la nivelul lotului, să aducă și să renunțe la fotbaliști. Sâmbătă, gălățenii au anunțat o venire, două plecări, dar și o prelungire contractuală.

SC Oțelul a oficializat împrumutul atacantului Andreas Chirițoiu

În primul rând, în ceea ce privește capitolul veniri, SC Oțelul l-a adus pe atacantul Andreas Chirițoiu, în vârstă de 19 ani, împrumutat până la finalul stagiunii de Liga 2 de la FCSB. De altfel, acestea au fost și detaliile oferite de Liga2.ro în ziua plecării în cantonamentul de la Vatra Dornei pentru formația gălățeană.

Chirițoiu a evoluat în prima parte a sezonului tot în Liga 2, la Unirea Constanța, unde era tot împrumutat. FCSB a decis să îl trimită pe atacant la o formație mai bună a diviziei a doua, unde obiectivele sunt importante și unde presiunea, care îl va ajuta să se maturizeze, e mai mare.

Clubul nostru și-a asigurat, până la finalul stagiunii 2022/23, serviciile atacantului Andreas Chirițoiu. Fotbalistul este împrumutat de la FCSB, el jucând în prima parte a acestui sezon pentru Unirea Constanța. În vârstă de 19 ani, Chirițoiu a jucat în toate cele 16 meciuri disputate până acum în acest sezon de Liga 2, marcând de trei ori și pasând decisiv în alte două rânduri.

Chirițoiu este și internațional de juniori, el evoluând până acum pentru România Under 19. Noul atacant al Oțelului a jucat în 12 meciuri și a marcat de patru ori sub tricolor.

Bine ai venit și mult succes, Andreas Chirițoiu!”, a precizat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Alte două plecări de la SC Oțelul, Antonio Azinovic și Valmir Berisha 

În privința plecărilor anunțate de SC Oțelul, Dorinel Munteanu a decis că nu mai are nevoie de doi dintre jucătorii alături de care a început campionatul, de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), venit vara trecută la Galați, care a adunat 14 meciuri în Liga 2 și a marcat un gol, și de atacantul cu cetățenie suedeză Valmir Berisha (26 de ani), venit tot vara trecută, cu 12 meciuri în Liga 2 în prima parte a stagiunii.

Anterior, SC Oțelul s-a mai despărțit de un singur jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de campionat, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

Cosmin Dur-Bozoancă, acord până în 2025 cu SC Oțelul!

Pentru a nu-l pierde pe portarul titular Cosmin Dur-Bozoancă (24 de ani), al cărui contract expira în vara lui 2023, la finalul campionatului, SC Oțelul i-a propus și a oficializat acordul de prelungire. Înțelegerea a fost semnată până în vara lui 2025.

SC Oțelul Galați și goalkeeper-ul Cosmin Dur-Bozoancă, unul dintre cei mai buni oțelari din prima parte a sezonului, au ajuns la o înțelegere privind prelungirea contractului. Scadent în această vară, contractul dintre cele două părți a fost extins până în vara anului 2025.

Cosmin Dur-Bozoancă s-a născut pe 15 februarie 1998, la Brașov, și a început să practice de la o vârstă fragedă fotbalul în orașul de sub Tâmpa. Potențianul său a fost observat rapid de scouterii Academiei Gheorghe Hagi, fiind transferat la Ovidiu la doar 14 ani, unde se remarcă la nivelul juniorilor, ajungând chiar în reprezentativa Under 17 a României. Viitorul Constanța, clubul de care aparținea și alături de care a câștigat Liga Elitelor U19 și a participat și în UEFA Youth League U19, îl trimite apoi să se călească în Liga 2, iar tânărul portar are prezențe constante la echipe de tradiție din fotbalul românesc, precum ASU Poli Timișoara, Universitatea Cluj-Napoca și Farul Constanța. După fuziunea dintre Farul și Viitorul, goalkeeper-ul ce măsoară 182 cm este păstrat în lotul formației de Liga 1, dar contactul cu prima ligă are loc doar de pe banca de rezerve a formației constănțene. După startul sezonului actual încheie amiabil contractul cu echipa dobrogeană, iar din iarna trecută a făcut pasul tot către un club de tradiție, SC Oțelul Galați, unde a avut evoluții foarte bune, atât în sezonul de promovare în Liga 2, cât și în meciurile din această stagiune din liga secundă.

Mult succes în tricoul Oțelului, Cosmin Dur-Bozoancă!”, a anunțat SC Oțelul.

Foto: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-mai-facut-o-achizitie-19257766

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-branistea-pleaca-in-cantonament-in-spania-19257843

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-sc-otelul-a-mai-facut-o-achizitie-diego-zivulic-croatul-are-in-palmares-campionatul-si-cupa-croatiei-cu-echipe-diferite-19257685

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-cantonament-si-in-antalya-19257530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-sa-reunit-si-a-organizat-primul-antrenament-19257448

Andrei PASCU 14 Jan. 2023, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă