Ultimele două noutăți din lotului Oțelului, prezentate oficial ca achiziții. Perioada pe care au semnat Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă

Marius ANGHEL 03 Feb. 2023, 22:34 Liga 2

SC Oțelul Galați a oficializat două noi achiziții. Este vorba despre ultimele nouă noutăți din lotul de jucători pe care Dorinel Munteanu l-a ales să-l deplaseze în cantonamentul din Turcia, acolo unde se află în acest moment echipa moldoveană.

Cristian Ciobanu (28 de ani) a semnat un contract valabil până în vară, iar Rareș Scocîlcă (18 ani) a fost împrumutat de la ”U” Cluj. Ambii sunt mijlocași.

Cristian Ciobanu are la dispoziție restul sezonului să-l impresioneze pe Dorinel Munteanu și să semneze prelungirea

Ciobanu a fost pus pe liber în această iarnă de Gloria Buzău, echipă la care a ajuns din august 2020. În prima parte a acestui sezon a activat în 15 din cele 16 jocuri, însă doar în opt a început ca titular și de cinci ori a fost înlocuit. A totalizat 876 de minute pe teren și a marcat de 3 ori. În ultimele două sezoane și jumătate a evoluat în 57 de jocuri pentru trupa din Crâng și a înscris 12 goluri.

În cariera sa, fotbalistul originar din Curtea de Argeș a mai evoluat pentru Dinamo 2, FC Olt Slatina, Concordia Chiajna, ”U” Cluj, Juventus București și Turris Oltul Turnu Măgurele. Pentru Concordia (19 meciuri și 2 goluri) și Juventus (16 meciuri) a evoluat doar în prima ligă.

”Clubul nostru și-a asigurat serviciile lui Cristian Ciobanu, acesta semnând cu Oțelul din postura de jucător liber de contract, după ce în prima parte a sezonului e evoluat pentru Gloria Buzău.
În vârstă de 28 de ani, Ciobanu este mijlocaș lateral ce poate evolua și în spatele vârfului și chiar și pe postul de atacant. Jucător foarte experimentat, Ciobanu a jucat și în Liga I, pentru Concordia Chiajna și Juventus București. În cariera sa, noua achiziție a formației noastre a evoluat în Liga 2 pentru FC Olt Slatina, Universitatea Cluj sau Turris Oltul Turnu Măgurele.
Ciobanu a semnat pentru Oțelul un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire.
Bine ai venit și mult succes, Cristian Ciobanu!”, a informat SC Oțelul.

Rareș Scocîlcă e împrumutat de la ”U” Cluj

Rareș Scocîlcă vine sub formă de împrumut de la Universitatea Cluj, unde până acum a jucat doar la juniori. La Galați a fost adus și fiindcă este eligibil pentru regula ”under”. Și la ”U” era, însă acolo nu a primit șansa să joace la echipa de seniori.

”Clubul nostru anunță că l-a împrumutat de la Universitatea Cluj pe mijlocașul dreapta Rareș Scocîlcă. Născut la Odobești, în județul Vrancea, Rareș este născut pe 22 iunie 2004, fiind eligibil ca junior U19, conform cerințelor Ligii 2.
Noua achiziție a Oțelului a început fotbalul la Progresul Focșani și a fost transferat încă de la vârsta de 15 ani la Academia Luceafărul, partener al clubului Universitatea Cluj Napoca. Rareș a evoluat pentru echipa U19 și apoi a făcut parte din lotul primei echipe a Universității Cluj. De asemenea, el a fost convocat la Naționala U16 a României. Scocîlcă a venit împrumut până în vara acestui an, cu posibiliatatea prelungirii înțelegerii pentru încă un sezon.
Bine ai venit și mult success, Rareș Scocîlcă!”, a transmis clubul gălățean.

Foto: SC Otelul Galați 

Marius ANGHEL 03 Feb. 2023, 22:34 Liga 2
Pe aceeași temă