Cadou de Crăciun pentru Dorinel Munteanu! SC Oțelul a bifat a doua achiziție în această iarnă. Mijlocașul vine de la Unirea Slobozia

Marius ANGHEL 24 Dec. 2022, 13:09 Liga 2

SC Oțelul Galați a perfectat a doua achiziție din această iarnă tot de la o adversară din campionatul Ligii 2, una pe care, cel mai probabil, o va avea rivală și în play-off-ul de promovare.

Trupa antrenată de Dorinel Munteanu a anunțat în Ajunul Crăciunului, sâmbătă, 24 decembrie 2022, că a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate cu Antonio Cruceru.

Mijlocașul central de 26 de ani, originar din Filiași, vine de la Unirea Slobozia, unde în acest sezon nu a mai fost un titular cert.

Antonia Cruceru s-a despărțit de Unirea Slobozia și a semnat cu SC Oțelul Galați

La seniori, Antonio Cruceru a evoluat pentru Chindia Târgoviște, SCM Pitești (actuala Campionii FC Argeș, când era în Liga 3), Academica Clinceni, FC Argeș (actuala Campionii FC Argeș, când era în Liga 2), Voința Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, SSC Farul Constanța și Unirea Slobozia.

În sezonul actual de Liga 2 a evoluat în 12 din cele 16 meciuri disputate de Unirea Slobozia în campionat, în cinci dintre ele începând ca titular și doar în două terminând jocul pe teren. A totalizat 510 minute și nu a înscris niciun gol.

Mijlocașul era într-un regres al carierei sale, după două ediții de Liga 2 în care a fost jucător de bază la Farul Constanța (actuala Unirea Constanța) și Unirea Slobozia.

Cu SC Oțelul a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate, anunță clubul gălățean.

”SC Oțelul Galați a semnat un acord valabil un sezon și jumătate cu mijlocașul Antonio Cruceru (26 de ani), jucătorul ce a evoluat în prima parte a stagiunii 2022/23 a Ligii 2 la AFC Unirea Slobozia.

Antonio Cruceru, născut pe 21 iulie 1996, la Filiași, poate evolua pe postul de mijlocaș central, atât ca inter, cât și pe poziția de mijlocaș ofensiv, dar poate fi folosit și în banda stângă. Antonio a început fotbalul la Școala de Fotbal Gică Popescu, de unde a făcut pasul la Academia Gheorghe Hagi, fiind și component al echipei naționale a României U18. Apoi a fost împrumutat de Viitorul Constanța către formații precum Chindia Târgoviște, FC Argeș, Academica Clinceni și Petrolul Ploiești, iar în 2019 a fost transferat de către Turris Turnu Măgurele. A urmat o revenire la Constanța, de această dată la Farul, în liga secundă, iar după fuziunea celor două formații de la malul mării, a fost înregimentat de către Unirea Slobozia.

Cruceru a evoluat constant în ultimele sezoane ale Ligii 2, iar în stagiunea trecută a bifat 23 de prezențe în liga secundă, inclusiv în play-off-ul competiției. În această primă parte a actualului sezon, a avut pentru Unirea Slobozia 10 meciuri în campionat și 3 în Cupa României. Poate fi descris ca un mijlocaș agresiv, cu o bună disponibilitate la efort și pressing, care poate apărea și ca pasator decisiv, dar care încearcă de multe ori și finalizarea prin șuturi de la distanță. De asemenea, este și un bun executant de lovituri libere. Din această iarnă, a semnat cu SC Oțelul Galați și va face parte din lotul antrenat de Dorinel Munteanu pentru, cel puțin, următorul an și jumătate.

Bun venit și mult succes, Antonio Cruceru!”, a informat SC Oțelul.

Cruceru, a doua achiziție a gălățenilor în această iarnă

Primul transfer al iernii la SC Oțelul Galați fusese golgheterul din prima parte a sezonului de Liga 2 al adversarei CS Comunal Șelimbăr. Octavian Ursu s-a despărțit marțea trecută, 13 decembrie 2022, de echipa din județul Sibiu, iar în data de 22 decembrie a bătut palma cu trupa antrenată de Dorinel Munteanu.

SC Oțelul ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2 după primele 16 etape, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu Poli Iași (locul 2) și la două puncte sub Steaua (locul 1).

Unirea Slobozia, cu 29 de puncte, se află pe poziția a 4-a.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-jardan-si-mihai-adascalitei-despre-parcursul-sc-otelul-19256814

https://liga2.prosport.ro/seria-1/golgheterul-selimbarului-din-acest-sezon-prima-achizitie-a-iernii-a-echipei-sc-otelul-a-inscris-impotriva-trupei-lui-dorinel-munteanu-19256791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-batalia-pentru-alexandru-musi-cu-alte-doua-echipe-de-pe-pozitii-de-play-off-cand-ajunge-in-copou-sa-semneze-jucatorul-de-la-fcsb-19256763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/francois-yabre-de-neclintit-in-defensiva-otelului-a-devenit-rapid-unul-dintre-jucatorii-apreciati-de-suporteri-de-asta-sunt-aici-sa-performez-sa-imi-fac-treaba-dorinta-africanu-19256673

Marius ANGHEL 24 Dec. 2022, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă