SC Oțelul a dat startul cantonamentului de vară. Dorinel Munteanu pune accentul pe partea fizică, dar înaintea deplasării a renunțat sub formă de împrumut la trei jucători

Andrei PASCU 12 Jul. 2022, 11:51 Liga 2

SC Oțelul a început săptămâna cu o nouă etapă a pregătirilor, plecând chiar luni în cantonamentul de vară, de la Poiana Brașov, unde va sta pentru aproape două săptămâni, până la 23 iulie.

Lotul deplasat de Dorinel Munteanu este format din 26 de fotbaliști.

SC Oțelul a ajuns în cantonamentul de la Poiana Brașov. Lotul, format din 26 de fotbaliști

Potrivit informațiilor oferite de club, stagiul de pregătire va fi folosit de Munteanu pentru acumulare fizică, astfel încât jucătorii să fie la un nivel cât mai bun la startul Ligii 2. Însă, înainte de plecarea la Poiana Brașov, SC Oțelul a mai renunțat la trei jucători, tineri.

Gabriel Ursu, Marc Cireș și Valentin Oniciu au fost cedați sub formă de împrumut la nou-promovata în Liga 3 Unirea Braniștea, unde pot să joace mai mult dat fiind faptul că se încadrează în regula ”under” impusă de Federația Română de Fotbal în divizia a treia.

SC Oțelul, patru amicale la Poiana Brașov

După cum a anunțat încă de zilele trecute, clubul din Galați va disputa patru meciuri de verificare în cantonamentul din Poiana Brașov, cu Gloria Buzău (13 iulie), Unirea Slobozia (16 iulie), FC Brașov (19 iulie) și Metaloglubus (22 iulie). Ultimul test al verii va avea loc după stagiul de pregătire, la 30 iulie, cu Farul Constanța 2.

Anunțul făcut de SC Oțelul în privința cantonamentului de la Poiana Brașov, pe site-ul oficial, alături de lotul deplasat:

”Jucătorii și staff-ul tehnic SC Oțelul Galați se deplasează astăzi la Poiana Brașov unde vor efectua un stagiu de pregătire centralizat de două săptămâni, în perioada 11-23 iulie 2022. Astfel, oțelarii vor avea parte de un program intensiv de acumulare în care se va pune accent pe antrenamentele fizice, dar vor avea parte și de meciuri de pregătire.

Delegația roș-alb-albastră va fi cazată la Hotelul Piatra Mare, unde vor avea parte de toate facilitățile necesare: restaurant, sală de forță, sală de conferințe, saună, salină și bazine refacere. Antrenamentele se vor desfășura la Campo Verde, complex special pentru pregătirea complexă a sportivilor ce dispune de terenuri cu iarbă naturală, pistă de alergare, terenuri de tenis, sală de forță-fitness și vestiare.

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a convocat un lot de 26 de jucători, dar este posibil ca în stagiul de pregătire să mai sosească întăriri pentru noua stagiune a Ligii 2.

Iată lotul SC Oțelul Galați deplasat în cantonament:

Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareș Pop, Darius Paharnicu
Fundași: Cristian Sîrghi, Francois Yabre, Charlie Mabussi, Ștefan Farcaș, Costin Ghiocel, Andrei Rus, Gabriel Nedelea
Mijlocași: Ionuț Neagu, Juri Cisotti, Alin Nica, Ricardo Kip, Denis Cireș, Vasile Jardan, Mihai Adăscăliței, Laurențiu Maxim, Ștefan Stavrositu, Mario Mitoi, Denis Bordun, Alejandro Râpan
Atacanți: George Cîrjan, Valmir Berisha, Răzvan Gorovei, Robert Băceanu

SC Oțelul Galați a ajuns la un acord cu Unirea Braniștea, formație recent promovată în Liga 3, pentru transferul temporar, sub formă de împrumut, a jucătorilor Gabriel Ursu, Marc Cireș și Valentin Oniciu. Aceștia sunt încă juniori eligibili pentru Liga 3 și vor avea șansa de a evolua mai mult în meciurile oficiale din sezonul 2022/23.

În stagiul de pregătire de la Poiana Brașov, SC Oțelul Galați are programate 4 jocuri de verificare: FC Buzău (13 iulie), Unirea Slobozia (16 iulie), FC Brașov (19 iulie) și Metaloglubus București (22 iulie).

După revenirea din cantonament, oțelarii vor disputa o ultimă partidă înainte de debutul în campionat, pe 30 iulie, pe teren propriu, în compania formației secunde a celor de la Farul Constanța. Prima etapă în noua stagiune a Ligii 2 este programată sâmbătă, 6 august”.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-continua-campania-puternica-de-transferuri-galatenii-si-au-adus-un-mijlocas-din-liga-3-fost-adversar-in-play-off-ul-de-promovare-19237105

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-le-a-raspuns-rautaciosilor-dupa-amicalul-sc-otelul-fcsb-e-stilul-meu-nu-este-o-noutate-detalii-despre-bugetul-clubului-19237037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-pierdut-la-limita-amicalul-de-lux-cu-fcsb-in-fata-unui-stadion-arhiplin-la-galati-braileanul-florinel-coman-a-marcat-in-jocul-in-care-ambele-echipe-au-evoluat-in-noile-lor-echipamente-19236962

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministerul-sportului-a-introdus-obligativitatea-utilizarii-sportivilor-romani-in-procent-de-40-la-suta-iar-cluburile-incep-sa-isi-spuna-nemultumirile-legea-sanctionata-pe-principiul-discriminarii-19236840

Andrei PASCU 12 Jul. 2022, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă