Loc liber de atacant la SC Oțelul. Nou-promovata a renunțat la vârful care n-a marcat în Liga 2

Andrei PASCU 28 Dec. 2022, 17:03 Liga 2
Loc liber de atacant la SC Oțelul. Nou-promovata a renunțat la vârful care n-a marcat în Liga 2

SC Oțelul Galați s-a despărțit de fotbalistul Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2.

Atacantul din Ucraina nu a dat satisfacție și a fost lăsat liber de contract de formația antrenată de Dorinel Munteanu.

SC Oțelul a renunțat la Yevgen Bokhashvili, fără gol în Liga 2

În opt meciuri de Liga 2, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol. E adevărat că a punctat de trei ori în Cupa României, de două ori în jocul cu echipa din Liha 3 Jiul Petroșani, dar asta nu l-a făcut pe Dorinel Munteanu să decidă păstrarea lui până cel puțin la finalul întrecerii actuale.

  • 195 de minute a strâns Yevhen Bokhashvili în 8 meciuri de Liga 2 pentru SC Oțelul, în două dintre ele începând ca titular și de fiecare dată fiind înlocuit.

În august a venit Yevgen Bokhashvili la SC Oțelul, după experiența avută în Vietnam, la Nam Dinh FC. Din 2019 a jucat doar în Asia de Sud-Est, în Indonezia (PSS Sleman și Persipura), Malaezia (Sri Pahang) și apoi Vietnam.

În cariera sa a mai evoluat pentru Dnipro Dnipropetrovsk, Krivas Krivoi Rog, Karpaty Lviv, Volyn Lutsk, Naftovyk Okhtyrka, Rukh Vynnyky (toate din Ucraina), Torpedo Kutaisi (Georgia) și FC Minsk (Belarus).

Yevgen Bokhashvili nu a impresionat în ultima perioadă din cariera sa și nici la SC Oțelul

La niciuna dintre acestea din urmă nu a rupt gura târgului, drept dovadă că aproape în fiecare sezon a schimbat echipa. Până să joace în Asia, cele mai multe meciuri într-un sezon le-a avut la Karpaty Lviv, 15 (doar 402 minute) în prima ligă a Ucrainei, iar cele mai multe goluri le-a dat pentru Rukh Vynnyky, 7 în 13 jocuri (1061 minute), în liga secundă.

În Asia a jucat cel mai mult pentru PSS Sleman, 33 de meciuri într-un sezon, pentru care a marcat și 16 goluri.

”SC Oțelul Galați anunță că a ajuns la un acord de încheiere amiabilă a contractului cu Yevhen Bokhashvili, jucător ucrainean ce a evoluat în tricoul roș-alb-albastru pe postul de atacant.

Născut la Dnipro, Bokhashvili a evoluat pentru 8 sezoane în campionatul Ucrainei, în 5 dintre acestea în prima ligă, iar în alte 3 în liga secundă. Dnipro Dnipropetrovsk, Karpaty Lviv, Volyn Lutsk, Naftovyk Okhtyrka și Rukh Vynnyky sunt formațiile pentru care a jucat în țara sa natală. Au urmat două sezoane în Georgia și Belarus, pentru ca apoi, Bokhashvili să plece în Asia, acolo unde a jucat în primele ligi ale Maleziei, Indoneziei și a Vietnamului. Bokhashvili a evoluat pentru naționalele de tineret ale țării sale, pentru care are și două goluri marcate. În prima parte a stagiunii 2022/23 a evoluat în tricoul Oțelului în 8 meciuri din campionat, reușind să ofere 1 assist, iar în Cupa României bifat 5 prezențe în care a marcat 3 goluri.

Mulțumim și mult succes, Yevhen Bokhashvili!”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

SC Oțelul, două achiziții până acum

Până în acest moment, SC Oțelul a și adus doi jucători.

În primă fază a fost prezentat Octavian Ursu, care în prima parte a stagiunii a evoluat la CS Comunal Șelimbăr, iar zilele trecute a venit și Antonio Cruceru (foto articol), care a evoluat tot în Liga 2, dar la Unirea Slobozia.

SC Oțelul, reunire în data de 9 ianuarie

Dorinel Munteanu a stabilit ca prima întâlnire din 2023 să aibă loc în data de 9 ianuarie, dar și unde va avea loc cantonamentul. Nici gălățenii nu vor merge în afara țării, ci vor face pregătirea în România.

SC Oțelul va merge, la câteva zile după reunire, într-un stagiu de pregătire centralizat la Vatra Dornei. Acolo vor avea loc mai multe meciuri amicale, când ar putea ajunge sub comanda lui Dorinel Munteanu și alți jucători.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/partea-mai-putin-cunoscuta-a-vietii-lui-cristian-sirghi-petrecuta-in-italia-la-inceputul-carierei-de-fotbalist-nici-n-am-stiut-ce-a-venit-peste-mine-la-petrecere-este-exact-ca-in-filme-si-19256891

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cadou-de-craciun-pentru-dorinel-munteanu-sc-otelul-a-bifat-a-doua-achizitie-in-aceasta-iarna-mijlocasul-vine-de-la-unirea-slobozia-19256869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-jardan-si-mihai-adascalitei-despre-parcursul-sc-otelul-19256814

https://liga2.prosport.ro/seria-1/golgheterul-selimbarului-din-acest-sezon-prima-achizitie-a-iernii-a-echipei-sc-otelul-a-inscris-impotriva-trupei-lui-dorinel-munteanu-19256791

Andrei PASCU 28 Dec. 2022, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă