Suspendarea drastică primită de căpitanul Buzăului, redusă! Din ce meci poate fi utilizat din nou Cristian Ciobanu

Marius ANGHEL 25 Nov. 2021, 13:45 Liga 2
Suspendarea drastică primită de căpitanul Buzăului, redusă! Din ce meci poate fi utilizat din nou Cristian Ciobanu

Cristian Ciobanu (27 de ani), căpitanul echipei FC Buzău, va putea reveni pe teren în meciuri oficiale mai repede decât hătărâse Comisia de Disciplină și Etică a FRF în prima sa decizie după eliminarea mijlocașului în jocul cu Ripensia, de la Timișoara, din etapa a 12-a a Ligii 2.

Ciobanu a contestat suspendarea de șase meciuri primită, iar comisia FRF și-a revizuit decizia, reducând-o la jumătate.

Cristian Ciobanu a fost suspendat inițial șase meciuri după eliminarea din jocul cu Ripensia

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat în ședința din 10 noiembrie o suspendare de nu mai puțin șase meciuri pentru Cristian Ciobanu, eliminat cu roșu direct în meciul cu Ripensia (scor 0-0), desfășurat la 31 octombrie. Atunci, în minutul 29 al partidei de la Timișoara, de pe Electrica, la o acțiune ofensivă în flancul stâng, Ciobanu l-a lovit cu cotul în față, în arcadă, pe Răzvan Morariu, iar jucătorul a început să sângereze și a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind schimbat după câteva minute.

Arbitrul Andrei Moroiță (Ploieşti) a avut nevoie de câteva secunde bune pentru a lua o decizie în urma acestei faze, acordându-i direct cartonașul roșu lui Ciobanu după ce a văzut sânge pe fața lui Morariu. În raportul său a scris că lovitura a fost una violentă, deși acest lucru nu a fost conform cu realitatea, mai ales că centralul a dictat eliminare pentru că a văzut sânge, nu pentru că a constatat din prima agresivitatea loviturii, iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat o decizie halucinantă, suspendându-l pe jucător șase meciuri.

Cristian Pustai considera că Ciobanu nici nu trebuia eliminat

FC Buzău a cerut revizuirea deciziei, iar antrenorul Cristian Pustai considera că jucătorul său nu trebuia nici măcar eliminat la acea fază.

”Să sperăm că se schimbă decizia, pentru că nu am văzut ce s-a scris în raport decât după ce a venit suspendarea. Atunci, am cerut să văd unde a fost încadrat și trebuia să văd raportul. Am spus și în timpul jocului că a fost drastică decizia de a fi eliminat de pe teren, dar să completezi un raport de arbitraj și să notezi că a fost fault grosolan, mi se pare aberant”, a spus Pustai.

Suspendarea lui Ciobanu, redusă la jumătate

În ședința din 24 noiembrie, Comisia de Disciplină și Etică a FRF și-a revizuit decizia în privința jucătorului echipei FC Buzău. Mijlocașului i-a fost redusă suspendarea la jumătate, adică la trei meciuri.

”Admite cererea de revizuire formulată de Ciobanu Cristian.
Reduce sancțiunea aplicată prin Hotărârea nr. 582 din 10.11.2021 pronunțată în dosarul nr. 616/CD/2021 de la 6 (șase) jocuri suspendare la 3 (trei) jocuri suspendare pentru jucătorul Ciobanu Cristian de la AS FC Buzău”, a fost decizia comisiei FRF.

  • Cristian Ciobanu a evoluat în toate meciurile din acest sezon de Liga 2, toate începute ca titular, până la eliminare, 12 la număr, și a marcat șase goluri pentru FC Buzău, fiind al doilea golgheter al echipei, la egalitate cu Serge Ekollo, sub Adi Chică-Roșă, care are 11 goluri înscrise.
  • Ciobanu a fost căpitanul echipei din Buzău în majoritatea meciurilor din acest sezon, iar acest campionat este al doilea petrecut la clubul din Crâng. În ediția trecută, când echipa se numea SCM Gloria Buzău, mijlocașul a strâns 21 de meciuri și 2 goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Dinamo II, FC Olt Slatina, Concordia Chiajna, ”U” Cluj, Daco-Getica București sau Turris Oltul Turnu Măgurele.

Ciobanu poate fi utilizat începând de la meciul cu FC Voluntari, din Cupa României

Ciobanu n-a evoluat deja în două meciuri pentru FC Buzău, cu Unirea Dej (1-0) și CS Comunal Șelimbăr (1-2), și va rata și partida de astăzi cu FC Brașov (ora 17:00). Va putea fi utilizat apoi, începând de la jocul de Cupa României cu FC Voluntari, cât și în celelalte partide rămase din sezonul regular, cu Steaua (deplasare, et. 16), ultima programată în 2021, Astra (acasă, et. 17) și Petrolul (deplasare, et. 18), care vor avea loc în 2022.

Faza faultului și a eliminării lui Cristian Ciobanu în meciul Ripensia – FC Buzău 0-0:

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suspendare-incredibila-dictata-pentru-cristian-ciobanu-dupa-eliminarea-din-meciul-cu-ripensia-cate-jocuri-nu-si-va-putea-folosi-capitanul-fc-buzau-19209630

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-contraataca-si-face-recurs-la-suspendarea-lui-cristian-ciobanu-cristian-pustai-critica-decizia-comisiei-sa-notezi-ca-a-fost-fault-grosolan-mi-se-pare-aberant-din-indulgenta-accep-19210482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ronaldo-de-romania-joaca-la-buzau-si-viseaza-sa-joace-la-nationala-capitolul-la-care-cristian-ciobanu-il-concureaza-pe-portughez-19201717

Marius ANGHEL 25 Nov. 2021, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă