Robert Ilyes vrea victorie cu orice preț cu CSM Reșița: ”Întâlnim o echipă care suferă ca și noi.” Csuros știe cum echipa sa nu va avea probleme contra cărășenilor

Marius ANGHEL 25 Aug. 2023, 13:26 Liga 2
Robert Ilyes vrea victorie cu orice preț cu CSM Reșița: ”Întâlnim o echipă care suferă ca și noi.” Csuros știe cum echipa sa nu va avea probleme contra cărășenilor

FK Miercurea Ciuc a avut evoluții oscilante în acest început de sezon de Liga 2, la fel și rezultatele. Ba a pierdut la scor, ba a câștigat astfel, iar după primele trei etape contorizează o victorie și două eșecuri. În meciurile în care a primit gol nu a reușit să înscie, iar în cel în care a marcat a rămas cu poarta intactă.

Robert Ilyes și jucătorii săi speră ca în runda de la finalul acestei săptămâni să reușească să pună încă trei puncte în clasament. Va întâlni pe teren propriu nou-promovata CSM Reșița. Va fi al treilea joc acasă pentru ciucani în primele patru etape.

Robert Ilyes, înainte de partida cu CSM Reșița: ”Întâlnim o echipă care suferă ca și noi”

După eșecul de acasă cu Concordia Chiajna (scor 0-3), FK Miercurea Ciuc a reușit apoi în campionat să se impună cu 3-0, tot pe teren propriu, cu Progresul Spartac, echipă care fusese reintrodusă în Liga 2 cu câteva zile înainte, după retrogradarea Brașovului. În precedenta etapă a cedat în prima deplasare din acest campionat, 0-2 la Hunedoara cu nou-promovata Corvinul.

Robert Ilyes spune că jucătorii au înțeles ceea ce au greșit contra Corvinului și se speră ca în viitor să nu mai comită erori asemănătoare. La meciul cu CSM Reșița, programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal, nu concepe alt rezultat decât victoria, dorind să vadă din partea lui Kelemen și compania o mentalitate puternică, de învingători.

”Cred că, împreună cu echipa, am digerat cele întâmplate. Fiecare jucător știe cu ce a greșit și speră că a învățat din aceste greșeli. Nu avem timp de plâns, vine partida următoare, foarte importantă. Întâlnim o echipă care suferă ca și noi, care are de asemenea 3 puncte după trei etape. Pentru noi, obiectivul primordial este să câștigăm cu orice preț.

Fiecare adversar trebuie să fie luat în serios, deoarece fiecare joc este și se reflectă altfel. Spun că forța mentală a echipei noastre trebuie să se vadă la acest meci, trebuie să credem în jocul nostru și dacă vom putea pune în practică toate acestea, cele trei puncte vor rămâne în contul nostru”, a spus Ilyes înaintea jocului cu CSM Reșița.

Attila Csuros spune în ce situație ciucanii nu vor avea emoții cu cărășenii: ”Spiritul de echipă și unitate de grup vor fi cele mai importante”

Nou-promovata CSM Reșița a reușit runda trecută prima victorie în acest sezon, 2-1 acasă cu CSC Dumbrăvița, după ce a întors scorul. A fost primul joc după despărțirea de antrenorul cu care a promovat, Călin Cheregi, însă de pe margine a dat indicații jucătorul-antrenor secund Ștefan Bărboianu. În primale runde, Reșița a cedat cu 0-1 acasă cu Unirea Slobozia și cu 0-4 la Piatra Neamț, cu Ceahlăul.

Între timp, în Valea Domanului a fost numit antrenor Flavius Stoican, iar la Miercurea Ciuc acesta se va afla la debut. Cum echipa vine după un succes și are și un nou antrenor, pe Flavius Stoican, este de așteptat ca CSM Reșița să aibă un alt suflu în Harghita.

În schimb, la FK Miercurea Ciuc, jucătorii vor să șteargă impresia lăsată la Hunedoara cu un al doilea succes în acest sezon.

”Încercăm să uităm cât mai repede acel meci. Trebuie să-l percepem ca un duș rece. Din acest moment trebuie să ne concentrăm la partida de sâmbătă. Adversarul încearcă să joace, este o echipă nou-promovată. După părerea mea, spiritul de echipă și unitate de grup vor fi cele mai importante și dacă intră bine în meci atunci cred că nu vom avea probleme”, a spus mijlocașul Attila Csuros (foto, primul din stânga, pe rândul de sus), căpitanul ciucanilor în sezoanele anterioare, până la venirea lui David Kelemen.

  • Contra reșițenilor ar putea apărea în lot și noua achiziție Benjamin Babati, extremă maghiară.

FK Miercurea Ciuc și CSM Reșița, vecine de clasament în Liga 2. 2-0 la meciuri directe pentru ciucani

Înaintea debutului etapei a 4-a a Ligii 2, cu un meci restant din prima etapă (Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița), FK Miercurea Ciuc și CSM Reșița sunt vecine în clasament.

Harghitenii au 3 puncte, golaveraj 3-5 și se află pe locul 13, în timp ce cărășenii au tot 3 puncte, dar golaveraj 2-6, care îi situează pe poziția a 14-a. Tot trei puncte după trei etape au și Chindia, CS Mioveni, CFC Argeș, CSM Alexandria și Unirea Dej.

Meciul dintre FK Miercurea Ciuc și CSM Reșița este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în meciuri oficiale, ambele în Liga 2. Ambele, desfășutate la Miercurea Ciuc, au fost câștigate de ciucani. În noiembrie 2019 a fost 1-0, iar în februarie 2021 a fost 2-0.

https://www.youtube.com/watch?v=DxBR8FVPblw

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-prezentat-oficial-la-csm-resita-19281641

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-play-off-cupa-romaniei-19281593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-mai-facut-o-achizitie-benjamin-babati-19281411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-primeste-100-000-de-lei-de-la-aquacaras-19281642

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-jocurile-din-etapa-a-4-a-a-ligii-2-au-loc-de-la-ora-110019281290-19281290

Marius ANGHEL 25 Aug. 2023, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă