Ciucanii consideră, la unison, că au fost mai buni decât Dinamo și meritau promovarea! ”Adversarul de primă ligă a tras de timp, a trișat împotriva noastră, o formație din liga a doua”

Marius ANGHEL 28 May. 2024, 15:01 Liga 2

A fost și este dezamăgire mare la Miercurea Ciuc după ce echipa locală nu a reușit în manșa retur a barajului cu Dinamo să întoarcă scorul din tur și să promoveze în premieră în prima ligă a României.

După 0-2 la București, pe Arena Națională, în fața a circa 31.000 de spectatori, harghitenii au încheiat la egalitate, scor 0-0, partida de la Miercurea Ciuc, cu circa 4.000 de oameni prezenți în tribune, astfel au rămas în Liga 2, în timp ce Dinamo a evitat retrogradarea.

La conferința de după joc, din partea clubului ciucan au vorbit antrenor Robert Ilyeș și jucătorii Attila Csuros, Gabor Makrai și Benjamin Babati. Cu toții au spus că FK Miercurea Ciuc a fost mai bună decât Dinamo și ar fi meritat să urce în SuperLigă.

Robert Ilyeș, după barajul pierdut cu Dinamo: ”Am arătat în cele două partide am fi meritat să promovăm”

Ca la flash-interviu, Robert Ilyeș a început prin a spune că această dublă manșă a fost câștigată de Dinamo datorită suporterilor, a presiunii puse de aceștia în manșa tur, când bucureștenii s-au impus cu 2-0.

Per total, influențat de modul în care s-a desfășurat meciul retur, în care Dinamo a preferat să nu se obosească în afară de a proteja avantajul luat în tur, Ilyeș s-a ”aruncat” să spună că FK Miercurea Ciuc merita să promoveze.

Totodată, antrenorul ciucanilor este convins că dacă echipa sa ar juca la un nivel mai înalt dacă de fiecare dată ar avea în tribune publicul de care a beneficial la meciul retur cu Dinamo.

”A rămas acea înfrângere cu 2-0, care pot să spun că este 90 la sută rezultatul suporterilor de la București. Cred că pe baza a ceea ce am arătat în cele două partide am fi meritat să promovăm. Presiunea de la București i-a ajutat foarte mult pe cei de la Dinamo în marcarea celor două goluri. Sunt bucuros pentru că și la noi au venit suporterii în umăr mare, ne-au încurajat până în ultimul minut. Dacă am fi susținuți permanent de publicul din această seară, sunt sigur că am putea juca la un nivel mai înalt”, a spus Ilyeș.

Ciucanii, loviți și de ghinion: ”Tactica pregătită o săptămână întreagă s-a dus pe apa sâmbetei într-o jumătate de oră”

FK Miercurea Ciuc a avut cel puțin două ocazii mari de a înscrie la București, însă nu le-a fructificat. Acasă a avut și mai multe, însă jucătorii lui Ilyeș s-au întrecut în ratări, din cauza impreciziei lor. Mai degrabă, fotbaliștii echipei harghitene s-au eliminat singuri din acest baraj, cu situațiile irosite mult prea ușor.

În afară de asta, ciucanii au avut și ghinion în manșa retur. L-au pierdut după nici jumătate de oră pe Soufiane Jebari, cel mai tehnic jucător al lor, iar accidentat a ieșit și Szilard Vereș, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lot, tot de la mijlocul terenului, după 40 de minute.

”Pot să spun că am pierdut doi jucători cheie și tactica pregătită o săptămână întreagă s-a dus pe apa sâmbetei într-o jumătate de oră. Nu pot să afirm că rezervele nu ar fi intrat bine, nici vorbă, dar este un handicap dacă exersezi ceva timp de o săptămână, iar la meci nu poți să valorifici. Așa că am fost și din acest punct de vedere un pic dezavantajați, dar, făcând abstracție, i-am felicitat în vestiar pe băieți pentru prestație și pentru ceea ce au arătat publicului, deoarece pot spune că în seara aceasta am fost mândru de echipa mea”, a mai spus antrenorul echipei din Miercurea Ciuc.

Gabor Makrai: ”Este edificator faptul că adversarul de primă ligă a tras de timp, a trișat 10-15 minute din meci împotriva noastră, o formație din liga a doua”

Față de jocul tur, Robert Ilyeș a efectuat o singură modificare în primul 11 al meciului cu Dinamo. În locul golgheterului Richard Jelena a juca cu vârf împins Gabor Makrai.

Makrai a fost integralist, parte a unui atac supraaglomerat în ultimele minute ale jocului, în disperarea de a marca cel puțin un gol care să le dea speranță. Maghiarul a irosit cea mai mare situație a sa de gol abia în minutul 70, când, mai mult dintr-o nimereală, a profitat de o respingere ratată a lui Homawoo, mingea la lovit în piept în fața careului mic, a ricoșat spre poartă, dar Golubovic a respins în lateral.

”Suntem deosebit de dezamăgiți. Nu ne-am atins obiectivul principal, în pofida faptului că am muncit tot anul. Dar este edificator faptul că adversarul de primă ligă a tras de timp, a trișat 10-15 minute din meci împotriva noastră, o formație din liga a doua. Cred că acest lucru denotă forța echipei noastre. Atmosferat a fost superbă, a fost o plăcere să joci. Ne pare extrem de rău că nu am reușit să promovăm. Le mulțumim suporterilor pentru atmosferat de fotbal adevărat. Sperăm că la anul vom reuși să promovăm”, a spus Gabor Makrai, care a demonstrat în toate cele 29 de meciuri jucate în acest sezon de Liga 2, maximum posibil, că nu prea-l iubește golul, deși este atacant. A punctat doar de 3 ori în tricoul ciucanilor.

Benjamin Babati: ”Cei de la Dinamo nici nu știau ce culoare are echipamentul lui Szili! Am fost superiori”

În aceeași notă a vorbit și extrema Benjamin Babati. Maghiarul care a fost unul dintre cei mai activi jucători ai lui Ilyeș în această dublă manșă a spus că diferență de valoare dintre cele două echipe nu s-a văzut, însă acesta a cântărit mai mult uitându-se doar la jocul retur. A uitat, probabil, că în manșa tur, cel puțin în prima repriză, echipa sa aproape că nu a ieșit din propria jumătate pe Arena Națională, iar diferența de scor de atunci putea fi lejer mult mai mare în favoarea dinamoviștilor.

”Pot spune că a fost o astfel de zi, din păcate (n.r. – în care el să aibă mai multe situații și să nu reușească să înscrie). Dar, așa cum a spus și Maki (n.r. – Gabor Makrai), faptul că au tras de timp, că în acest meci am făcut să dispară lejer diferența de ligă, dar, mai mult, pot să afirm că pe parcursul întregii partide am fost superiori, căci nu-mi amintesc de vreo situație în care Szili (n.r. – portarul Szilard Gyenge) ar fi avut vreo intervenție majoră, sau, formulând un pic mai savuros, nici nu știau ce culoare are echipamentul lui Szili. O mică antologie, dar, din păcate, am avut o zi în care nu ne-a intrat nimic”, a transmis Benjamin Babati.

Babati a avut două mari șanse de a marca în retur în minutele 45+4 și 47, însă nu a făcut-o, cum nici în sezonul de Liga 2 nu s-a lipit de gol. În 18 jocuri a punctat doar o dată!

Attila Csuros: ”Pe teren am fost echipa mai bună. Ne-a lipsit doar golul”

Fundașul Attila Csuros a fost cel mai afectat de neîndeplinirea obiectivului. Fața sa transmitea supărarea pe care o trăia. Ciucanul a considerat, la rândul său, că echipa sa a fost mai bună, însă a rămas în Liga 2 fiindcă i-a lipsit golul.

Concluzia lui Csuros a fost că barajul cu Dinamo a fost o experiență ”foarte foarte bună”.

”Acum, după meci, sunt foarte trist. Cred că, pe teren, am fost echipa mai bună. Ne-a lipsit doar golul și astfel a rămas 0-0. Mergem mai departe, vom discuta ce va fi în viitor. Eu aș mulțumi spectatorilor că au venit la meci în număr atât de mare. Din această perspectivă, acest meci a fost fantastic. O experiență foarte foarte bună”, a vorbit și Attila Csuros, utilizat de Ilyeș în 20 de meciuri din cele 29 în acest sezon de Liga 2.

FK Miercurea Ciuc, în returul cu Dinamo: Gyenge – J. Nagy (Jelena 78′), Kelemen (cpt.), Csuros, Apro – Vereș (B. Pinter 43′), Szondi (Gheralia 78′) – Babati, Jebari (Anderson Ceara 29′), Gal-Andrezly – Makrai. Rezerve neutilizate: Karacsony – Gergely, Vita, Bloj, Ronai.

FK Miercurea Ciuc a jucat baraj pentru promovarea în prima ligă, dar nu a egalat cea mai bună poziție finală avută în Liga 2

Echipa harghiteană, promovată în premieră în Liga 2 în 2019, va juca în același campionat pentru al șaselea sezon la rând.

În această primăvară a fost aproape de o promovare istorică în prima ligă, ținând cont de contextul în care a ajuns să joace barajul cu Dinamo, chiar dacă a terminat pe locul 6 în play-off, o poziție care, în mod normal, nu asigură o accedere în acestă dublă manșă contra unei formații care încearcă să evite retrogradarea din SuperLigă. Au fost două echipe fără drept de promovare în fața sa, Corvinul și CSC Șelimbăr.

Totuși, FK Miercurea Ciuc s-a situat cel mai sus în campionatul Ligii 2 în ediția 2020-2021, când a jucat pentru prima dată în play-off și a terminat pe locul 5, peste ASU Politehnica Timișoara.

Declarațiile făcute de Robert Ilyeș, Gabor Makrai, Benjamin Babati și Attila Csuros după FK Miercurea Ciuc – Dinamo 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=Pd3UnUsZbL0

Video și foto: FK Miercurea Ciuc
Galerie foto: Mihai Pop (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 28 May. 2024, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă