FK Miercurea Ciuc, hotărâtă să dea lovitura și să învingă Dinamo pe Arena Națională. Attila Csuros: ”Dacă am câștiga, ar fi o lovitură uriașă.” Ce au spus Szilard Gyenge și Szilard Veres

Andrei PASCU 18 May. 2024, 13:04 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, hotărâtă să dea lovitura și să învingă Dinamo pe Arena Națională. Attila Csuros: ”Dacă am câștiga, ar fi o lovitură uriașă.” Ce au spus Szilard Gyenge și Szilard Veres

FK Miercurea Ciuc este în fața unei performanțe majore în istoria ei! Se află la două meciuri distanță de accederea în SuperLigă, urmând să dispute barajul de menținere-promovare, cu Dinamo. Luni va avea loc turul dublei, pe Arena Națională, de la ora 20:00. Meciul va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Așadar, returul partidei contra ”câinilor roșii” va avea loc pe terenul propriu. Aceeași situația e și în cazul formației CS Mioveni, care va juca acasă returul dublei cu FC Botoșani, după ce partida din Moldova a fost pierdută la limită, scor 0-1.

FK Miercurea Ciuc merge cu încredere la turul barajului pentru SuperLigă cu Dinamo

Trei dintre jucătorii de bază ai echipei lui Robert Ilyeș, Attila Csuros, Szilard Gyenge și Szilard Veres, au declarat că este o mândrie pentru fotbalul din Miercurea Ciuc că a ajuns până în acest punct și că va întâlni, în plus, o formație de calibrul lui Dinamo.

Cu toate acestea, ei nu vor să se oprească doar aici și să reușească surpriza, chiar dacă au recunoscut că va fi o presiune uriașă pe ei ținând cont că pe stadionul din București vor fi peste 30.000 de suporteri în tribune. Dinamo anunța, miercuri, 15 mai, că în primele 24 de ore de la punerea în vânzare a tichetelor s-au dat 14.500.

Reacțiile lui Attila Csuros, Szilard Gyenge și Szilard Veres, înainte de Dinamo – FK Miercurea Ciuc

Csuros a făcut trimitere și la un joc din trecut contra lui Dinamo, din optimile Cupei României, din 2018, când clubul din Liga 2 a bifat prima calificare în optimi, trecând de ”câini” la loviturile de departajare.

Attila Csuros: ”Putem să ne gândim la victoria din Cupa României, dar acel meci a avut loc acum mult timp, acum va fi un meci complet diferit, lotul nostru este diferit, al lor este diferit și va fi un meci mai dur.

Cunoaștem suporterii dinamoviști. Dinamo are al doilea cel mai mare contingent de suporteri din țară. Sper să fim bine mental și să reușim să depășim această presiune. Dacă am câștiga, ar fi o lovitură uriașă. Dacă am învinge, ar fi avantajul nostru în manșa secundă, pe terenul nostru”.

Szilard Gyenge: ”Joc împotriva lui Dinamo emană o atmosferă care se simte, în acest moment, accentuată. Faptul că s-au vândut multe bilete, multe mii de bilete este ca o presiune în sine, dar vrem să profităm de șansele noastre și să facem un meci bun la București”.

Szilard Veres: ”Terenul propriu este important, iar în acest meci este și mai important. Trebuie să le blocăm benzile de atac, știm că au doi mijlocași ofensivi foarte buni, trebuie neutralizați. Trebuie să avem o atitudine pozitivă și ar trebui să fie ca o bucurie pentru noi că putem juca pe Arena Națională. Trebuie să dăm totul pentru a obține un rezultat bun”.

Au declarat jucătorii de la Miercurea Ciuc, potrivit Szekely Sport.

FK Miercurea Ciuc va avea și ea susținere pe Arena Națională

Și FK Miercurea Ciuc va avea parte de susținerea câtorva sute de fani pe Arena Națională. Conducerea clubului antrenat de Robert Ilyeș a hotărât să pună la dispoziția fanilor un autocar, iar costurile vor fi suportate în totalitate de FK Miercurea Ciuc.

Ilyeș a urmărit jocurile ”câinilor” din SuperLiga României și a afirmat că sunt o echipă bună, solidă, cu jucători experimentați și valoroși, chiar dacă abia s-au salvat de la retrogradarea directă și nu au reușit să evite barajul.

”Avem cel mai greu adversar, am văzut meciurile lui Dinamo, echipa de la București este formată din fotbaliști buni și cu experiență. Unul dintre cele mai populare cluburi din România, campioană de 18 ori, dar în același timp este o mare mândrie și onoare pentru fotbalul din Miercurea Ciuc, care aniversează 120 de ani, că a ajuns în acest punct.

Am făcut istorie pentru fotbalul de la Miercurea Ciuc ajungând în acest punct și vrem să dăm o mai mare importanți acestui moment cu un alt rezultat bun”, spunea Robert Ilyeș după ce echipa din Liga 2 a aflat că va întâlni Dinamo în baraj.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 18 May. 2024, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă