FK Miercurea Ciuc și-a mai spălat din păcatele meciului de debut în noul sezon de Liga 2 contra Progresului Spartac. Robert Ilyes: ”Puteam să fi înscris mai multe goluri”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2023, 15:24 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a început noul sezon de Liga 2 cu două jocuri pe teren propriu. Pe primul l-a pierdut într-un mod surprinzător, cu scorul de 0-3, în fața Concordiei Chiajna, iar pe al doilea l-a câștigat la aceeași diferență de scor, 3-0, cu Progresul Spartac.

Dacă trupa din Chiajna este una dintre contracandidatele la promovare, cea din București nu a știut până în săptămâna jocului că va continua în Liga 2, are un lot slab valoric și la meci s-a prezentat numai cu cinci jucători de rezervă în loc de nouă!

Robert Ilyes, după victoria cu Progresul Spartac: ”Pot să spun că nu a fost un meci ușor”

Victoria în fața Progresului Spartac a mai atenuat din începutul slab de sezon, în urma acelei înfrângeri cu Concordia. Antrenorul Robert Ilyes a apreciat modul în care au evoluat jucătorii trupei bucureștene, însă a spus și faptul că echipa sa ar fi putut să câștige la o diferență și mai mare. Are și ceva nemulțumiri legate de faptul că elevii săi s-au retras la un moment dat.

  • A fost 2-0 la pauză pentru ciucani, după reușitele lui Szilard Veres (13) și Peter Gal-Andrezly (18), iar în partea secundă a meciului desfășurat pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, sâmbătă, în etapa a 2-a a Ligii 2, a înscris și noua achiziție Gabor Makrai (60), cel care a avut o mare situație de gol și în minutul 6, când ar fi putut să deschidă scorul după ce l-a driblat inclusiv pe portar, numai că fundașul Leafu, și el fentat, s-a repliat și a respins aproape de pe linie.

”În primul rând mă bucur pentru cele trei puncte păstrate acasă. Pot să spun că nu a fost un meci ușor. Ne-am pregătit din toate punctele de vedere, știam că au un lot destul de tânăr, dar dacă privim realist lucrurile, vedem că deși tineri, sunt jucători cu calități foarte bune. Au pasat mult, îndeosebi la limita treimii de mijloc, profitând de faptul că ne-am retras un pic cam timid, cedându-le inițiativa. Făcând abstrație, am avut ocaziile noastre, astfel că puteam să fi înscris mai multe goluri în această partidă”, a spus Ilyes la finalul partidei cu Progresul Spartac.

Ciucanii au schimbat portarul. Matyas Becze a debutat la FK Miercurea Ciuc

Spre deosebire de jocul pierdut cu Concordia, în care în poartă a fost utilizat titularul cel puțin din ultimele două sezoane, Szilard Gyenge (22 de ani), care în această vară a fost aproape de un transfer în Ungaria, la Kisvarda, cu Progresul Spartac a fost folosit între buturi Matyas Becze Mathe (18 ani), aflat la debut la prima echipă și în Liga 2.

Ilyes a fost întrebat despre această schimbare din poartă. ”Cred că fiecăruia trebuie să i se ofere șansa. Mă bucur că Matyi a debutat în eșalonul secund în aceste condiții. Cred că s-a achitat bine de sarcină. Cu excepția unei singure greșeli, dar acest lucru se mai întâmplă și la portarii cu experiență. Mă bucur și pentru el”, a spus antrenorul echipei din Miercurea Ciuc despre utilizarea și evoluția lui Becze.

FK Miercurea Ciuc în meciul cu Progresul Spartac: M. Becze – J. Nagy, Gergely, Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly (Vita 72′), Veres, B. Pinter (Szondi 77′), Jebari (Jelena 64′), L. Kovacs (Csuros 77′), Makrai (Magyari 64′). Rezerve neutilizate: Gyenge – Csiszer, Ronai, Balogh.

Meciul din Cupa României cu AFC Odorheiu Secuiesc, tratat cu jucătorii care au evoluat mai puțin în campionat

Pentru harghiteni urmează acum jocul din Turul 3 al Cupei României, cu AFC Odorheiu Secuiesc, programat miercuri, de la ora 17:30, în deplasare. Apoi, în campionat, în etapa a 3-a, ciucanii vor evolua în deplasare la Corvinul Hunedoara, sâmbătă, de la ora 12:00, în fața unei nou-promovate care are patru puncte acumulate în primele două jocuri.

Robert Ilyes a spus că va folosit în partida din Cupă jucătorii care au evoluat mai puțin în primele două partide din Liga 2, mai ales că între cele două meciuri din această săptămână sunt puține zile.

”Este un pic deranjant, pentru că după meciul de Cupă avem o deplasare de 5-6 ore la Hunedoara. Nu ne va fi ușor, de aceea în Cupă vom trimite pe teren mai ales jucătorii care în acest început de campionat au acumulat mai puține minute de joc și voi încerca să odihnesc o parte a lotului pentru partida de sâmbătă”, a spus Ilyes.

  • În Turul 1 al Cupei României, AFC Odorheiu Secuiesc a câștigat la ”masa verde”, cu 3-0, partida cu SR Brașov, fără să joace, iar în Turul 2 a trecut cu 2-0 de FC Brașov, profitând de retrogradarea acesteia din Liga 2 și de faptul că a rămas doar cu juniori la dispoziție.

Botond Bergely: ”Putem mai mult”

Despre jocul cu Progresul Spartac a vorbit și fundașul Botond Bergely (20 de ani), revenit în această vară la club după ce în ultimul sezon a fost sub contract cu Zalaegerszeg (Ungaria) și a evoluat la Nafta Lendava (Slovenia).

”Ne-am pregătit intens pentru astăzi, deoarece am pierdut săptămâna trecută și am vrut să arătăm că nu acela este potențialul nostru, că putem mai mult și cred că am reușit să arătăm asta”, a spus Botond Gergely, care, întrebat despre jocul cu Corvinul, a spus și că toată atenția îi este mai întâi direcționată mai întâi pentru partida din Cupa României: ”Ne îndreptăm atenția către meciul din Cupă și după aceea urmează pregătirea jocului de la Hunedoara.”

Gergely a fost integralist atât în jocul cu Concordia Chiajna, cât și în cel cu Progresul Spartac.

  • După primele două etape trecute din noul sezon al Ligii 2, în care mai sunt de disputat două jocuri, FK Miercurea Ciuc are 3 puncte acumulate, golaveraj 3-3 și ocupă, momentan, locul 8. Tot trei puncte au și Ceahlăul, Concordia, Alexandria și Unirea Dej.

Rezumatul meciului FK Miercurea Ciuc – Progresul Spartac 3-0 și declarațiile date de Robert Ilyes și Botond Gergely:

https://www.youtube.com/watch?v=QKwZev_OYQg

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

Marius ANGHEL 14 Aug. 2023, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă