Ripensia a mai semnat cu un jucător, unul care până acum nu a mai evoluat în Liga 2

Anda DELIU 21 Feb. 2023, 19:16 Liga 3
Ripensia a mai semnat cu un jucător, unul care până acum nu a mai evoluat în Liga 2

S-a terminat perioada oficială de transferuri din această iarnă, dar cluburile de fotbal din Liga 2 continuă să aconteze jucători liberi de contract. Este și cazul Ripensiei, care a parafat aducerea lui Paul Nistor, un alt jucător care vine din Liga 3.

Paul Nistor, declarat liber de Minerul Ocna Dej, a semnat cu Ripensia

Nistor are 21 de ani în prezent și poate juca pe posturile de mijlocaș central și lateral. El s-a format la juniorii de la CFR Cluj. Originar din inima Ardealului, a ajuns în vara lui 2021 la Minaur Baia Mare. Acolo nu a prins mulți ”purici”, deoarece a plecat în octombrie. În ianuarie 2022 a semnat cu SC Oțelul Galați, cu care a reușit să promoveze din Liga 3 în Liga 2. Nu a rămas însă la formația moldavă, ci a ajuns al Minerul Ocna Dej, în Liga 3. Iarna aceasta s-a despărțit și de ardeleni. De altfel, săptămâna aceasta a fost declarat liber de contract de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF, astfel că a putut semna cu Ripensia.

A făcut-o doar până în vara aceasta, semn că nu ar fi tentat să joace din nou în Liga 3, dacă se va retrograda.

”Bun venit, Paul! Mult succes sub culorile echipei noastre!”, a transmis Ripensia.

  • Paul Nistor nu a jucat niciodată în cariera sa la nivelul Ligii 2.

Ripensia, campanie modestă de transferuri

Teoretic, Ripensia mai caută jucători pentru a completa lotul, deși este deja foarte târziu, sâmbătă urmând să joace primul meci oficial din 2023, unul dintre cele trei rămase din sezonul regular.

Campania de transferuri de iarna aceasta a fost una foarte ”subțire”. Au plecat zece și au venit cinci jucători. Primul adus a fost Caius Lungu, iar Dumitru Mihu declara că ar mai dori jucători cu experiență. Nu a fost însă cazul, deoarece nu a mai venit nimeni de acest profil. Au mai semnat cu echipa jucători tineri precum Vlad Moraru, din Liga 3, sau Octavian Cracea, care nu a prins echipa la Iași. De asemenea, deoarece nu avea nicio șansă să apere la CFR Cluj, Ionuț Rus a venit din nou ca împrumut. A mai dost adus și Patrick Andreaș, de la juniorii clubului UTA.

Reamintim lunga listă de plecări din această iarnă. Au părăsit echipa care joacă acasă pe arena Electrica Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene, Alexandru Mogoș, Samuel Zimța, Harald Fridrich, Alexandru Piftor, Cristian Gavra și Ianis Mihart. Cu excepția ultimului sunt nume grele, astfel că salvarea de la retrogradare pare un deziderat greu de îndeplinit.

Ripensia mai are un singur jucător străin în lot, dar e aproape ca și cum nu l-ar mai avea. Nenad Lalic a fost accidentat și abia acum a început recuperarea, astfel că șansele lui să mai joace la echipă sunt minime.

  • Ripensia ocupă locul 15 în Liga 2 după 16 etape, cu 16 puncte, iar în primul meci oficial din 2023 urmează să întâlnească Unirea Dej, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu.

Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU 21 Feb. 2023, 19:16 Liga 3
Pe aceeași temă