Doi foști jucători de la FC Hermannstadt, la reunirea Șelimbărului: Ousmane Viera și Lucian Buzan! Eugen Beza vorbește despre planurile echipei sibiene în perioada de pregătire și partea a doua a Ligii 2

Ovidiu BOICA 11 Jan. 2022, 16:21 Liga 2

Antrenorul Eugen Beza a condus, luni, primul antrenament din noul an al nou-promovatei CS Comunal Șelimbăr. Singurele noutăți au fost Ousmane Viera, internaționalul ivorian de 35 de ani, și Lucian Buzan, care tocmai s-a despărțit de FC Hermannstadt. De la reunire a lipsit Blaise Yameogo, care se va prezenta la antrenamente de miercuri.

Ousmane Viera și Lucian Buzan, noutățile Șelimbărului

Ousmane Viera și Lucian Buzan sunt deocamdată singurele noutăți de la CS Comunal Șelimbăr. Cei doi încă nu au semnat cu gruparea sibiană, dar în proporție de 99 la sută o vor face în această săptămână. Amândoi au fost prezenți, luni, la primul antrenament din acest an.

Atât Viera, cât și Buzan au evoluat ultima dată pentru FC Hermannstadt și completează ”legiunea” jucătorilor de la CSC care au jucat în trecut pentru gruparea de pe ”Municipalul” din Sibiu, care îi mai include pe Daniel Tătar, Radu Crișan, Radu Criștiu, George Monea, Alexandru Vodă, Alexandru Curtean, Robert Boboc și Adrian Cîrstean.

Ousmane Viera s-a despărțit în vară de FC Hermannstadt, în momentul retrogradării din Liga 1 a ”alb-roșilor” și de atunci n-a mai jucat nicăieri, în vreme ce Lucian Buzan a plecat de la echipa sibiană în această iarnă.

”Ne așteaptă o perioadă lungă până începe campionatul. Din păcate, vremea nu ne ajută să începem campionatul mai rapid. Așteptările mele sunt aceleași pe care le-am avut în vară, când am venit aici, să creșem în continuare. Suntem la jumătatea drumului pentru ciclul pe care ni l-am propus până în vară și asta vom încerca, cei din staff, să implementăm ideile noastre referitoare la seriozitate, la muncă și la performanță. (n.a. – de la 2022) Îmi doresc să fim respectați, ca și echipă, cum suntem în momentul de față. Am avut un început dificil de campionat, dar ne-am reglat pe parcurs. Vreau să lucrăm mult mai mult la unitatea de grup pentru că foarte mult s-a făcut diferența acolo și să perfecționăm ideile tactice după care ne-am ghidat în acest campionat”, a declarat antrenorul principal al echipei din Șelimbăr, Eugen Beza.

Tehnicianul, care în ultima parte a sezonului precedent s-a aflat din postura de ”principal” la FC Hermannstadt, susține că a avut multe de învățat din acea perioadă: ”2021 a fost un an cu foarte multe experiențe, pozitive și negative, un an în care m-am maturizat foarte mult ca persoană, sper că, ușor-ușor, și ca antrenor, un an în care am avut foarte multe de învățat la nivel uman și cred că toată experiența negativă pe care am trăit-o pe final la FC Hermannstadt mă pot folosi acum de ea, la Șelimbăr.”

Lucian Buzan (foto, în dreapta, cu numărul 10) s-a despărțit de FC Hermannstadt și va continua cu CS Comunal Șelimbăr.

Eugen Beza vrea transferuri în toate compartimentele

Eugen Beza a vorbit și despre campania de achiziții din această iarnă. Antrenorul formației din Șelimbăr spune că nu își dorește multe transferuri și pune accentul mai mult pe omogenizare, anunțând totuși că vor fi ”niște transferuri interesante”.

”În general suntem bine, cred că trebuie câte o îmbunătățire pe fiecare linie, de asta am reziliat contractul cu Messie (n.a. – Biatoumoussoka). În fiecare linie cred că este loc de mai bine. Nu vreau să aducem foarte mulți jucători pentru că sunt adeptul antrenorului care se bazează foarte mult pe grup și cred că la nivelul Ligii 2 grupul face diferența, așa că nu vor fi multe transferuri, dar o să vedeți, zilele următoare, că vor fi niște transferuri, zic eu, interesante”, a adăugat Beza.

Cantonament în Antalya pentru CS Comunal Șelimbăr

CS Comunal Șelimbăr a optat pentru un stagiu de pregătire peste hotare, cum puține echipe din Liga 2 își permit. Sibienii vor merge în Antalya, iar până atunci se vor pregăti pe baza sportivă de la Bungar, un sat care aparține comunei Șelimbăr. ”Mai păcălim iarna două săptămâni”, spune Beza.

”Pe noi, ca și staff, ne bucură foarte mult (n.a. – stagiul de pregătire din Antalya), pentru că vom avea condiții foarte bune. În vară, am fost la fel, în Turcia, am realizat că ne ajută foarte mult un astfel de stagiu. Mai păcălim și iarna două săptămâni. Așteptăm cu nerăbdare, dar până atunci avem treabă pe plan local și ne bucurăm că vremea ne permite să ne antrenăm la Bungard, pe iarbă. Le mulțumim celor de la Interstar pe această cale, pentru că ne pun la dispoziție terenul în condiții foarte bune”, a mai spus Beza.

Primul amical, cu ”FC U” Craiova

Eugen Beza a vorbit și despre meciurile de verificare de dinaintea cantonamentului din Antalya. Primul test va fi în deplasare cu ”FC U” Craiova, vinerea aceasta, de la ora 14:30. Apoi urmează amicalele cu FC Hermannstadt și două echipe din eșalonul inferior.

Beza a explicat alegerile făcute pentru testele din această iarnă: ”Vineri jucăm cu FC U Craiova. Va fi un duel interesant, chiar dacă noi venim după o pauză foarte mare. Nu ne interesează aspectul scorului, mergem acolo să ne readucem aminte ceea ce am învățat și am lucrat în anul ce-a trecut și cred că va fi interesan pentru noi, pentru că vom juca cu un adversar de Liga 1 și va fi motivant. După care, vom avea o serie de meciuri cu Deva, cu FC Hermannstadt și cu Ungheni. Nouă ne vor prinde foarte bine în primul rând meciurile cu echipele din Liga 3 pentru că în astfel de meciuri încerci să poți avea mai multe obiective pe faza de atac, iar cu FC Hermannstadt, un adversar bun, cu care ne-am tot întâlnit, va fi un test util pentru ambele echipe, după care vom pleca în Antalya.”

Daniel Tătar: ”Sperăm să câștigăm și în deplasare”

CS Comunal Șelimbăr nu a obținut, în primele 16 etape, niciun succes pe terenul altei echipe, dar Daniel Tătar speră ca măcar în ultimele două deplasări din sezonul regular ”cavalerii roșii” să câștige.

”Mă bucur că am revenit la antrenamente pentru că a fost o vacanță lungă, binemeritată de ne noi. Cred că am făcut o primă parte a sezonului destul de bună, se putea mult mai bine, dar suntem mulțumiți cu acest parcurs. Pentru noul an, ne-am propus să continuăm această formă bună pe care am avut-o. Avem nevoie să câștigăm meciuri și-n deplasare, acesta este scopul nostru, pentru că mai avem 3 meciuri, dintre care două sunt în deplasare și avem nevoie de cât mai multe puncte, pentru că fiecare punct contează în clasament, pentru a intra în play-off sau play-out, dar cu un număr cât mai mare de puncte”, a afirmat Tătar.

Daniel Tătar a fost unul dintre cei mai în formă jucători ai Șelimbărului în actualul sezon, fiind totodată golgeterul echipei, cu patru reușite. Fundașul stânga spune că își dorește ca și colegii săi din ofensivă și de la mijlocul terenului să fie la fel de prolifici.

”Îmi doresc foarte mult să fiu în continuare sănătos, să mă pot pregăti zi de zi și mă bucur că am avut un parcurs bun, pentru că am ajutat echipa în meciuri și asta e cel mai important. Îmi doresc să fie atacanții și mijlocașii în topuri pentru că ei ne aduc puncte mai multe decât o facem noi, fundașii, chiar dacă datoria noastră este să nu primim gol”, a adăugat Tătar.

Căpitanul echipei sibiene a vorbit și despre relația pe care o are atât cu antrenorul Eugen Beza, cât și cu cei din conducerea clubului: ”Sunt prieten de mult timp cu Eugen, am fost și colegi, am lucrat mult timp împreună, ne cunoaștem foarte bine unul pe celălalt. La fel, sunt prieten și cu cei din conducere și mă simt foarte bine, mă simt apreciat și cred că asta e cel mai important, atunci când ne respectăm unul pe celălalt, fiecare din postura în care este.”

Ce-și dorește Adrian Cîrstean pentru 2022: ”Mai multe goluri!”

Vârful de atac Adrian Cîrstean așteaptă reluarea campionatului și speră să marcheze mai mult, iar CS Comunal Șelimbăr să câștige mai multe puncte: ”Așteptăm cu nerăbdare să reînceapă campionatul și sperăm să câștigăm toate cele 3 meciuri care ne-au mai rămas și să intrăm în play-off”, a spus Cârstean.

”Mai multe victorii și mai multe goluri, bineînțeles”, a răspuns atacantul în momentul în care a fost întrebat ce își dorește de la noul an.

Lotul prezent la reunirea echipei CS Comunal Șelimbăr:

portari: Cosmin Vâtcă, Rareș Gal;
fundași: Radu Criștiu, Radu Crișan, Daniel Tătar, Ciprian Natea, Bogdan Vișa, George Monea, Alexandru Vodă, Ousmane Viera;
mijlocași: Alexandru Curtean, Nicolas Antone, Ion Cărăruș, Robert Boboc, Alexandru Badea, Alexandru Luca, Alexandru Ciocâlteu, Lucian Buzan;
atacanți: Adrian Cârstean, Toni Suciu, Ruben Vecerdea.

A lipsit Blaise Yameogo.

Echipa s-a despărțit de atacantul Massimo Goh N’cede, fundașul central Messie Biatoumoussoka și mijlocașii Alexandru Neacșa și Andrei Roșu.

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cornel-stanila-despre-evolutia-selimbarului-la-prima-sa-participare-in-liga-2-ne-asteptam-sa-fim-in-top-10-dar-speram-sa-prindem-unul-din-primele-6-locuri-la-finalul-anului-19216004

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-s-a-despartit-de-patru-jucatori-trei-dintre-ei-fiind-din-lotul-cu-care-s-a-retrogradat-din-liga-1-renuntarea-la-andrei-sintean-cea-mai-surprinzatoare-19215143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-de-interpretul-de-muzica-hip-hop-din-lot-19214311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-neacsa-biatoumoussoka-si-goh-cum-si-a-luat-adio-clubul-sibian-de-la-ei-19214093

Ovidiu BOICA 11 Jan. 2022, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă