FC Hermannstadt a învins la limită Unirea Dej într-un amical disputat la Florești. Concluziile trase de Marius Măldărășanu și Dragoș Militaru și primele declarații ale lui Gabriel Șerban în tricoul sibienilor

Marius ANGHEL 23 Jan. 2022, 12:11 Liga 2

FC Hermannstadt și Unirea Dej, ocupantele locurilor 2, respectiv 10 în Liga 2 după 16 etape, cu o diferență de 13 puncte între ele, s-au întâlnit sâmbătă după amiază la Florești, în județul Cluj, pentru un amical, primul pentru ambele echipe în această perioadă de pregătire de iarnă pe care au început-o de două săptămâni.

Sibienii s-au impus la limită, cu scorul de 1-0, după ce au marcat prin mijlocașul Silviu Balaure în minutul 29.

Măldărășanu a utilizat toate cinci noutățile, Militaru nu i-a folosit chiar pe cei doi jucători noi din lot

Dintre noutăți, Marius Măldărășanu l-a utilizat în primul 11 doar pe atacantul Daniel Paraschiv, iar în partea sezundă au debutat și Ionuț Biceanu, Gabriel Șerban, Andrei Blejdea și Ioan Hora, celelalte achiziții perfectate în această iarnă, în timp de Dragoș Militaru încă așteaptă întăriri. Dintre cei 21 de jucători pe care i-a avut la dispoziție pentru acest test, antrenorul Unirii nu a folosit chiar cele două noutăți, Andrei Săvan, promovat de la juniorii clubului, și Tudor Lucaci, aflat în probe, după cum a informat clubul clujean pe pagina sa de Facebook.

FC Hermannstadt: I. Pop – Pantea, Bejan, Issah, Opruț – Mino Sota, P. Petrescu (cpt.) – Balaure, I. Năstăsie, Bucuroiu – D. Paraschiv
Au mai evoluat: Muțiu – Antoche, I. Stoica, Tomșa, Alhassan, Biceanu, Gab. Șerban, Blejdea, Gândilă și Hora.
Antrenor: Marius Măldărășanu

Unirea Dej: Răilean – Chira, Kereki, Burdeț, I. Rus – Al. Militaru, Cătinean (cpt.), Ad. Pop – Mir. Manole, Fl. Blaj, Cocian
Au mai evoluat: R. Papp, Cl. Chindriș – D. Pop, Peter, Ed. Meszaroș, P. Popescu, Frăsineanu și Vl. Bogdan
Antrenor: Dragoș Militaru

Marius Măldărășanu, despre victoria din amicalul cu Unirea Dej: ”Un antrenament foarte bun. Băieții au avut chef de fotbal”

După partida desfășurată la Florești, Marius Măldărășanu a spus că jocul cu Unirea Dej a fost unul reușit.

”Până la urmă asta ne dorim, ca băieții să se antreneze bine. Indiferent că este, totuși, un joc amical, ne interesează să iasă un antrenament reușit. Știți foarte bine că nu pun accent pe rezultate. Avem două săptămâni pline, este o perioadă foarte dificilă, o perioadă care nu place niciunui fotbalist, dar asta este situația, încheiată cu acest antrenament foarte bun. În ciuda vremii, băieții au avut chef de fotbal și a ieșit, pe lângă antrenament, și un joc plăcut ochiului”, a spus antrenorul echipei sibiene, care a vorbit și despre cele cinci noutăți din lot: ”Am încercat să dăm 45 de minute fiecărui jucător. Bineînțeles că nu contează primul 11 la momentul ăsta. Încercăm să-i integrăm, sunt fotbaliști foarte buni, pe care noi ni i-am dorit și sunt sigur că ne vor ajuta. Adaptarea lor cred că a fost una destul de rapidă în grup, pentru că există un grup foarte unit, mulți dintre ei se și cunosc din experiențe anterioare la aceeași echipă poate. Una peste alta, valoarea lotului, odată cu venirea lor, a crescut. Bineînțelesc că nu joacă valoare, nu joacă numele, la Liga a 2-a contează foarte mult atitudinea și sunt sigur că au înțeles asta, am și discutat cu ei individual și sunt sigur că va fi altceva față de anumite momente din prima perioadă a campionatului.”

Dragoș Militaru, mulțumit după jocul cu FC Hermannstadt: ”A fost un meci foarte bun de pregătire. Pe băieți i-am simțit bine”

De partea cealaltă, Dragoș Militaru s-a declarat și el mulțumit de acest antrenament cu joc și de faptul că toți elevii săi sunt sănătoși.

”A fost un prim meci amical după primele două săptămâni de pregătire, foarte bun pentru noi, pentru că am jucat împotriva unui adversar foarte bun, o echipă care se află pe locul 2 în Liga a 2-a, cu mari șanse de promovare, care chiar s-a întărit foarte mult în această iarnă. Pentru noi a fost un meci foarte bun de pregătire. Pe băieți i-am simțit bine. Cel mai important e că suntem toți sănătoși, deși suntem într-un număr destul de redus, mai sunt mici probleme, la unul-doi jucători, dar care o să fie în regulă până luni. Am decis să menajăm unul-doi jucători. În principiu suntem bine, asta este important, după primele două săptămâni de pregătire. Sper să fim la fel și după, pentru că de marți intrăm în cantonament și să decurgă totul în regulă și în perioada de 10-11 zile pe care o să le avem de pregătire centralizată”, a vorbit Militaru, care de săptămâna viitoare, a treia de când a dat start pregătirii, va mări intensitatea antrenamentelor: ”De marți o să intrăm într-un cantonament de 11 zile, până la 4 februarie. O să avem un joc, poate chiar două amicale în această perioadă. O să fie zile cu două antrenamente pe zi, un pic mai grele, intensitatea o să fie un puc mai ridicată, dar sunt sigură că băieții că o să facă față, pentru că își doresc să progreseze, iar asta pe noi ne bucură.”

  • Pentru FC Hermannstadt, următorul meci amical va fi miercuri, cu CS Comunal Șelimbăr, ultimul programat înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia. De partea cealaltă, Unirea Dej are al doilea joc test programat vineri, la Iclod, cu Sticla Arieșul Turda.

Gabriel Șerban, despre transferul la FC Hermannstadt: ”M-au primit exemplar, sunt un grup extraordinar”

Despre debutul la FC Hermannstadt a vorbit și ultima achiziție a sibienilor, mijlocașul Gabriel Șerban, adus de la Astra.

”Sunt fericit că am debutat pentru Sibiu. Îmi doresc din tot sufletul să prind cât mai multe echipe la echipă, dar ce e important astăzi este victoria echipei și atitudinea băieților, pe care îi felicit pentru munca depusă. De obicei îmi place mult să am mingea, să avem posesie noi, să controlăm jocul și, în ce am urmărit până acum, FC Hermannstadt a avut de obicei posesia și a controlat parea majoritate a partidelor.

Încă de la primul antrenament băieții m-au primit exemplar, sunt un grup extraordinar, le mulțumesc pe această cale colegilor mei, și sper ca în continuare să avem cât mai bune rezultate.
Am ales să vin la FC Hermannstadt în primul rând pentru că am mai lucrat cu Mister (n.r. – cu antrenorul Marius Măldărășanu) și înainte, domnul președinte (n.r. – Dănuț Coman) mă știa și dânsul și, în al doilea rând, pentru că este un proiect frumos de care lumea este aproape”, a vorbit Șerban, care în prima parte a sezonului a jucat pentru Astra în 14 din cele 16 meciuri, în 13 a fost titular, dintre care în 11 a fost integralist, și a marcat un gol, din penalty, cu ”U” Cluj.

Declarațiile date de Gabriel Șerban și Marius Măldărășanu după amicalul cu Unirea Dej:

Foto și video: FC Hermannstadt și Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-poate-face-performanta-si-cu-bani-putini-unirea-dej-a-intrecut-toate-asteptarile-cu-un-buget-bunicel-de-liga-3-19216482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirel-bolboasa-a-semnat-cu-academica-clinceni-dupa-despartirea-de-fc-hermannstadt-nu-ma-sperie-locul-din-clasament-si-nici-problemele-clubului-19216928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-atacant-jucatorul-cel-mai-rezistent-la-testul-gacon-din-lotul-unirii-dej-singurul-care-a-si-terminat-proba-fizica-19216305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-paraschiv-e-convins-ca-la-fc-hermannstadt-este-un-mediu-in-care-orice-fotbalist-poate-sa-progreseze-sunt-foarte-multi-fotbalisti-ofensivi-cu-mare-calitate-trebuie-sa-ma-pregatesc-si-19216880

Marius ANGHEL 23 Jan. 2022, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă