Steaua rămâne fără unul dintre portarii noi cu care a început sezonul. Acesta face pasul în prima ligă

Marius ANGHEL, Adrian MUJEA 03 Jan. 2024, 15:05 Liga 2

Steaua va schimba și în această iarnă la capitolul portari, unde cel puțin la începutul fiecărui sezon de Liga 2 a mutat.

De această dată se desparte de Ionuț Pop (26 de ani), goalkeeperul de rezervă în această ediție de campionat. Orădeanul va urca în prima ligă.

Ionuț Pop se întoarce la FC Hermannstadt

Portarul Ionuț Pop este primul transfer al FC Hermannstadt în această iarnă.

Goalkeeperul revine la echipa cu care semna în vara anului 2019 și pentru care evolua cel mai mult în ultimul sezon în care a fost în Liga 2, 11 jocuri în ediția 2021-2022. În ediția 2022-2023 a activat la CSM Slatina, 25 de meciuri în Liga 2, iar din vară a ajuns la Steaua, unde a prins doar 3 meciuri din 15 în actuala ediție a ligii secunde, într-unul fiind înlocuit.

Orădeanul lansat de FC Bihor și care a mai trecut pe la AS Roma, Fidelis Andria și US Alessandria, toate trei din Italia, a fost rechemat la FC Hermannstadt după ce Alexandru Uțiu (20 de ani) a solicitat să plece la altă echipă pentru a avea șanse să joace mai mult. Călin Căbuz (27 ani) este portarul titular al sibienilor în acest sezon, iar Vlad Muțiu (28 ani) a fost al doilea golakeeper din lotul condus de Marius Măldărășanu.

  • Al doilea transfer al iernii pentru trupa de pe malul Cibinului ar putea fi Raul Opruț, care a solicitat belgienilor de la Kortrjik să fie lăsat înapoi la Sibiu sub formă de împrumut.
  • FC Hermannstadt se reunește miercuri, 3 ianuarie, la București, de unde joi este programat zborul spre Lara (Turcia). Din lot nu mai fac parte cel puțin doi jucători: Adrian Petre și Uțiu.

Ionuț Pop a jucat în șapte meciuri pentru Steaua, din 20 posibile

Revenind la Ionuț Pop și Steaua, portarul originar din Bihor a semnat cu clubul din Ghencea în vară și, în ciuda faptului că era văzut ca titular, a fost utilizat foarte puțin.

Pop a început sezonul ca titular, cu Chindia (1-1), în etapa 1, însă a fost înlocuit în minutul 55 cu Adrian Frănculescu pentru a îndeplini regula under. A mai jucat în meciul cu CSM Alexandria (1-1), din etapa 4, și cu CSC Șelimbăr (2-3), în etapa 5.

Daniel Oprița l-a utilizat și în patru meciuri din cele cinci disputate de Steaua în actuala ediție a Cupei României. A jucat în partidele cu Dunărea Călărași (1-0), Universitatea Cluj (1-3), Rapid (0-0) și CSM Alexandria (3-2). În cel cu Unirea Dej (1-0) a fost rezerva lui Frănculescu.

Titularul Stelei în acest sezon de Liga 2, în primele 15 etape, a fost Adrian Frănculescu (18 ani), preferat și pentru că îndeplinește regula under. A fost utilizat în 13 jocuri. Al treilea portar a fost Horia Iancu (29 ani), unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului, încă de când echipa activa în Liga 4.

Horia Iancu, punctul fix al Stelei în poartă de când activează în Liga 2

Odată cu plecare lui Ionuț Pop, Steaua va trebui acum să-și caute încă un portar. Sau îl va trece al doilea goalkeeper pe Horia Iancu, iar al treilea va fi Iannis Pletea (17 ani), aflat în lotul lărgit al primei echipe a clubului din Ghencea. Dacă nu va pleca și el, Frănculescu rămâne principalul favorit la titularizare, mai ales că este un jucător ”under”.

Pop și Frănculescu s-au alăturat Stelei în vară, înaintea noului sezon de Liga 2.

În prima ediție de Liga 2, 2021-2022, Steaua i-a avut ca portari pe Raul Bălbărău (24 meciuri), Horia Iancu (4 meciuri) și Mario Enache (1 meci), iar în ediția 2022-2023 i-a utilizat pe David Dincă (23 meciuri) și Horia Iancu (6 meciuri).

Bălbărău și Dincă au stat la Steaua câte un sezon, iar Enache a părăsit echipa mult mai rapid, fiind nemulțumit că nu e utilizat titular.

Steaua se reunește în data de 15 ianuarie

Steaua se va reuni în data de 15 ianuarie, printre ultimele echipe din acest sezon, și va efectua două cantonament la baza proprie.

La 12 decembrie, clubul din Ghencea anunța că în vederile antrenorului Daniel Oprița pentru partea a doua a sezonului nu mai intră Tsvetelin Chunchukov, Mario Topuzov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc și Rareș Enceanu.

Steaua iernează pe locul 7 în Liga 2, după primele 15 etape, cu 22 de puncte acumulate, la fel ca Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, și FK Miercurea Ciuc, toate situate mai slab din cauza golaverajului inferior. Echipa antrenată de Oprița are ca obiectiv accederea în play-off, ultima poziție calificabilă fiind ocupată de Viitorul Pandurii, cu 23 de puncte.

În ultimele patru etape rămase din sezonul regular, programate începând cu 24 februarie, Steaua va juca cu CSM Reșița (deplasare), Viitorul Pandurii (acasă), CS Mioveni (deplasare) și CS Tunari (acasă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-sedinta-cu-comentantul-stelei-19296733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casele-de-pariuri-au-invadat-fenomenul-sportiv-19296580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-lacatus-reactie-in-privinta-dreptului-de-promovare-al-echipei-steaua-19296560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-se-vedea-la-steaua-precum-alex-ferguson-la-manchester-united-19296531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandalul-dintre-ogararu-si-oprita-continua-antrenorul-stelei-desfiintat-de-conducator-in-fata-colegilor-motivul-ascuns-pentru-care-seful-academiei-clubului-din-ghencea-cere-promo-19296413

Marius ANGHEL, Adrian MUJEA 03 Jan. 2024, 15:05 Liga 2
Pe aceeași temă