FC Hermannstadt s-a descurcat și fără golgheterul Valentin Buhăcianu în sprintul final spre play-off-ul Ligii 2: ”Mai bine așa. E nevoie de mine la anul!”

Călin MNERIE 11 Dec. 2021, 18:11 Liga 2

Valentin Buhăcianu ține ridicată media golurilor în Liga 2. După cele 25 în tricoul celor de la Aerostar Bacău în sezonul 2018-2019, au urmat alte 14 pentru promovarea UTA-ei în Liga 1, iar după 16 etape scurse din prezenta ediție a eșalonului secund, atacantul de 28 de ani și-a trecut deja în cont 9 reușite, dar și trei pase decisive, pentru FC Hermannstadt.

Vorbim despre al doilea cel mai bun marcator al campionatului (alături de petrolistul Sory Diarra), atacantul Buzăului Adi Chică-Roșă fiind lider cu 11 goluri.

Valentin Buhăcianu  s-a accidentat la umăr în amicalul cu Gaz Metan și a ratat ultimele trei meciuri din 2021

Probabil, fotbalistul originar din Vatra Dornei avea cifre și mai bune dacă nu s-ar fi accidentat grav pe 13 noiembrie, cu ocazia unui amical cu conjudețenii de la Gaz Metan Mediaș (scor 2-2).

Cu zece minute înainte de final, Valentin Buhăcianu s-a lovit de portarul Buzbuchi și și-a fisurat clavicula. ”Oficialii” sibieni nu au vorbit prea mult despre acest lucru, fiindcă a urmat și derby-ul cu Petrolul (1-0 la Mediaș), pe care – bineînțeles – golgheterul lor l-a ratat, ca și deplasările de la Giurgiu, cu Astra (scor 5-0), și Chiajna, cu Concordia (scor 0-0), adică ultimele trei meciuri oficiale din 2021.

FC Hermannstadt s-a descurcat cu șapte puncte din nouă posibile pentru un loc 2 până la primăvară, ce înseamnă și calificarea matematică în play-off de la înălțimea celor 35 de puncte.

”Măldărășanu – antrenorul pe care orice fotbalist și-l dorește”

Vacanța la FC Hermannstadt se va încheia pe 12 ianuarie, dată la care Buhăcianu speră să fie pe teren.

”Niciodată o accidentare nu e plăcută și binevenită, dar decât să o fii avut la început de tur sau pe la mijloc, mai acum spre final. Nu m-am simțit bine că nu mi-am putut ajuta echipa mai ales la meciurile cu Petrolul și Chiajna, dar băieții s-au descurcat și ne-am îndeplinit primul obiectiv stagional, calificarea în play-off. De la anul țintim și spre al doilea, revenirea în Liga 1. Eu zic că am demonstrat că merităm să fim acolo sus, suntem un grup valoros și unit și un antrenor pe care toți fotbaliștii și l-ar dori.

Marius Măldărășanu ne înțelege foarte bine, e foarte apropiat de noi și lucrează foarte eficient. E mult și meritul lui Dani Coman, care ne-a oferit toată susținerea în numele conducerii. Nu era simplu, căci, de multe ori, echipele ce cad din Liga 1 nu se repliază atât de repede, mai ales într-un campionat destul de tare cum este cel din acest an. Când pierzi un singur meci (n.r. 0-1 cu Steaua) din 16 disputate și ai o medie de peste două goluri marcate pe meci înseamnă că ești pe calea cea bună, acolo unde sperăm să rămânem până la final și să ne bucurăm cu toții de promovare”, spune Valentin Buhăcianu pentru Liga2.ro.

  • Marcatorii echipei FC Hermannstadt în acest sezon de Liga 2: Valentin Buhăcianu (9 goluri), Silviu Balaure (7 goluri), Alexandru Oroian (3 goluri), Baba Alhassan, Petrișor Petrescu, Andrei Sîntean, Călin Popescu, Ionuț Năstăsie (toți cinci cu câte 2 goluri), Raul Opruța, Florin Bejan, Ionuț Stoica și Loren Niță (toți patru cu câte un gol).
  • 13 meciuri din totalul de 16 a jucat Valentin Buhăcianu pentru FC Hermannstadt în Liga 2, în 12 dintre ele începând ca titular și în 8 fiind schimbat. Atacantul a marcat 9 goluri, în jocurile cu Metaloglobus (1-1), Viitorul Pandurii (1-1), Brăila (două, 6-0), Unirea Dej (1-1), Șelimbăr (trei, 3-2) și FC Brașov (2-1).

A refuzat să rămână în Liga 1: ”Am ales ceea ce e mai bine pentru mine în acest punct al carierei”

Aflat acasă, la Vatra Dornei, unde încă se tratează la claviculă, atacantul echipei din Sibiu dorește să-și păstreze eficacitatea și în 2022.

”Nu m-a demoralizat plecarea de la UTA, mai ales că mai aveam șansa optez pentru o altă echipă de Liga 1. Am mai avut trei-patru variante în primul eșalon, dar am ales, zic eu, ceea ce e mai bine pentru mine în acest punct al carierei. La Sibiu mă pot exprima așa cum îmi doresc eu, am și o echipă puternică în spate, colegii mă pun în valoare și vreau să-mi fac treaba de marcator și la reluare, în special în play-off. Acolo se va da o bătălie cruntă pentru promovare, e nevoie de mine, de toți și orice gol sau punct contează. În primul rând, sper să fiu sănătos, să nu pierd din pregătirea de iarnă și atunci, de ce nu, să păstrez media de goluri din prima parte a sezonului”, adaugă Buhăcianu.

În urma rezultatelor din runda cu numărul 16, FC Hermannstadt are siguranța că va evolua în play-off, cu trei runde înainte de final. Petrolul a fost prima echipă care a îndeplinit acest obiectiv, cu cinci runde înainte de finalul sezonului regular. Echipa de pe locul 7 este FK Csikszereda, formație pe care ardelenii au învins-o cu 4-1.

Dunărea Călărași și ”U” Cluj (acasă), respectiv Poli Timișoara (în deplasare) sunt adversarii pe care sibienii îi vor înfrunta în ultimele trei runde ale sezonului regulat al Ligii 2.

  • 35 de puncte în 16 meciuri a acumulat FC Hermannstadt în acest sezon de Liga 2, din 10 victorii și 5 remize, și are golaverajul 33-12. Echipa sibiană e pe locul 2 în Liga 2, la șapte puncte sub liderul Petrolul și la două puncte peste ”U” Cluj.
  • FC Hermannstadt are al treilea atac din acest campionat, după FC Buzău (39 goluri marcate) și Petrolul (35 goluri), și a patra apărare, la egalitate cu FC Buzău (12 goluri primite) și sub Petrolul (5 goluri), Concordia Chiajna (6 goluri) și Steaua (11 goluri).

Foto: Valentin Macrea și Gheorghe Flușter

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-este-a-doua-echipa-calificata-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-u-cluj-mai-are-de-asteptat-dupa-ce-a-pierdut-la-ploiesti-cine-poate-fi-surpriza-19213720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rezultatele-bune-obtinute-de-fc-hermannstadt-puse-pe-seamna-a-doua-mutari-foarte-inspirate-raul-oprut-despre-secretul-succesului-sibienilor-dupa-venirile-lor-echipa-e-in-continua-ascensi-19213357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suparare-la-fc-hermannstadt-dupa-remiza-cu-concordia-chiajna-dani-coman-trist-dar-sincer-nu-e-normal-sa-evoluezi-pe-un-asa-sintetic-dar-daca-esti-fotbalist-joci-si-pe-ciment-19213202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-si-fc-hermannstadt-egale-intr-un-amical-disputat-la-medias-fiecare-echipa-a-avut-cate-o-repriza-19209942

Călin MNERIE 11 Dec. 2021, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă