Remiză ”sintetică” în amicalul dintre Pandurii și CSM Slatina. Concluziile antrenorilor Călin Cojocaru și Dinu Todoran

Mircea OGLINDOIU 10 Feb. 2021, 23:57 Liga 2

Pandurii și CSM Slatina au remizat, miercuri la prânz, în amicalul disputat pe terenul sintetic din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu. S-a încheiat 1-1, după ce gorjenii au deschis scorul prin Felipe Acosta, în minutul 35, iar Ovidiu Popescu a egalat în minutul 56.

Pentru Pandurii, care a revenit la sfârșitul săptămânii trecute din cantonamentul de la Timișoara, a fost primul test jucat la Târgu Jiu, în timp ce echipa antrenată de Dinu Tudoran mai jucase cu ”FC U” Craiova, scor 1-0 la Slatina, Unirea Bascov, scor 3-1, tot pe terenul sintetic de la Slatina, și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 2-0 la Rovinari.

Sâmbătă, în ultimul test al iernii, nou-promovata din Liga 2 va întâlni, tot pe terenul sintetic din Slatina, ACSO Filiași, liderul din Seria a 6-a a Ligii a 3-a.

Pandurii mai are trei amicale, CSM Slatina doar unu

De partea cealaltă, Pandurii va mai avea încă trei amicale, deoarece nu va juca pe 20 februarie, în etapa a 16-a, prima programată să se dispute în 2021.

În Banat, gorjenii jucaseră cu CSC Dumbrăvița (1-0), Ripensia (0-4), CSC Ghiroda și Giarmata Vii (1-0), ASU Poli (0-5) și din nou cu Ripensia (4-4).

Sâmbătă, adversară va fi ”FC U” Craiova, iar antrenorul Călin Cojocaru speră ca testul să se poată juca pe stadionul Municipal, unde, joi, de la ora 15:00, cealaltă echipă din oraș, Viitorul Pandurii, va întâlni Gaz Metan Mediaș, în optimile de finală ale Cupei României.

Cojocaru nu înțelege de ce Pandurii trebuie să plătească pentru a juca pe un teren pe care ea l-a amenajat

Totodată, Cojocaru nu înțelege de ce Pandurii trebuie să platească taxă la Primăria Târgu Jiu ca să se antreneze și să joace amicale pe terenul sintetic, amenajat de Pandurii, teren dotat tot de vicecampioana României din 2013 și cu bare, plase sau bănci de rezervă.

”Cu Craiova am programat meciul pe stadion, pe iarbă, cum e şi normal: suntem două echipe care trebuie să se respecte şi nu înţeleg de ce să nu jucăm acolo. S-a mai întâmplat să avem probleme şi iarna trecută sau în vară și nu înţeleg de ce apar aceste aspecte, având în vedere faptul că Pandurii a investit foarte mult în această bază sportivă, de la terenurile de pregătire până la stadion, unde atât suprafața de joc cât şi pista de atletism au fost făcute de Pandurii. Nu înţeleg de ce au această atitudine faţă de noi (n.r. – autoritățile locale). Şi acum a trebuit să plătim pentru a juca pe terenul sintetic, acolo unde am investit noi, covorul sitetic l-a cumpărat şi l-a montat clubul Pandurii şi nu înţeleg de ce se întâmplă aceste lucruri. Noi vrem să ne lase să jucăm, fiindcă tot ceea ce este aici s-a creat pentru Pandurii Târgu Jiu şi nu pentru altă echipă. Bineînțeles, este loc pentru toată lumea, dar întotdeauna originalul rămâne original”, a declarat Cojocaru.

Călin Cojocaru: ”Lotul cam acesta este în proporţie de 95 la sută”

Referitor la meciul cu Slatina, acesta s-a arătat parțial mulțumit de elevii săi, de la care așteaptă altă evoluție în meciurile oficiale.

”A fost un prim meci amical pentru noi, la Târgu Jiu, după cantonament şi după o mini-vacanţă. Sunt mulţumit de efort, dar sunt supărat că am luat gol la o fază fixă şi nu vreau să se mai întâmple acest lucru, având în vedere ce talie avem şi nu este posibil să luăm un gol aşa de uşor. Dar, sunt mulţumit de efort, de atitudinea lor, de faptul că ne-am creat ocazii şi cred că am stat mai bine în teren faţă de meciurile trecute. Arătăm din ce în ce mai bine, având în vedere şi faptul că astăzi ne-au şi lipsit 7-8 jucători. Sunt jucători cu probleme medicale uşoare, dar am preferat să îi menajez, decât să îi forţez şi să se întâmple ceva mai grav. Dar sper să îşi revină cât mai curând. Avem acum două zile în care ne vom pregăti şi sâmbătă vom juca cu FCU Craiova, de la ora 13:00, şi după aceea mai avem încă două săptămâni de pregătire înainte de primul joc oficial, pentru că în prima etapă vom sta. Vom mai juca două meciuri amicale cu Dăeşti şi cu FC Hunedoara, iar după aceea vom intra în săptămâna premergătoare jocului cu Petrolul. O să fim bine pregătiţi pentru jocul din prima etapă. În mare, lotul cam acesta este în proporţie de 95 la sută, mai aşteptăm să revină şi Bakari şi Buaben (n.r. – Sosiți în luna septembrie în Oltenia, cei doi jucători africani încă nu s-a mai prezentat la echipa gorjeană) şi o să fim în formulă completă”, a precizat Cojocaru.

Pandurii, prima repriză în amicalul cu Slatina: Alexandru Opriţa – Daniel Filip, Barndon Diao, Constantin Grecu, Dieu Merci Luzemo, Maurice Sylla, Andrei Dobre, Felipe Acosta, Horaţiu Peia, Ștefan Răchişan, Steven Goma
Au mai jucat în repriza a doua: Cătălin Iovicin – Rafal Zaborowski, Marian Habet, Ludovic Erhard, Ovidiu Rasoveanu, Carlos Corduneanu şi Raul Cojocaru.

Absenţi: Leonard Aldescu este convocat la lotul national U18, Nicolae Cotolan, Sebastian Velcotă şi Keinus Bunga sunt accidentaţi, iar Gabriel Dodoi, Andrei Pleşa, Claudiu Moisie şi Cătălin Vaida s-au antrenat separate, la sală.

Dinu Todoran: ”Dacă s-ar pune meciurile amicale, ne-am fi bătut la play-off”

De partea cealaltă, antrenorul Dinu Tudoran nu s-a arătat entuziamat de faptul că echipa sa e neînvinsă în jocurile oficiale, fiind convins, cum e și firesc, că meciurile oficiale vor avea altă partitură: ”A fost un meci amical, în care nu m-a interesat rezultatul, ci am avut alte obiective. A fost un joc angrenant, un joc frumos. Important este că nu am avut accidentări. Dacă s-ar pune meciurile amicale, ne-am fi bătut la play-off. Cele mai importante sunt meciurile oficiale, cel mai important fiind primul, cu CS Mioveni. Toate vor fi pentru noi ca niște finale. Până atunci, mai avem un ultim amical, la Slatina, cu Filiași.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-rachisan-s-a-facut-pandur-mijlocasul-revine-in-liga-2-unde-a-mai-jucat-cu-fc-brasov-cu-totii-credem-ca-vom-face-o-figura-frumoasa-in-play-out-19168876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-zi-de-transferuri-a-perioadei-de-iarna-clubul-din-liga-2-care-nu-a-inregistrat-la-frf-nicio-venire-dar-si-nicio-plecare-19168561

Mircea OGLINDOIU 10 Feb. 2021, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă