CSM Slatina a pus pe liber doi portari dintr-un foc. Pe cine va miza în partea a doua a campionatului

Andrei PASCU 16 Jan. 2024, 18:48 Liga 2
CSM Slatina a pus pe liber doi portari dintr-un foc. Pe cine va miza în partea a doua a campionatului

CSM Slatina a anunțat două plecări marți seară, 16 decembrie 2024, ambele în rândul portarilor. Au fost încetate colaborările cu David Dincă (19 ani) și Alexandru Silveanu (20 de ani), ambii fiind deja prezenți la antrenamentele altor echipe din Liga 2.

Silveanu este din 10 ianuarie la antrenamentele formației Campionii FC Argeș, în timp ce Dincă a fost prezent, ieri, 15 ianuarie, la reunirea echipei CSM Alexandria.

CSM Slatina a pus pe liber doi portari. David Dincă a ajuns la CSM Alexandria

Plecarea lui David Dincă era cumva neașteptată spre finalul anului trecut, dar a început să prindă contur în urma unei achiziții făcute de olteni.

Dincă a bifat 9 meciuri pentru CSM Slatina în prima parte a stagiunii Ligii 2, fiind principalul portar al echipei în această perioadă, dar situația sa a început să devină una delicată din perspectivă personală la început de 2024.

Oltenii l-au achiziționat pe Sebastian Micu (22 de ani), care va fi, poate, titular de drept în poarta Slatinei în partea a doua a campionatului. De altfel, în comunicatul emis marți seară, în privința plecărilor lui Dincă și Silveanu, echipa din Liga 2 a precizat că va miza până la finalul întrecerii actuale pe Simion Velcu, Sebastian Micu şi Florin Bănuţă, cei doi din urmă fiind noi în lot.

Dincă a ajuns la CSM Alexandria, echipă care se va lupta pentru menținerea în Liga 2 și care l-a numit în această iarnă antrenor pe Eugen Trică.

Alexandru Silveanu, un singur meci în Liga 2, într-un an de contract

În ceea ce-l privește pe Alexandru Silveanu, goalkeeperul de 20 de ani, originar din Pitești, a ajuns la CSM Slatina la începutul anului 2023, după ce în prima parte a sezonului trecut a activat la CSC Șelimbăr. A apărat la sibieni în patru jocuri în Liga 2, în stagiunea trecută, iar apoi, la CSM Slatina, nu a bifat nici măcar un meci.

Acum, în actualul campionat, a fost al treilea goalkeeper în lotul Slatinei. A evoluat într-un singur meci, 60 de minute contra Ceahlăului, într-o partidă în care a intrat pe teren în minutul 30, când scorul era 0-0, și care s-a încheiat cu rezultatul de 4-0 pentru nemțeni.

În cariera sa a mai jucat în Liga 2 pentru Concordia Chiajna (14 meciuri în 2021-2022).

Silveanu este la antrenamentele echipei Campionii FC Argeș, și ea poziționată mai slab în Liga 2 decât CSM Slatina.

Echipa noastră nu va mai conta pe serviciile portarilor David Dincă şi Alexandru Silveanu. De comun acord, s-a decis rezilierea contractelor.

Clubul nostru le mulţumeşte pentru activitatea depusă în cadrul echipei şi le urează mult succes în carieră!

Postul de portar va fi acoperit de către Simion Velcu, Sebastian Micu şi Florin Bănuţă”, a transmis CSM Slatina.

CSM Slatina, schimbări numeroase de lot: șapte plecări, șase veniri

Înainte de rezilierile cu Dincă și Silveanu, CSM Slatina a comunicat despărțirile de Florin Răsdan (acum la CSM Alexandria), Alin Ţegle (ajuns la Gloria Bistrița Năsăud), Raphael StănescuAlin Pisăru și Claudiu Dragu (plecat la Concordia Chiajna).

În cealaltă direcție, la achiziții, la Slatina au ajuns portarii Sebastian Micu (ex CFC Argeș) și Florin Bănuţă (ex Unirea Bascov), fundașul Robert Riza (ex CSM Focșani) și mijlocașii Ionuț Năstăsie (ex CSC Șelimbăr) și George Leaţă (ex CFR Cluj) și atacantul Mahadi Mahrez Kayondo (ex CSM Deva).

Foto: CSM Slatina și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-panait-si-bogdan-lazar-s-au-despartit-de-cfc-arges-19297574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-s-a-reunit-pentru-reluarea-ligii-2-19297570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-hofman-a-trecut-de-la-u-cluj-la-unirea-dej-19297554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-are-un-spaniol-la-antrenamente-19297534

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vladut-andres-de-la-fc-voluntari-trece-la-unirea-slobozia-19297528

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-achizitii-la-csm-alexandria-la-reunire-19297522

Andrei PASCU 16 Jan. 2024, 18:48 Liga 2
Pe aceeași temă