Răzvan Ducan a promovat în Liga 1 cu Argeșul și vrea să o facă și cu CS Mioveni: ”Avem șanse reale.” Marele său regret de când era în lotul FCSB: ”Știți meciul acela din Europa League”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 16:09 Liga 2
Răzvan Ducan a promovat în Liga 1 cu Argeșul și vrea să o facă și cu CS Mioveni: ”Avem șanse reale.” Marele său regret de când era în lotul FCSB: ”Știți meciul acela din Europa League”

Printre achizițiile reușite de CS Mioveni în această iarnă se numără și un portar. Argeșenii l-au cedat pe Valentin Sima la Știința Miroslava, în Liga 3, iar în locul lui au adus un alt tânăr goalkeeper, pe Răzvan Ducan (19 ani). Acesta a evoluat în prima parte a actualului sezon atât pentru FCSB, cât și pentru Turris Oltul Turnu Măgurele, unde a fost împrumutat.

Acum, Ducan vine la CS Mioveni sub formă de împrumut de la FCSB, actualul lider din Liga 1 pentru care a jucat în meciul de pomină din Europa League cu sârbii de la Backa Topola, 4-4 după 90 de minute, 6-6 după prelungiri și 5-4 la lovituri de departajare.

Răzvan Ducan a ales CS Mioveni pentru că ”este o echipă bună a Ligii a 2-a și are obiective mărețe în fiecare sezon”

Portarul orginar din Videle s-a alăturat lotului echipei argeșene în această iarnă, după ce pentru Turris Oltul a apărat în patru jocuri în această primă parte a sezonului de Liga 2. Ducan speră să se remarce la Mioveni și să ajungă din nou la FCSB. O spune într-un intervit acordat site-ului echipei din Mioveni, pe care îl poți citi mai jos:

De ce ai ales CS Mioveni?
Am ales CS Mioveni pentru că este o echipă bună a Ligii a 2-a și are obiective mărețe în fiecare sezon.

Cu ce gânduri, obiective ai mers la Mioveni?
Primul gând este bineînțeles play-off-ul. Să ne calificăm în play-off și apoi vorbim de ceea ce putem face după.

Cum vezi situatia actuală din campionat și ce șanse sunt pentru promovare?
Campionatul este foarte strâns, echipele sunt despărțite de foarte puține puncte și de aceea în cele cinci etape rămase (n.r. – mai sunt șase etape rămase, însă CS Mioveni mai are doar cinci meciuri de jucat, pentru că o dată va sta) se pot întâmpla multe. Eu zic că avem șanse reale pentru promovare.

Regretă că putea face mai mult în meciul de Europa League jucat cu FCSB

Cum a fost 2020 pentru tine?
Anul 2020 a fost pentru mine un an greu. Pandemia aceasta a dat totul peste cap.

Care a fost cea mai mare satisfacție și care a fost cea mai mare dezamăgire în 2020?
Cea mai mare satisfacție a fost aceea când am reușit promovarea cu FC Argeș în Liga 1. Nu am avut o dezamăgire mare, dar știți și dumneavostră meciul acela din Europa League cu FCSB. Îmi reproșez că puteam face mult mai multe decât am făcut.

Cum te-ai integrat și cum vezi cele cinci meciuri rămase din tur?
M-am integrat bine, mai ales că mă cunoșteam dinainte cu mulți dintre actualii coechipieri, iar asta a făcut integrarea mea mult mai ușoară. Avem cinci meciuri și trebuie să fim concentrați și să le câștigăm.

  • În sezonul trecut, Răzvan Ducan a evoluat tot în Liga 2, fiind titularul echipei Campionii FC Argeș, pentru care a apărat în 20 de meciuri. După promovarea în Liga 1 cu piteștenii, Ducan a fost rechemat la FCSB.
  • CS Mioveni i-a mai achiziționat în această iarnă pe atacantul Ștefan Blănaru (31 de ani), fost la Turris Oltul, mijlocașul Marian Șerban (20 de ani), împrumutat de la Universitatea Craiova, Andrei Panait (31 de ani), Tiberiu Coman, de la Rapid, și Leonard Alexandrescu, ultima dată la Daco Getica.

Iustin Popescu a devenit tată. ”Ceea ce simt nu se poate descrie în cuvinte”

Celălalt portar al Mioveniului, Iustin Popescu (27 de ani), integralistul din prima parte a sezonului, a devenit de miercuri, 3 februarie, tătic. Soția sa a născut la Craiova, acesta fiind și motivul pentru care jucătorul a lipsit de la amicalul cu FCSB 2, disputat în aceeași zi.

”Am avut emoții foarte mari. Nu am dormit toată noaptea! Este un sentiment unic… Sunt entuziasmat, mă simt împlinit, sunt fericit și ceea ce simt nu se poate descrie în cuvinte. Este un moment care îmi umple inima de bucurie”, a dezvăluit, la câteva momente după ce soția sa a născut, portarul Iustin Popescu.

Fetița lui Iustin Popescu va primi numele Katya Miriam, s-a născut la Maternitatea din Craiova Gyn Med și a avut la naștere 4,060 kg. Nașii fetiței vor fi Alexandru și Diana Băluță. Băluță este fostul jucător al Universității Craiova, acum legitimat în Ungaria, la Academia Puskas.

Următorul amical e cu CS Afumați

CS Mioveni va disputa următorul amical sâmbătă, 6 februarie, de la ora 12:00, pe stadionul Orășenesc, cu echipa CS Afumați, liderul Seriei a 3-a a Ligii 3.

Acesta este al patrulea joc de pregătire al echipei antrenate de Alexandru Pelici, după întâlnirile cu Olimpic Zărnești (4-2, Liga 4 Brașov), Kids Tâmpa Brașov (6-0, Liga 3) și FCSB 2 (2-1, Liga 3), toate fiind câștigate.

Ulterior, argeșenii mai au teste cu Unirea Bascov (10 februarie) și Rapid (13 februarie).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-trecut-la-limita-de-fcsb-2-bogdan-rusu-inscrie-pe-banda-rulanta-pentru-argeseni-19167995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aproape-un-an-fara-spectatori-la-meciurile-de-fotbal-secretarul-general-al-lpf-cere-mts-sa-redeschida-stadioanele-pentru-public-la-30-la-suta-din-capacitate-apelul-catre-fanii-echi-19168198

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă