Poli Iași a spart gheața în amicale, cu Ceahlăul. Un portar din Liga 3 semnează cu echipa lui Leo Grozavu

Narcis POHOAȚĂ 01 Feb. 2023, 19:50 Liga 2

Politehnica Iași a obținut, miercuri, 1 februarie, prima victorie în meciurile amicale disputate în perioada de pregătire de iarnă, 2-0 (2-0) cu formația din Liga 3 Ceahlăul Piatra Neamț.

Partida s-a disputat în Copou, pe terenul sintetic din Complexul ”Emil Alexandrescu”.

Antonio Dumitru a deschis scorul, în minutul 39, după ce a primit o pasă în careu de la Francisc Cristea și l-a driblat pe portarul Barna, iar Alexandru Mogoș, ultimul venit la ieșeni, a închis tabela în minutul 41, cu o execuție din careu.

Portarul Ionuț Ailenei, de la Dante Botoșani, va semna cu Poli Iași. În amicalul cu Ceahlăul a jucat în repriza secundă

Venit la Iași în urmă cu aproape o săptămână, atacantul slovac Jakub Vojtus a debutat pentru Poli în repriza secundă, fostul rapidist intrând pe teren în minutul 58, în locul lui Istratie.

De asemenea, tot în partea secundă a intrat între buturi și Ionuț Ailenei, fostul portar al echipei din Liga 3 Dante Botoșani. Acesta nu s-a mai înțeles în privința contractului cu echipa din județul Botoșani și va fi păstrat de Poli, ca a treia soluție după Jankov și Brînză.

Antrenorul Leo Grozavu a folosit următoarea formulă de echipă: Brînză (Ailenei 68) – Kouadio (Olăeru 75), Tincu (Fl. Plămadă 46), Ciaun (Katanec 46), Ștefanovici – Vașvari (Fărcaș 46), Fr. Cristea – Ant. Dumitru (Hrib 51), Mogoș (Rob. Ion 65), Musi (Hlistei 65) – Istratie (Vojtus 58).

De cealaltă parte, Cristian Pustai a început meciul în formula: Barna – Moroșanu, Acasandrei, Moescu, Apetrei – Akvasi, Petra, Al. Anton, P. Petre – Ștefănescu, Nemțanu, iar pe parcurs au mai intrat Chelaru, Vișinar, Nicorescu, Lăcustă, Barb, Pîntea, Agafiței, Neicuțescu, Ciobanu și Lungu.

În precedentele trei meciuri amicale, Poli Iași a pierdut acasă cu Bucovina Rădăuți, scor 2-4, și a remizat cu FC Bălți (scor 1-1) și Zimbru Chișinău (scor 1-1), cu acestea două evoluând pe durata unui mini-stagiu efectuat în Republica Moldova.

Leo Grozavu: ”Suntem în grafic cu pregătirea”

După meci, antrenorul Leo Grozavu a declarat că meciul cu Ceahlăul, clasată pe locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, a fost un antrenament util și consideră că echipa sa este în grafic cu pregătirea.

”A fost încă un meci amical care ne ajută să-i omogenizăm cât mai repede pe jucătorii noi, chiar și pe cei mai vechi, să găsim formula ideală, să reglăm foarte bine relațiile de joc. Un amical bun, un meci util de antrenament. Ailenei a venit astăzi, am vrut să-l vedem puțin, o să-l mai vedem în meciurile următoare. Vojtus este încă în faza de pregătire, trebuie să prindă ritmul de joc, să capete tonus. Mai are de recuperat, dar avem timp suficient până la reluarea campionatului pentru a-i aduce pe toți în cea mai bună formă sportivă. Eu cred că suntem în grafic cu pregătirea, mai avem trei săptămâni și jumătate până la prima partidă oficială. Sigur, mi-aș fi dorit să vină toată lumea de la început, era mult mai bine, era uniformă pregătirea, așa unii trebuie să se pregătească separat sau individual. Dar una peste alta, suntem în grafic”, a declarat Leo Grozavu.

Încă cinci meciuri amicale pentru Poli Iași până la reluarea Ligii 2. Unul cu o echipă din Rusia!

În cele trei săptămâni și jumătate rămase până la reluarea campionatului, programată pe 26 februarie, gruparea ieșeană va mai disputa cinci partide de verificare.

Următorul meci amical va avea loc vineri, 3 februarie, de la ora 12:00, în Copou, în compania Forestei Suceava, liderul detașat al Seriei 1 din Liga 3.

Ieșenii vor avea liber duminică, iar luni vor pleca în cantonamentul din Antalya, unde vor sta până pe 16 februarie. Acolo sunt, în acest moment, cinci echipe din Liga 2.

În cele zece zile petrecute în Turcia, elevii lui Leo Grozavu vor disputa patru meciuri amicale, cu Veles Moscova (Rusia, Liga a 2-a / 8 februarie), Cernomoreț Odessa (Ucraina, Liga 1 / 9 februarie), cu FK Liepaja (Letonia, Liga 1 / 12 februarie) și SK Lisen (Cehia, Liga a 2-a / 15 februarie).

  • Rămâne de văzut dacă Poli va juca cu Veles Moscova, având în vedere că chiar astăzi FRF a intervenit și a amenințat-o, potrivit rușilor de la Enisey Krasnoyarsk, pe SC Oțelul Galați să joace cu aceștia, partida fiind anulată în ultima clipă, după ce jucătorii lui Dorinel Munteanu făcuseră încălzirea. Și Unirea Dej a fost înștiințată că nu va mai întâlni echipa rusă cu care își programase un amical.

Rezumat amical Poli Iași – CSM Ceahlăul Piatra Neamț 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=_ne2VrOQHaA

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-imprumutat-un-jucator-de-la-farul-19259285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aici-sunt-banii-iesenilor-buget-de-superliga-pentru-poli-trupa-lui-leo-grozavu-ar-putea-primi-si-in-2023-o-importanta-suma-de-bani-publici-de-la-consiliul-local-19259199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-prim-vis-implinit-la-doar-17-ani-ionut-olaeru-campion-la-cupa-satelor-a-debutat-la-echipa-de-seniori-a-politehnicii-iasi-cel-mai-frumos-moment-din-cariera-mea-19259102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-terminat-la-egalitate-si-al-doilea-amical-disputat-la-chisinau-cu-zimbru-echipa-din-copou-a-fost-luata-prin-surprindere-de-suporteri-19259020

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jakub-vojtus-si-catalin-itu-au-semnat-cu-poli-iasi-primele-reactii-ale-celor-doi-jucatori-in-tricoul-echipei-din-copou-19258777

Narcis POHOAȚĂ 01 Feb. 2023, 19:50 Liga 2
Pe aceeași temă