Un prim vis împlinit! La doar 17 ani, Ionuț Olăeru, campion la Cupa Satelor, a debutat la echipa de seniori a Politehnicii Iași. ”Cel mai frumos moment din cariera mea”

Narcis POHOAȚĂ 29 Jan. 2023, 23:35 Liga 2
Un prim vis împlinit! La doar 17 ani, Ionuț Olăeru, campion la Cupa Satelor, a debutat la echipa de seniori a Politehnicii Iași. ”Cel mai frumos moment din cariera mea”

La patru ani de la câștigarea Cupei Satelor cu Unirea Ruginoasa, juniorul ieșean Ionuț Silviu Olăeru și-a împlinit un prim vis al carierei. Acela de a juca la echipa de seniori a Politehnicii Iași.

Ramarcat la Cupa Satelor, Ionuț Olăeru a fost transferat la 14 ani de Universitatea Cluj, iar în toamnă a revenit acasă, la Politehnica Iași. După doar câteva luni petrecute la juniorii Iașiului, sub comanda lui Bebe Manole, tânărul născut în satul Movileni, din comuna Heleșteni, lângă Ruginoasa, a făcut pasul la echipa mare a Politehnicii.

Convocat în lotul primei echipe a Politehnicii Iași pentru meciurile amicale din Republica Moldova

La doar 17 ani, vârstă împlinită pe 12 ianuarie, fundașul dreapta Ionuț Olăeru a fost surpriza din lotul deplasat de antrenorul Leo Grozavu în Republica Moldova, pentru meciurile amicale cu FC Bălți (scor 1-1) și Zimbru Chișinău (scor 1-1).

Chiar dacă nu s-a pregătit cu echipa mare în acest an, tânărul jucător a fost adus de la juniori pentru a fi o soluție pe postul de fundaș dreapta, după ce Christ Kouadio a ratat deplasarea din cauza actelor.

Olăeru a reușit să și debuteze la Poli, jucând în ambele meciuri amicale. În primul, cel cu FC Bălți, fundașul dreapta de 17 ani a intrat în minutul 79 pe teren, în locul lui Martac, iar în partida cu Zimbru Chișinău a jucat 7 minute pe final, tot în locul lui Martac.

Ionuț Olăeru: ”Sper să debutez și în meciurile oficiale”

Ionuț Olăeru a fost surprins când a aflat că va face deplasarea cu lotul mare în Republica Moldova și speră să profite de această oportunitate și să-l convingă pe antrenor că merită să rămână la antrenamentele seniorilor.

”Mă bucur foarte mult că am debutat la echipa mare. Pot să spun că a fost cel mai frumos moment de până acum al carierei mele. Nu am avut emoții, pentru că am fost primit foarte bine de colegi și de antrenori. Cu toții m-au încurajat. Este o șansă foarte mare pentru mine și sper să o fructific. Știu ce pot și voi da totul să rămân la echipa mare. Domnul antrenorul m-a felicitat după cele două meciuri și m-a chemat luni la antrenamentele echipei mari. Voi da totul pentru a confirma și sper să prind și lotul pentru cantonamentul din Antalya. Îmi doresc să rămân la antrenamentele echipei mari și sper să debutez în partea a doua a campionatului și în meciurile oficiale”, a declarat, pentru Liga2.ro, tânărul Ionuț Olăeru.

Acesta a explicat cum a primit vestea convocării la lot: ”Chiar în ziua plecării am aflat că voi merge cu echipa mare în Republica Moldova. M-am bucurat foarte tare când am aflat de la domnul Cezar Honceriu (n.r. managerul Academiei) și de la antrenorul meu de la juniori, domnul Bebe Manole. M-am dus rapid să-mi fac procură, pentru a putea ieși din țară, am fugit la stadion, am luat masa cu echipa mare și am plecat la Chișinău. A fost un moment pe care îl așteptam și sper să profit de această șansă și să rămân la echipa mare. Este o diferență mare, antrenamentele sunt mult mai intense, dar sper să fac față. Eu lucrez mult suplimentar, fac separat la sală cu preparatorul fizic și lucrul acesta mă va ajuta.”

Pentru Ionuț Olăeru, acesta nu a fost primul contact cu echipa de seniori a Politehnicii. În decembrie anul trecut, după încheierea primei părți a campionatului, tânărul fundaș dreapta a fost chemat de antrenorul Leo Grozavu la antrenamentele echipei mari, fiind testat împreună cu alți tineri jucători.

Costel Cerneuțanu, primul antrenor al lui Olăeru: ”Într-un an, Ionuț va deveni titular la Politehnica Iași”

Antrenorul care l-a descoperit și format la Unirea Ruginoasa, Costel Cerneuțanu, este convins că fostul său elev va deveni titularul postului de fundaș dreapta la Poli Iași, într-un an. Dacă i se va da încredere. Are încredere în ”copilul său”, care pe lângă calitățile necesare unui fotbalist, tehnică și viteză, are o voință de fier.

”Sincer, nu mă aștetam să fie chemat așa repede la echipa mare, la nici două luni de când a venit la Iași. Este un copil foarte bun, are toate calitățile și este principalul meu pariu. Vă spun sincer, eu sunt convins că într-un an va fi titularul postului de fundaș dreapta la Politehnica Iași. Are viteză, tehnică, atitudine și caracter, ceea ce contează cel mai mult la vârsta lor. Un copil modest, dintr-o familie simplă, de la țară, fără putere financiară. Dar este foarte serios, muncește mult, iar rezultatele se văd”, a declarat Costel Cerneuțanu, antrenorul care l-a descoperit pe Ionuț Olăeru la vârsta de 8 ani.

”Ionuț este din satul Movileni, comuna Heleșteni. Zilnic îl luam și îl duceam acasă cu mașina. Am lucrat cu el până la 14 ani, când a plecat la Universitatea Cluj. Mă bucur că a fost adus la Politehnica Iași de domnul Cezar Honceriu, managerul Academiei și sunt convins că Ionuț va profita de șansa aceasta”, a mai spus Cerneuțanu.

A fost la antrenamentul de duminică al copiilor de la Ruginoasa

Revenit sâmbătă seară de la Chișinău, Ionuț Olăeru a mers direct acasă, la Ruginoasa, pentru a-și vizita părinții. Și nu a putut sta departe de terenul de fotbal. Duminică dimineață a mers la baza sportivă pentru a-l vizita pe primul său antrenor, prilej pentru a face și un antrenament alături de copii.

”Cum să nu iubești asemenea caractere. Ieri au venit acasă de la Iași și azi au venit să mă vadă la stadion. După numeroase sfaturi prietenești benefice lor, a urmat un frumos antrenament, așa, ca să nu uite de unde au plecat”, a spus Costel Cerneuțanu, care a fost vizitat de foștii săi elevi Olăeru, Panciuc, Onur, Condac, Doroftei și Robert David, toți juniori la Politehnica Iași.

Narcis POHOAȚĂ 29 Jan. 2023, 23:35 Liga 2
Pe aceeași temă