Jakub Vojtus și Cătălin Itu au semnat cu Poli Iași. Primele reacții ale celor doi jucători în tricoul echipei din Copou

Narcis POHOAȚĂ 26 Jan. 2023, 11:33 Liga 2
Jakub Vojtus și Cătălin Itu au semnat cu Poli Iași. Primele reacții ale celor doi jucători în tricoul echipei din Copou

La câteva ore după ce au ajuns în Copou, mijlocașul Cătălin Itu și atacantul slovac Jakub Vojtus au semnat, miercuri seară, contractele cu Politehnica Iași, așa cum Liga2.ro anunțase cu o zi înainte și în cursul zilei.

Venit liber de contract după despărțirea de Rapid, Vojtus (29 de ani) a semnat în primă fază un angajament până în vară, cu opțiune de prelungire.

Tot până la sfârșitul sezonului a semnat și Cătălin Itu, mijlocașul în vârstă de 23 de ani venind sub formă de împrumut de la campioana CFR Cluj. În cazul său există o înțelegere potrivit căreia jucătorul va deveni definitiv al Iașiului, din vară, în cazul în care Poli promovează în SuperLigă.

Cătălin Itu are patru titluri de campion cu CFR Cluj

Născut la Dej, pe 26 octombrie 1999, Cătălin Itu a făcut junioratul la Unirea Dej și Academia Gheorghe Hagi.

În 2018 a ajuns la CFR Cluj, echipă pentru care a marcat 7 goluri în 61 de meciuri de primă ligă. Pentru jumătate de sezon 2021-2022 a fost împrumutat la Dinamo, în ediția retrogradării, la care a evoluat în 13 meciuri, dintre care în zece a început ca titular și în opt a fost schimbat.

În actualul sezon, 2022-2023, nu are niciun meci jucat la prima echipă a CFR-ului și a prins lotul doar de trei ori, de fiecare dată rămânând rezervă. A jucat, în schimb, în Liga 3, la echipa ”satelit” a clujenilor.

De remarcat că, la doar 23 de ani, Itu are deja în palmares patru titluri de campion al României cu CFR Cluj și o Supercupă.

Itu: ”Vreau să demonstrez că pot ajuta Iașiul să promoveze”

Deși vine în Copou de la campioana en-titre și liderul la zi al SuperLigii, CFR Cluj, Cătălin Itu este de părere că transferul la Poli îl poate ajuta în carieră, în condițiile în care are șansa de a juca mai mult decât în Gruia. De aceea consideră că venirea la Iași reprezintă un pas înainte.

”Mă bucur foarte tare că sunt aici, la o echipă de tradiție, cu obiective mărețe și îmi doresc ca anul acesta să ne îndeplinim obiectivul și să ajungem în Liga 1. Sper din suflet ca împreună cu colegii mei să facem o treabă bună. Pentru mine consider că e un pas în față, deoarece am șansa că pot să demonstrez că pot ajuta la această promovare, pe care ne-o dorim cu toții. Sper din suflet ca în acest an să facem împreună cu colegii o treabă frumoasă pentru acest oraș și pentru suporterii minunați ai Iașiului. Sunt convins că voi avea o relație bună cu noul antrenor, pentru că îl cunosc și știu cum lucrează. Îi așteptăm la stadion pe suporterii Politehnicii”, a declarat, pentru clubului ieșean, Cătălin Itu.

Jakub Vojtus: ”Sper să ne bucurăm la final de campionat pentru promovare”

De cealaltă parte, slovacul Jakub Vojtus își dorește același lucru, să revină în SuperLigă cu Poli Iași.

Mă bucur că am ajuns la Poli Iași, sper ca împreună cu toți suporterii să ne bucurăm la final de campionat pentru promovare. Cunosc o parte dintre noii colegi, cu care am jucat, iar pe alții i-am avut adversari. Am fost coleg cu Finica, Hlistei, Robert Ion, dar și cu Matija Katanec”, a spus Vojtus.

Slovacul Jakub Vojtus (29 de ani) vine în Copou de la Rapid, echipă pentru care a marcat 4 goluri în 19 meciuri de SuperLigă, toate reușitele avându-le în sezonul trecut. În actualul sezon are doar 5 meciuri în campionat, 119 minute bifate pe teren, și 3 apariții în Cupa României, 133 minute pe teren, în care a bifat și un gol, în 4-1 cu CSC Dumbrăvița.

În România, Vojtus a ajuns pentru prima dată în anul 2016, la Universitatea Cluj (13 meciuri / 5 goluri), iar de atunci a mai jucat în țara noastră la formațiile Academica Clinceni (33 meciuri / 9 goluri) și CFR Cluj (7 meciuri).

Vojtus a făcut junioratul la MSK Zilina și Inter Milano, iar la seniori a evoluat la echipele MSK Zilina (Slovacia), NK Zagreb (Croația), Olhanense (Portugalia), Spartak Trnava (Slovacia), Miedz Legnica, GKS Tychy (ambele din Polonia) și Mezokovesd-Zsory (Ungaria).

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-poate-face-o-super-afacere-cu-catalin-itu-cum-va-deveni-jucatorul-luat-de-la-cfr-cluj-definitiv-al-moldovenilor-speram-ca-in-viitor-sa-faca-obiectul-unui-transfer-pe-o-suma-de-ban-19258676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-s-a-decis-in-privinta-lui-paul-fosu-mensah-si-pawel-tomczyk-antrenorul-politehnicii-iasi-mai-asteapta-trei-jucatori-dar-cu-o-singura-conditie-19258531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-facut-de-ras-in-primul-amical-a-pierdut-si-a-incasat-patru-goluri-in-copou-de-la-echipa-din-liga-3-bucovina-radauti-jucatorii-folositi-de-leo-grozavu-video-rezumat-19258325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doi-dintr-o-lovitura-poli-iasi-ia-doi-jucatori-de-la-echipe-din-play-off-ul-superligii-19258601

Narcis POHOAȚĂ 26 Jan. 2023, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă